Kačena

Každý ma nejaký ten príbeh so svojou Tatrou a záleží len na ňom, či sa o neho podelí...
Užívateľov profilový obrázok
ondrej
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kačena

Príspevok od užívateľa ondrej » 28 Mar 2008, 19:16

PAVEL64 napísal:Ty blatníky mám taky takové ,ale origo byly bez okraje, jenže jak jsem to auto koupil ,tak byly pomuchlané a tak jsem z kopřiv sehnal ty s okraji.....ten hasič v dobovém oblečení nejsem já ale kolega..... :wink:
hm, máte dobrý prostriedok na hasenie.. :mrgreen:

bazilisak
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 09 Jan 2008, 00:25
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bazilisak » 28 Mar 2008, 21:48

Hodně mě zaráží ten levý zadní blatník kabiny řidiče, takhle zprasená bouda se hned tak nevidí :shock: :cry: , no jinak celé auto - jak bych to napsal ... :roll: dostalo zabrat... S těma vrstvama- myslím, že hlavní co tam dělá tu tlouštku je ten olejový tmel, s tím se vůbec nešetřilo, toho se na auto dávalo po 20kg... A myslím ,že i ty dřeva, která jsou v rozích dole, a pod kastlíkama budou asi taky dobře shnilý.A dokud to netrpělo sluncem ,nebo vlhkem a deštěm to bylo dobrý, ale v opačném případě rychlá zkáza. No mákneš si na tom, to je bez debaty..No a bude to něco stát :roll:

Jerry
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 17 Aug 2006, 07:29
Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-3 r.v. 1988
Tatra 805 r.v. 1957
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » 28 Mar 2008, 22:04

Tak s tim sem počítal... Ale teď pozoruju, jak mi auto "roste" před očima. Bylo krásně vysušený z garáže. 4 měsíc stojí venku a jak do toho napršelo, tak si dřevo nathlo vlhkost, nabylo na objemu a v jednom rohu mi to zvedlo lištu. :lol: U tý kabiny sou takhle zničený obě strany. Uvnitř je štítek a na něm rok výroby 1967, je tam i číslo, ale tosi nepamatuju, zejtra to vyfotim.

bazilisak
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bazilisak » 28 Mar 2008, 22:16

Jerry napísal:Tak s tim sem počítal... Ale teď pozoruju, jak mi auto "roste" před očima. Bylo krásně vysušený z garáže. 4 měsíc stojí venku a jak do toho napršelo, tak si dřevo nathlo vlhkost, nabylo na objemu a v jednom rohu mi to zvedlo lištu. :lol: U tý kabiny sou takhle zničený obě strany. Uvnitř je štítek a na něm rok výroby 1967, je tam i číslo, ale tosi nepamatuju, zejtra to vyfotim.
No, tady píšeš, že v kabině je štítek, a na něm 1967... :? , no a v roce 1976 GO a dána nová kabina? No a od 1976, i kdyby byla nová, s tím hasiči najeli 5 300 km, a stačilo jim to shnít , a oni to takhle zku..ili? Já to nezpochybnuju, jen jsem za svůj život neviděl štítek na kabině , kde by byl rok 1967,ale všechno je 1 poprvé.. :lol:

Jerry
Pravidelný diskutujúci
Tatra 805 r.v. 1957
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » 28 Mar 2008, 23:26

Ten štítek je pod zadnim okýnkem. Je na něm výrobní číslo budky a továrna, kde to bylo sbouchaný dokupy. Je možný že byla uskladněná, nebo jezdila na jinym autě, a v 76 se dala na auto, který mi stojí doma. Je v tom ale překrásnej zmatek. :lol: Dneska sem vyklidil skříň, pokud zejtra bude čas, tak odšroubuju zadní desku a mrknu na konzoli, jestli tam budou díry na nosníky pro nosítka. Jaká se na mě nejspíš vyvalí izolace?

bazilisak
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bazilisak » 29 Mar 2008, 21:34

Jerry napísal:Ten štítek je pod zadnim okýnkem. Je na něm výrobní číslo budky a továrna, kde to bylo sbouchaný dokupy. Je možný že byla uskladněná, nebo jezdila na jinym autě, a v 76 se dala na auto, který mi stojí doma. Je v tom ale překrásnej zmatek. :lol: Dneska sem vyklidil skříň, pokud zejtra bude čas, tak odšroubuju zadní desku a mrknu na konzoli, jestli tam budou díry na nosníky pro nosítka. Jaká se na mě nejspíš vyvalí izolace?
Nemohl bys co nejdřív hodit tady ten štítek ? No a pod tím tapecem na tom nosníku to bude na 100% , myslím, že je to na všech, jen na všech to není využito, myslím , že jsou to 3 matice asi M 10 , dvě nahoře, a jedna dole (do trojuhelníku) , na tom nosníku to bude asi 60cm od země a pak něco přes 120cm +/- , já jak jsem to měl vykuchaný, tak jsem si to někde zapsal, ale nevím kam :lol:

