K alternátorům : to "chromkové" provedení se dvěma oky - Magneton PRO TATRU, uchyceno delším šroubem přes rozpěrnou trubku, dva pomocné plechy a napínák. Regulátor samozřejmě mimo těleso alternátoru. Ještě v pár 613-3 tak do 1987 ho lze bezproblému najít. Poté se přešlo na ten s jedním širokým okem - uchycen pouze skrz toto oko a dole na napínáku, regulátor stále mimo těleso alternátoru. K uchycení přes dvě oka s rozpěrnou trubkou, dvěma pomocnými plechy a napínákem se lze setkat ve valné většině karburátorových T613-4, alternátor však je "Favoriťácký" - s vestavěným regulátorem. V magnetonu lze opatřit i "Favoriťácký" alternátor (tedy "Favoriťácký" výkonem) ve futrálu alternátoru s jedním šitrokým okem - ten mám kupříkladu já (přední víka jsou totiž záměnná). Tyhle "Favoriťácké" alternátory se na první pohled poznají tak, že mají mezi předním a zadním víkem vidět statorové železné plechy (viz obrázek). No a samostatnou kapitolou je uchycení Boschů ve Speciálech (trubka a pomocné plechy) a uchycení Boschů na vstřikovacích motorech (oba typy uchycení).
Co jsem našel, vidíte na fotkách (názvy souborů definují použití alternátoru) :