Príspevok
od užívateľa radek » 29 Máj 2008, 23:54
Etienne, jinými slovy, "když jsem tak chytrej, nabízíš mi funkci generálního moderátora celé diskuzní části Portálu v naději, že Ti místo dosavadních příspěvků předvedu, jak vypadá ideální diskuze?" Ó, jak velkorysá nabídka........
Čtu správně, že výsledkem moderování by měla být tzv. "ideální diskuze"? Tak zkus ještě prosím nějak exaktně určit či vymezit tu "ideálnost", neboť dle dosavadního zadání to vypadá, že by se z toho nutně stala tzv. "one man show", mající k diskuzi podobně daleko, jako já pěšky na Aljašku. Nehledě na to, že celodenní sledování a moderování diskuze jedním! člověkem by muselo být dostatečně honorováno, musel bych opustit obě zaměstnání a omezit ostatní činnosti, abych stíhal bedlivě sledovat, zda tu některému diskutujícímu např. neulétlo v zápalu psaní neslušné slovo, zda se někde neschyluje k vraždě, dělat některým manželskou poradnu, jiným soudce či právníka, většině ombudsmana, a tak podobně a to jistě pochopíš, v tolika oborech vzdělaný, znalý a prakticky se orientující fakt nejsem, to přiznávám předem....
Závěrem tohoto podivného příspěvku (přísahám na blechu na kožichu našeho psa, že závěrem) si ještě dovolím napsat, že popravdě řečeno, i kdybych nakrásně během nějaké doby z fora tu sterilní ideální diskuzi vytvořil a postihlo by mě takové štěstí, že bych si v ní nepovídal jen sám se sebou, tedy měla by n+1 účastníků, tak takový produkt by opravdu diskuzí nebyl a nemohl být. Tak jako neexistuje ideální tatra, ideální auto, ideální manželka, ideální tchyně ani ideální počasí, tak nemůže existovat ideální diskuze, pokud se při ní setkávají různí lidé různých povah a osobností. Kam vedou cesty "idealismu" se lze přesvědčit na mnoha případech z nedávné i dávné historie. Plně chápu a uznávám, že Ty Etienne, coby majitel/provozovatel/správce/ředitel Tatraportálu máš právo nařizovat/povolovat/usměrňovat/zakazovat/omezovat cokoli, co zde kde stane či objeví, diskutující lid nevyjímaje. Ale nechtěj proboha po mně, abych z titulu "moderační" funkce něco takového coby ad-ultra "bůh" všech zde plynoucích diskuzí dělal já, to bych se drtivé většině zde diskutujích (současných i těch, co to tu opustili) nemohl podívat do očí, protože je znám ne pouze skrz klávesnici, ale osobně. Byl bych totiž neobjektivním moderátorem, protože by mi kupříkladu nevadilo v jednom příspěvku za cca 5 let Zdichovo užití hovorového termínu pro kopulační akt, ale mnohem víc by mi vadilo ničím nepodložené, znalý lid téměř urážející napadení důchodcem pamatujícím počátky SSM (namátkový příklad). Ten důchodce se totiž reakcí pouze baví a ban je mu u zadní části těla, kdežto zabanovaný diskutující protějšekmůže díky svým zkušenostem a ochotě v jiných vláknech diskuze mnoha lidem pomoci. Ovšem má smůlu, že, provinil se.... kdepak, tohle není nic pro mě. Když budeš chtít Etienne pomoci s opravdovým moderováním nějaké časti fora (žiji v domnění, že hlavním účelem moderátorů je přesouvat/předávat si nesprávně umístěné příspěvky mezi vlákny/oddíly/košem "off topic", komunikovat s diskutujícími, a podobně), to se ozvi, ale diktátora ani psychiatra tu fakt dělat nebudu....