T 613 Special

Diskusia o histórii továrne Tatra, jej produktov a súvislostiach
Užívateľov profilový obrázok
Roman Maďar
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Roman Maďar » 10 Aug 2005, 14:55

AT. Toje brilantná rétorika,veľmi dobre som sa na nej pobavil. Možno naozaj tkto nejak bolo :lol:

Ambiciózní tajemníček
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 10 Aug 2005, 15:38

Romane, díky za poklonu, dovolil bych si však ve vší uctivosti podotknout, že kromě toho Husáka jsou všechny údaje v tom příspěvku dokonale pravé.

Luboš
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Luboš » 10 Aug 2005, 18:47

etienne napísal:603: Co ? Rekonstruuje Karosy a plynofikuje, kupuje Sor B9.5 z Libchavy z CR a ide nakupovat 6 novych trolejbusov tusim 23 Tr zo Skody Ostrov (teraz ich niekto uz kupil tusim Siemens) a buduci rok kupi nejake dalsie autobusy. Podla mna je to ovela mudrejsie ako nakupit nejake zahranicne autobusy za niekolko stoviek milionov a 100 rokov splacat.
Martin napísal:Ale Karosa, SOR i Škoda Ostrov jsou taky zahraniční autobusy a trolejbusy, ne?
Máme tu TY LIBCHAVY! SOR je ale myslím česká firma. Založili ji lidi, co utekli z nedaleké Karosy s veškerým know-how a dneska už se u nás prodává snad i víc těch SORů než Karos...

23Tr je "otrolejbusovaný" nízkopodlažní citybus Renault a pokud se nic nezměnilo, tak Škoda Ostov stále spadá pod Holding Škoda a ten je vlastněn nějakou nevýznamnou americkou firmou...

Roman Maďar
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Roman Maďar » 10 Aug 2005, 18:49

AT. No vidíš, spôb akým si to podal, tomu z môjho pohľadu dosť ubral na vierohodnosti, ale zabavil som sa dobre. Teraz keď si to uviedol na pravú mieru, už vtom mám jasno.

Eda
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 30 Máj 2004, 00:41
Tatry, ktoré vlastním: T613 Elektronic ´93
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Eda » 10 Aug 2005, 19:22

vŠechny speciály až na stříbrný od pana Hlacha jsou černé.
Naposledy upravil/-a Eda v 11 Aug 2005, 09:28, upravené celkom 1 krát.

Ambiciózní tajemníček
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 11 Aug 2005, 08:28

No já jen, že jsem ve vší skromnosti rozbil teorii, že všechny Speciály byly z výroby černé. Ale teď už jsem koukám zase off-topic, tady se řeší fotomontáže brněnských trolejbusů a jestli jsou Libchavy v ČR nebo v SR a jestli když je město v ČR, tak je pro občany SR v zahraničí nebo ne. Ach jo. Já snad nikdy nebudu psát příspěvky k věci :?

Luboš
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Luboš » 11 Aug 2005, 11:01

Ríšane, na Libchavy kašli a klidně rozbíjej tu teorii dál, pokud se ještě dá. Něco jsem mlhavě zaslechl o dvou tmavě modrých, má to nějakou oporu v archivních dokladech?

603

Príspevok od užívateľa 603 » 11 Aug 2005, 11:30

mne stoji tmavomodry S pod oknom... i s modrym interierom... ma dajake blavacke spz... nejake info su na http://www.t613.sk/index.php?wiew=data&type=5

Ambiciózní tajemníček

Príspevok od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 11 Aug 2005, 13:21

Zatím jsem narazil jen na ten poslední vyrobený Speciál, o kterém jsem tu psal a ten je uváděn jako stříbrný. Další pátrání si asi vyžádá zase cestu do Kopřivnice. Ale když čtu příspěvky Pedra a spol., tak mám pocit házení perel sviním.