Jerry
Pravidelný diskutujúci
Tatra 805 r.v. 1957
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » 30 Mar 2008, 00:04

:shock: To mě zaráží, mam ty díry odvrtaný hned u země (aby to těsně vyšlo nad podběh) a druhá je cca ve vejšce spodní hrany oknka. Díry jsou pouze 2 úhlopříčně. Jinak k mému velkému očekávání se pod stěnou skrýval pouze "vzduch", takže co nevidět začnou "izolační" práce. 8)
A dneska sem byl pěkně zklamanej, motor sem seřídil, projel to, vše v pořádku. Jakmile sem to oplechoval a posadil na to krunýř, tak šmitec :( prostě po nastartování to nějak kuckalo a pak chcíplo... Nevim jestli je to zakletý, či co, ale na to sedostanu doufam ve čtvrtek.
Prílohy
DSCF8124a.jpg
Už tam jsou i mřížky
DSCF8122b.jpg
Detail úchytů
DSCF8122a.jpg
DSCF8121a.jpg
DSCF8120a.jpg
Dneska sem tuhle okruhovou pneu shodil a dal rezervu na auto.
DSCF8113a.jpg
Ví někdo obsazení šuplíků?
DSCF8112a.jpg
Jaký vybavení patří sem?
DSCF8111a.jpg
Co má bejt v tomhle fochu? Je to přes celou šířku auta až nad rezervu. Teď mě napadlo nemá tam bejt pila (břichatka)?
DSCF8109a.jpg
DSCF8108a.jpg

bazilisak
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bazilisak » 30 Mar 2008, 19:45

Takže ty díry, je to možné, že to tak nějak bude, bývalo to ve více provedeních, bud jako s lůžky nebo s nosítky ,chtělo by to vidět ten držák jak vypadá pod plechem ale věřím , že tam budou 3 díry, kamarád má origo sanitu i s výbavou- tuším, že jsou to nosítka, jak bude čas, tak tam zajedu a vyfotím , máš tam díry na to sklopné sedátko pro lékaře uprostřed přední stěny ??
Pila břichatka, správně. Uspořádání šuplíků je téměř jasné podle výbavy vozidla - je to na konci katalogu náhr. dílů. A v kastlíku naproti rezervy jsem často viděl asi 4 přihrádky, v kterých byl ještě výřez na 1 kanystr 20 L nastojato, ale jak to kdysi bylo :? .. :cry: já nevím.

bazilisak
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bazilisak » 30 Mar 2008, 19:48

no a že tam není žádná izolace- není se moc čemu divit , no a ten štítek :shock: - že ty boudy dělala takováhle firma , tolik let po ukončení výroby ... s tím jsem se setkal zatím jen u T813

Jerry
Pravidelný diskutujúci
Tatra 805 r.v. 1957
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » 31 Mar 2008, 00:43

Máš prosímtě ten katalog doma? Shánim ho už dlouho a bezvýsledně. Dnes jsem odstranil včerejší zakletí. Co vám budu vyprávět, kdo se neprojel, těžko pochopí mojí radost (připadam si jako Mojžo). :mrgreen: Jde krásně za plynem, tichej bublající zvuk a šustění exhaustorů... V kabině jsem se normálně za jízdy bavil, sám sem tomu nemohl uvěřit, že je tam takový "ticho". A věřte mi, že sem musel mít stažený okýnko, topí to jako šílený (od motoru, výdechy topení byly zavřený), i když mam všechno do kabiny utěsněný. Těšim se zase na nějakou akci, kde se dosyta vyřádim.
Díry po sedátku nevedu. Holt to auto je řádná divočina. :roll: V pátek se doufam dostanu na oleje. Co do toho lejete? Mam cukání koupit soudek PP80 aby to z toho auta dýl a pomalejc kapalo... Brzdovku začnu měnit až mi přijdou gumičky do prasátek. Dokonce už to začíná solidně brzdit, všechno se rozhejbává a auto pomalu ožívá. 8)
Prílohy
DSCF8125a.jpg
Čekal sem větší sajrajt a ono ta černota jde utřít hadrem.
DSCF8126a.jpg
DSCF8138a.jpg
DSCF8139a.jpg

Mojžo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mojžo » 31 Mar 2008, 11:40

Jú aká mašinka. A máš v nej taký motor jak mám ja v 603-ke :lol: povedz toto

PAVEL64
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 15:10
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PAVEL64 » 31 Mar 2008, 12:07

asi to patří do inz. ale nemáte někdo z té 603- H špunt z hliníku se závitem co je na nalévání oleje do motoru?

miloš
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 05 Mar 2005, 14:29
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa miloš » 31 Mar 2008, 12:22

PAVEL64 napísal:asi to patří do inz. ale nemáte někdo z té 603- H špunt z hliníku se závitem co je na nalévání oleje do motoru?
Pavle, je lepsi to dat i do inzerce, ale rozhodne je lepsi to pridat takhle do tematu tykajiciho se konkretniho vozu, ikdyz to trosku muze narusit tok myslenek, nez kvuli podobnym prkotinam zakladat nova vlakna.

Luboš
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Luboš » 31 Mar 2008, 12:30

PP80 poteče rychle, to bych neriskoval...

PAVEL64
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 15:10
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PAVEL64 » 31 Mar 2008, 12:44

miloš bukáček napísal:
PAVEL64 napísal:asi to patří do inz. ale nemáte někdo z té 603- H špunt z hliníku se závitem co je na nalévání oleje do motoru?
Pavle, je lepsi to dat i do inzerce, ale rozhodne je lepsi to pridat takhle do tematu tykajiciho se konkretniho vozu, ikdyz to trosku muze narusit tok myslenek, nez kvuli podobnym prkotinam zakladat nova vlakna.
Já vím, mám tam ten motor a při brodění tam nejaká kapka vklouzla.... :wink:
Prílohy
100_1097.jpg
100_1153_1.jpg

Jerry
Pravidelný diskutujúci
Tatra 805 r.v. 1957
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » 31 Mar 2008, 15:28

Stačí sehnat víko, nebo jen samotný hrdlo s uzávěrem, jde totiž z víka motoru vyndat, je to pouze naražený (konus). Hoď to do inzerce, motorů je dost tak nebude problém něco sehnat.
Vševědoucí Luboši napiš mi prosím, jakou hustotu mají původní oleje: C, CZ, AOP-L a AOP-Z? Ptal sem se kdekoho, i olejářů co se tim živí a pouze mi potvrdili, že bejvali řidší než PP80.
Mojžo mam tam stejnej motor, ale s větším objemem :twisted:

bazilisak
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bazilisak » 31 Mar 2008, 19:16

S těmi oleji, faktem je, že když se konstruovalo auto, byly ty oleje takhle značené, ale také nebyly ůplně vhodné pro tento vůz. Např. motory původně byly na neaditiv. olej A , ale již během výroby začínaly AD , oleje převodové - pro celý vůz léto C , v zimě CZ je ůplně oničem. Během let, a zvětšující se nabídkou olejů došlo po zkouškách k ůpravě mazacího plánu takto : kolová redukce a klouby PN : PP 44 , difer PN a ZN : PP 13 a převod a příd. převod PP 7 . To znamená, že nejřidší je v převodovce, kde jsou největší otáčky a postupně přes mírně hustější v nápravě po hustý v kolové redukci a kloubu PN. Je to ideální řešení, vyhneš se zbytečnému tečení oleje při použití nějahých řídkých PP 80 tek. Původní olej C byl daleko hustčí než PP 80 !!! Tyto oleje dál vyrábí např. PARAMO. Ale jak kdo chce...

miloš
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 05 Mar 2005, 14:29
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa miloš » 31 Mar 2008, 19:24

Jerry: co tam mas za objem?

bazilisak
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bazilisak » 31 Mar 2008, 19:54

Jo, když to jede, to je věc :lol: ... Katalog mám, ale viděl jsem ho i ke stažení na některých stránkách, uvidíme, je tam vidět ten typový štítek - který je přenosný - výměnný.....

bazilisak
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bazilisak » 31 Mar 2008, 20:01

Jo, když to jede, to je věc :lol: ... Katalog mám, ale viděl jsem ho i ke stažení na některých stránkách, uvidíme, je tam vidět ten typový štítek - který je přenosný - výměnný.....
Prílohy
kat.n.d.zm.jpg

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných