Neštartuje a neštartuje
- Stevo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 10 Feb 2004, 09:41
- Tatry, ktoré vlastním: taka bordova
- Kontaktovať užívateľa:
No tu ti musim jednoznacne oponovat. Jedina skodovka co lepsie svieti je kokta/super bee s bixenomi. Ak mas samozrejme elektriku v tatre v poriadku a nelezie ti do halogenky 9,8V.Luboš napísal:No zdá se mi, že každá škodovka od 80. let svítí lípe, ale...
Mimochodem, zapomněl si ty světla zapnout...
- Mojžo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
- Kontaktovať užívateľa:
Ále... Každá škodovka svieti lepšie... blbosť.
Ja keď som prestal jazdiť Tatrou a presadol do Omegy a išiel s ňou večer, tak som mal pocit akoby mi niekto vykopol svetlá.
Prosteže v Tatrovke mi tam lezie cez 12 voltov, mám tam osram-ky v každom svetle a ak prepnem ďiaľkové svetlá, rontgenujem veveričky.
V kvalite osvetlenia si Tatra 613 v dobrom stave v ničom nezadá s najnovšími autami
Ja keď som prestal jazdiť Tatrou a presadol do Omegy a išiel s ňou večer, tak som mal pocit akoby mi niekto vykopol svetlá.
Prosteže v Tatrovke mi tam lezie cez 12 voltov, mám tam osram-ky v každom svetle a ak prepnem ďiaľkové svetlá, rontgenujem veveričky.
V kvalite osvetlenia si Tatra 613 v dobrom stave v ničom nezadá s najnovšími autami
- tomas
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
- Kontaktovať užívateľa:
Ja som sa sice nevozil na 50 modeloch aut, ale pokial som soferoval auta bez xenonov, tak T613 je jedno z mala aut, co naozaj svieti (samozrejme s relatkom na hlavnych svetlach) ...
Ked presadnem do naseho subaru, tak fakt nic nevidim (a to mame ziarovky so svietivostou + 30%) ... a ked prsi, musim ist 80, bo nevidim na cestu
Ale su samozrejme aj nove auta, co vinikajuco svietia ...
Ked presadnem do naseho subaru, tak fakt nic nevidim (a to mame ziarovky so svietivostou + 30%) ... a ked prsi, musim ist 80, bo nevidim na cestu
Ale su samozrejme aj nove auta, co vinikajuco svietia ...
-
D.A.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
- Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4 - Bydlisko: ČR
- Kontaktovať užívateľa:
Agent zase mlží, ale skutečně se mi zdá, že auta s hranatými a modernějšími světly (u Škodovek Favorit a výše) svítí lépe. Je to možná dáno jejich větší plochou, modernější konstrukcí, lepší odrazovou vrstvou nebo nečím takovým.
Protože mě docela štve, že mi jednička na tlumené svítí docela blbě, tak jsem si i pokusně změřil napětí za žárovkách u dalších tater. Chromka má při zapnutých tlumených na volnoběch na žárovce kolem 10V, palubní napětí asi 12,5V při vypnutých světlech, přes 12V při zapnutých. Na dálkových je nepatrný úbytek - tam už to jde přes relé. Trojka i čtverka má ale na volnoběh palubní napětí 14-14,6V a na žárovkách neklesá pod 13,7V. Takže Matěji, s těmi 12V je ho hóódně slabý rentgen na veverky.
Jestli si myslíte, že za 30 let vývoj nepokročil a t613 svítí stejně dobře jako jakékoliv dnešní auto, tak pak vůbec nechápu, proč se někdo snaží vymýšlet něco nového, když je to vlastně k ničemu...
Protože mě docela štve, že mi jednička na tlumené svítí docela blbě, tak jsem si i pokusně změřil napětí za žárovkách u dalších tater. Chromka má při zapnutých tlumených na volnoběch na žárovce kolem 10V, palubní napětí asi 12,5V při vypnutých světlech, přes 12V při zapnutých. Na dálkových je nepatrný úbytek - tam už to jde přes relé. Trojka i čtverka má ale na volnoběh palubní napětí 14-14,6V a na žárovkách neklesá pod 13,7V. Takže Matěji, s těmi 12V je ho hóódně slabý rentgen na veverky.
Jestli si myslíte, že za 30 let vývoj nepokročil a t613 svítí stejně dobře jako jakékoliv dnešní auto, tak pak vůbec nechápu, proč se někdo snaží vymýšlet něco nového, když je to vlastně k ničemu...
- tomas
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
- Kontaktovať užívateľa:
Lubos, design ...
Vyrobcovia svetlometov musia vyvijat a vyrabat svetla podla toho, ako im to naordinuju designeri tej ci onej automobilky, aby svetla zapadali do designu auta ... nie vzdy tato kombinacia (design a funkcnost) dopadne dobre ...
Uz si videl niekedy testy porovnavajuce svetla automobilov? Bol by si urcite prekvapeny, ako to moze vypadat s novymi svetlami
Vyrobcovia svetlometov musia vyvijat a vyrabat svetla podla toho, ako im to naordinuju designeri tej ci onej automobilky, aby svetla zapadali do designu auta ... nie vzdy tato kombinacia (design a funkcnost) dopadne dobre ...
Uz si videl niekedy testy porovnavajuce svetla automobilov? Bol by si urcite prekvapeny, ako to moze vypadat s novymi svetlami
-
Neregistrovaný
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
D.A.
- mato
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 26 Máj 2004, 21:41
- Tatry, ktoré vlastním: T613-3
- Kontaktovať užívateľa:
No ked tu tak pekne opravujete offtopic vozidla, tak skuste opravit aj toto. Dnes som siel do mesta, ranny start OK, dojdem na miesto, odstavim a idem do obchodu. Po cca 25 minutach dojdem spat, a nastartujem v pohode. Idem do ineho obchodu, o 5 minut som spat a samozrejme nenastartujem. Tocim, tocim a nic. Tak som sa na to vykaslal, a ked som sa po niekolkych hodianch vratil, tak som samozrejme hned natocil na sytic. Zatial sa mi to stalo 2x. Ked som potom este na dvoch miestach na chvilu zastavil, tak to startovalo akoby sa mu nechcelo, ale islo to. Vozidlo je to S110R s karburatorom DDSR, tusim, sviecky, kable su nove, rozvody su vybehane.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných