Fotka Tatra 57 A
- Djss
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 15 Júl 2006, 18:57
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 57 A r.v 1936
- Kontaktovať užívateľa:
Fotka Tatra 57 A
Ma niekto takuto fotku ale vecsi rozmer?
- Prílohy
-
- Resize of orginal tatra.jpg (3.9 KiB) 13607 zobrazení
- Djss
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Fotka Tatra 57 A
Tato fotka neni nahodou z Tatraportalu??Musi byt este niekde predsa ulozena.... 
- Jerry
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 17 Aug 2006, 07:29
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-3 r.v. 1988
Tatra 805 r.v. 1957 - Bydlisko: Rožmitál pod Třemšínem
- Kontaktovať užívateľa:
Z portálu je, ale fakt sem jí nikde nenašel ani mezi fotkama 75...
- JáPavel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 04 Aug 2006, 09:15
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra
- Kontaktovať užívateľa:
Pokud nebude někdo rychlejší,tak ji sem během dneška nebo zítřka dám.Myslím,že jsem ji viděl v nějaké knize,ale tu má doma můj známý.
- Djss
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Super.Vdaka. 
- JiF
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 07 Mar 2006, 17:33
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 57A
Tatra 97 - Bydlisko: Ceske Budejovice, CZ
- Kontaktovať užívateľa:
Jeje, já myslel, že Tatry 57A měly z výroby vždy 2 rezervní kola
- Jelda
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Jan 2008, 22:31
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-3, r.v.1987
- Kontaktovať užívateľa:
Náměstí Protivín (akce Křivonoska): Ať taky něco pošlu a furt se jen blbě neptám!:-)
- Djss
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Prosim vas ako vypadala tabula statna-CS co bola vzadu namontovana.Myslim na 30-te roky.Taka to asi nie.vsak?
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
To rozhodně není prvorepubliková CS.
Před válkou (a ještě asi i chvíli po ní ) se psal háček nad Č (ČS). Pěkné stránky o SPZ jsou tady : http://feudal.cz/spz/index.htm
Možná tam někde bude i foto s ČS.
Před válkou (a ještě asi i chvíli po ní ) se psal háček nad Č (ČS). Pěkné stránky o SPZ jsou tady : http://feudal.cz/spz/index.htm
Možná tam někde bude i foto s ČS.
-
D.A._
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Podle mne bude existovat víc dobových podob, pochybuji, že by před WW2 byly přísnější normy, než později. A ty stanovily jenom barvu písma a podkladu a minimální velikost písmen.
Spíš to chce řešit citem a zvolit realisticky použitý font, nejlépe podle archivních fotek.
Něco se mi zdá (nepodložená informace!), že v určitém období, kdy se používaly značky s černým podkladem, bývala i "MPZ" bílá na černém, ale to jsou jen mlhavé vzpomínky...
A k těm dnešním kolečkům, když mě bývalý zaměstnavatel posílal do tamzemska s bílým totálně zanedbaným Berlingem, měl jsem vždycky po ruce lihovou černou fixku, kdyby začali tehdejší pohraničníci prudit, vykouzlil bych oválek a CZ předepsané velikosti v cukuletu
.
Spíš to chce řešit citem a zvolit realisticky použitý font, nejlépe podle archivních fotek.
Něco se mi zdá (nepodložená informace!), že v určitém období, kdy se používaly značky s černým podkladem, bývala i "MPZ" bílá na černém, ale to jsou jen mlhavé vzpomínky...
A k těm dnešním kolečkům, když mě bývalý zaměstnavatel posílal do tamzemska s bílým totálně zanedbaným Berlingem, měl jsem vždycky po ruce lihovou černou fixku, kdyby začali tehdejší pohraničníci prudit, vykouzlil bych oválek a CZ předepsané velikosti v cukuletu
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
To provedení písmen (i číslic) samozřejmě odpovídalo ,,rukopisu,, malíře. Rozhodující je ten háček nad Č, který se vytratil někdy v 50tých letech.
Černý podklad pod bílými číslicemi se používal od druhé poloviny 30tých let, ale mám dojem že jen u PZ u MPZ (zřejmě z důvodu mezinárodního uznávání) zůstal bílý podklad a černá písmena.
Černý podklad pod bílými číslicemi se používal od druhé poloviny 30tých let, ale mám dojem že jen u PZ u MPZ (zřejmě z důvodu mezinárodního uznávání) zůstal bílý podklad a černá písmena.
- Prílohy
-
- MPZ.jpg (2.64 KiB) 12165 zobrazení
- Djss
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Dik Ondrej potesila aj tato fotka.
.Dobove su dobove fotky.Karel ja mam tu fotku celu ale neviem ju dat.Tu poslednu cierno bielu co si dal.Je tam nejaka zena pri okne.Vsak? 
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
Tu čb dobovou fotku (s ženou v okně a dalším vozem vedle) tu kdysi prezentoval Michael (pod názvem ,,zední nárazník,,). Vyřízl jsem z ní pouze potřebný kousek s PZ a MPZ.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní