Karbec je Zenith 30T, hlavní tryska 60, vyrovnávací 125, difusor 18.
Podle originálního osazení nesedí jen ten difusor, ale to myslím nehraje roli, hlavní trysku jsem zkoušel i větší, ale nemělo to vliv. Hladina by teď měla být OK, naletoval jsem na plovák malý plíšek, jinak nezvednul dost vysoko, aby jehla těsnila.
Uvažoval jsem ještě o tom, že některý ventil při vyšších otáčkách zůstává viset. Před chvílí jsem tedy sundal víčko a točil klikou, běhaly jak mají, zdvih stejný jako u vedlejšího válce. Potom jsem motor nastartoval s otevřeným víčkem (narozdíl od T57 je zde hladina oleje pod úrovní víčka), ale žádné zasekávání ventilů jsem nepozoroval (jenže pokud je tam jen nepatrné zpoždění, při té rychlosti bych stejně nic neviděl).
Kdyby se ventil zasekával vysvětlovalo by to to škubání, ale takhle už opravdu nevím. Chvílemi se i Tatra "chytne" a pěkný pruďák zde kousek od domu vyjede na půl plynu na trojku, pak si zachrchlá a sotva se plouží a jediný viditelný problém je ta potvora svíčka.
Jiný karbec jsem zatím nezkoušel (mám už jen nějaký Solex), ale právě proto, že ostatní svíčky jsou suché. Ale teď , když i ventily makají jak mají, to bude poslední možnost. Ten Zenith sice vypadá dost dobře, bez vůlí, ale člověk nikdy neví co se v něm děje...