603

Príspevok od užívateľa 603 » 11 Aug 2005, 13:31

heej.. nehadz hrach na stenu.. a ked budes sa pytat na tu farbu S ta sa opytaj ze kolko sa vyrobilo modrych chromiek a hnedych trojak a bielych 603.. dakujem...

Ambiciózní tajemníček

Príspevok od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 12 Aug 2005, 08:34

Vy si to představujete jako hurvínek válku, chlapci. Že vraj "spýtaj sa kolko sa vyrobilo modrych chromiek, hnedych trojak a bielych 603"...

To se jako mám zeptat koho? To přece neví ani tatrovácký pámbíček. Neexistuje nikdo, kdo to ví a neexistuje místo, na kterém by to bylo přehledně napsáno.

Když chci vědět, v jakých barvách se vyrobily Speciály, musím zalistovat v Kopřivnici knihami vyrobených vozů (asi dvě knihy formátu A4, co řádek, to auto) a pěkně stránku po stránce probrat, jestli náhodou není někde nějaký Speciál (jsou pěkně zamíchané mezi jiné vozy). Jak na nějakého narazím, tak si musím zapsat výrobní číslo. Pak se pěkně objednat do podnikového archivu, sehnat propustku do fabriky, nechat se prošacovat ochrankou, v archivu nalézt vozidlové karty (pro každé auto jeden lísteček, na kterém je kromě výrobních čísel napsána občas ještě barva a celkem už nic moc dalšího), probrat se všemi těmi tisíci lístků a najít ty, na nichž jsou výrobní čísla dříve v knihách nalezených Speciálů, opsat si z nich barvy...

Kdybych to chtěl dělat u chromek a trojek, budu muset probrat kolem deseti tisíc vozových karet (ovšem nedochovaly se karty ke všem vozům). A to vám nepřeji vidět, co bych vám tu teprv dělal za bordel na fóru, kdybych se z toho opravdu zbláznil.

603

Príspevok od užívateľa 603 » 12 Aug 2005, 08:41

ok... ale ked premna este nikto nic nespravil.. tak som myslel zeby si ty mohol...)

Ambiciózní tajemníček

Príspevok od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 12 Aug 2005, 10:17

Rád bych, 603, ale fakt tohle je úkol pro člověka, co se na pár dní ubytuje v hotelu Tatra, aby to měl blízko do muzea i do archivu.

Ostatně hnědá trojka... co to je za barvu? Je to porevoluční auto? Jaké má v.č.?

603

Príspevok od užívateľa 603 » 12 Aug 2005, 11:51

ok..
tak nic...

myslel som tuto farbu... bo to bola jedna trojka na svete co sa mi pacila.. a uz neni... http://www.t613.sk/index.php?wiew=obr&u ... ia%20Tatra

Ambiciózní tajemníček

Príspevok od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 12 Aug 2005, 13:21

Aha, to vypadá na porevoluční auto. Nevíte někdo jeho výrobní číslo? A je to vůbec originální barva?

tomas
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 12 Aug 2005, 13:47

Vieme ;)

Takze:
- rok vyroby 1988
- asi ku koncu roku 1988 ju kupil - Odevny prumysl o.p. Prostejov
- VIN - TMT613003JP009261
- číslo motora - 08669

Mojžo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mojžo » 12 Aug 2005, 13:54

Odo mňa nikto nechce čísla? Háááálo! :evil:

tomas
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 12 Aug 2005, 13:58

Jo a original farba to je. Teda bola, kym ju niekto neprestriekal na cierno, ze? ;)

Mojžo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mojžo » 12 Aug 2005, 14:19

Ja mám tiež originál odtieň farby...!!!

Ambiciózní tajemníček

Príspevok od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 12 Aug 2005, 14:37

V 1988 jiná barva než černá? To je tedy odvaz. Na to se musím mrknout, až budu zase někdy v archivu.

Já bych byl tipoval na porevoluční auto. I kvůli těm zrcátkům.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných