hm, máte dobrý prostriedok na hasenie..PAVEL64 napísal:Ty blatníky mám taky takové ,ale origo byly bez okraje, jenže jak jsem to auto koupil ,tak byly pomuchlané a tak jsem z kopřiv sehnal ty s okraji.....ten hasič v dobovém oblečení nejsem já ale kolega.....
Kačena
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Kačena
- bazilisak
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Jan 2008, 00:25
- Kontaktovať užívateľa:
Hodně mě zaráží ten levý zadní blatník kabiny řidiče, takhle zprasená bouda se hned tak nevidí
, no jinak celé auto - jak bych to napsal ...
dostalo zabrat... S těma vrstvama- myslím, že hlavní co tam dělá tu tlouštku je ten olejový tmel, s tím se vůbec nešetřilo, toho se na auto dávalo po 20kg... A myslím ,že i ty dřeva, která jsou v rozích dole, a pod kastlíkama budou asi taky dobře shnilý.A dokud to netrpělo sluncem ,nebo vlhkem a deštěm to bylo dobrý, ale v opačném případě rychlá zkáza. No mákneš si na tom, to je bez debaty..No a bude to něco stát 
- Jerry
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 17 Aug 2006, 07:29
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-3 r.v. 1988
Tatra 805 r.v. 1957 - Bydlisko: Rožmitál pod Třemšínem
- Kontaktovať užívateľa:
Tak s tim sem počítal... Ale teď pozoruju, jak mi auto "roste" před očima. Bylo krásně vysušený z garáže. 4 měsíc stojí venku a jak do toho napršelo, tak si dřevo nathlo vlhkost, nabylo na objemu a v jednom rohu mi to zvedlo lištu.
U tý kabiny sou takhle zničený obě strany. Uvnitř je štítek a na něm rok výroby 1967, je tam i číslo, ale tosi nepamatuju, zejtra to vyfotim.
- bazilisak
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
No, tady píšeš, že v kabině je štítek, a na něm 1967...Jerry napísal:Tak s tim sem počítal... Ale teď pozoruju, jak mi auto "roste" před očima. Bylo krásně vysušený z garáže. 4 měsíc stojí venku a jak do toho napršelo, tak si dřevo nathlo vlhkost, nabylo na objemu a v jednom rohu mi to zvedlo lištu.U tý kabiny sou takhle zničený obě strany. Uvnitř je štítek a na něm rok výroby 1967, je tam i číslo, ale tosi nepamatuju, zejtra to vyfotim.
- Jerry
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Ten štítek je pod zadnim okýnkem. Je na něm výrobní číslo budky a továrna, kde to bylo sbouchaný dokupy. Je možný že byla uskladněná, nebo jezdila na jinym autě, a v 76 se dala na auto, který mi stojí doma. Je v tom ale překrásnej zmatek.
Dneska sem vyklidil skříň, pokud zejtra bude čas, tak odšroubuju zadní desku a mrknu na konzoli, jestli tam budou díry na nosníky pro nosítka. Jaká se na mě nejspíš vyvalí izolace?
- bazilisak
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Nemohl bys co nejdřív hodit tady ten štítek ? No a pod tím tapecem na tom nosníku to bude na 100% , myslím, že je to na všech, jen na všech to není využito, myslím , že jsou to 3 matice asi M 10 , dvě nahoře, a jedna dole (do trojuhelníku) , na tom nosníku to bude asi 60cm od země a pak něco přes 120cm +/- , já jak jsem to měl vykuchaný, tak jsem si to někde zapsal, ale nevím kamJerry napísal:Ten štítek je pod zadnim okýnkem. Je na něm výrobní číslo budky a továrna, kde to bylo sbouchaný dokupy. Je možný že byla uskladněná, nebo jezdila na jinym autě, a v 76 se dala na auto, který mi stojí doma. Je v tom ale překrásnej zmatek.Dneska sem vyklidil skříň, pokud zejtra bude čas, tak odšroubuju zadní desku a mrknu na konzoli, jestli tam budou díry na nosníky pro nosítka. Jaká se na mě nejspíš vyvalí izolace?
- Jerry
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
A dneska sem byl pěkně zklamanej, motor sem seřídil, projel to, vše v pořádku. Jakmile sem to oplechoval a posadil na to krunýř, tak šmitec
- bazilisak
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Takže ty díry, je to možné, že to tak nějak bude, bývalo to ve více provedeních, bud jako s lůžky nebo s nosítky ,chtělo by to vidět ten držák jak vypadá pod plechem ale věřím , že tam budou 3 díry, kamarád má origo sanitu i s výbavou- tuším, že jsou to nosítka, jak bude čas, tak tam zajedu a vyfotím , máš tam díry na to sklopné sedátko pro lékaře uprostřed přední stěny ??
Pila břichatka, správně. Uspořádání šuplíků je téměř jasné podle výbavy vozidla - je to na konci katalogu náhr. dílů. A v kastlíku naproti rezervy jsem často viděl asi 4 přihrádky, v kterých byl ještě výřez na 1 kanystr 20 L nastojato, ale jak to kdysi bylo
..
já nevím.
Pila břichatka, správně. Uspořádání šuplíků je téměř jasné podle výbavy vozidla - je to na konci katalogu náhr. dílů. A v kastlíku naproti rezervy jsem často viděl asi 4 přihrádky, v kterých byl ještě výřez na 1 kanystr 20 L nastojato, ale jak to kdysi bylo
- bazilisak
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
no a že tam není žádná izolace- není se moc čemu divit , no a ten štítek
- že ty boudy dělala takováhle firma , tolik let po ukončení výroby ... s tím jsem se setkal zatím jen u T813
- Jerry
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Máš prosímtě ten katalog doma? Shánim ho už dlouho a bezvýsledně. Dnes jsem odstranil včerejší zakletí. Co vám budu vyprávět, kdo se neprojel, těžko pochopí mojí radost (připadam si jako Mojžo).
Jde krásně za plynem, tichej bublající zvuk a šustění exhaustorů... V kabině jsem se normálně za jízdy bavil, sám sem tomu nemohl uvěřit, že je tam takový "ticho". A věřte mi, že sem musel mít stažený okýnko, topí to jako šílený (od motoru, výdechy topení byly zavřený), i když mam všechno do kabiny utěsněný. Těšim se zase na nějakou akci, kde se dosyta vyřádim.
Díry po sedátku nevedu. Holt to auto je řádná divočina.
V pátek se doufam dostanu na oleje. Co do toho lejete? Mam cukání koupit soudek PP80 aby to z toho auta dýl a pomalejc kapalo... Brzdovku začnu měnit až mi přijdou gumičky do prasátek. Dokonce už to začíná solidně brzdit, všechno se rozhejbává a auto pomalu ožívá. 
Díry po sedátku nevedu. Holt to auto je řádná divočina.
- Mojžo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
- Kontaktovať užívateľa:
Jú aká mašinka. A máš v nej taký motor jak mám ja v 603-ke
povedz toto
- PAVEL64
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 15:10
- Kontaktovať užívateľa:
asi to patří do inz. ale nemáte někdo z té 603- H špunt z hliníku se závitem co je na nalévání oleje do motoru?
-
miloš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 05 Mar 2005, 14:29 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Pavle, je lepsi to dat i do inzerce, ale rozhodne je lepsi to pridat takhle do tematu tykajiciho se konkretniho vozu, ikdyz to trosku muze narusit tok myslenek, nez kvuli podobnym prkotinam zakladat nova vlakna.PAVEL64 napísal:asi to patří do inz. ale nemáte někdo z té 603- H špunt z hliníku se závitem co je na nalévání oleje do motoru?
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
- Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4 - Bydlisko: ČR
- Kontaktovať užívateľa:
PP80 poteče rychle, to bych neriskoval...
- PAVEL64
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 15:10
- Kontaktovať užívateľa:
Já vím, mám tam ten motor a při brodění tam nejaká kapka vklouzla....miloš bukáček napísal:Pavle, je lepsi to dat i do inzerce, ale rozhodne je lepsi to pridat takhle do tematu tykajiciho se konkretniho vozu, ikdyz to trosku muze narusit tok myslenek, nez kvuli podobnym prkotinam zakladat nova vlakna.PAVEL64 napísal:asi to patří do inz. ale nemáte někdo z té 603- H špunt z hliníku se závitem co je na nalévání oleje do motoru?
- Jerry
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Stačí sehnat víko, nebo jen samotný hrdlo s uzávěrem, jde totiž z víka motoru vyndat, je to pouze naražený (konus). Hoď to do inzerce, motorů je dost tak nebude problém něco sehnat.
Vševědoucí Luboši napiš mi prosím, jakou hustotu mají původní oleje: C, CZ, AOP-L a AOP-Z? Ptal sem se kdekoho, i olejářů co se tim živí a pouze mi potvrdili, že bejvali řidší než PP80.
Mojžo mam tam stejnej motor, ale s větším objemem
Vševědoucí Luboši napiš mi prosím, jakou hustotu mají původní oleje: C, CZ, AOP-L a AOP-Z? Ptal sem se kdekoho, i olejářů co se tim živí a pouze mi potvrdili, že bejvali řidší než PP80.
Mojžo mam tam stejnej motor, ale s větším objemem
- bazilisak
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
S těmi oleji, faktem je, že když se konstruovalo auto, byly ty oleje takhle značené, ale také nebyly ůplně vhodné pro tento vůz. Např. motory původně byly na neaditiv. olej A , ale již během výroby začínaly AD , oleje převodové - pro celý vůz léto C , v zimě CZ je ůplně oničem. Během let, a zvětšující se nabídkou olejů došlo po zkouškách k ůpravě mazacího plánu takto : kolová redukce a klouby PN : PP 44 , difer PN a ZN : PP 13 a převod a příd. převod PP 7 . To znamená, že nejřidší je v převodovce, kde jsou největší otáčky a postupně přes mírně hustější v nápravě po hustý v kolové redukci a kloubu PN. Je to ideální řešení, vyhneš se zbytečnému tečení oleje při použití nějahých řídkých PP 80 tek. Původní olej C byl daleko hustčí než PP 80 !!! Tyto oleje dál vyrábí např. PARAMO. Ale jak kdo chce...
-
miloš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 05 Mar 2005, 14:29 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Jerry: co tam mas za objem?
- bazilisak
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Jo, když to jede, to je věc
... Katalog mám, ale viděl jsem ho i ke stažení na některých stránkách, uvidíme, je tam vidět ten typový štítek - který je přenosný - výměnný.....
- bazilisak
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Jo, když to jede, to je věc
... Katalog mám, ale viděl jsem ho i ke stažení na některých stránkách, uvidíme, je tam vidět ten typový štítek - který je přenosný - výměnný.....
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných