Čím to nalepiť?

Technické problémy s našimi tatrovkami

Napísať odpoveď [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Užívateľov profilový obrázok
ondrej
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
Kontaktovať užívateľa:

Čím to nalepiť?

Príspevok od užívateľa ondrej » 24 Nov 2004, 16:40

Na motorovej kapote T613Mi je odspodu skrutkami a lepením prichytená tepelná a zvuková izolácia. Pri lakovaní auta bola demontovaná. Teraz drží iba na skrutkách a v strede dosť odstáva. Viete poradiť nejaké vhodné lepidlo, ktoré dokáže odolať vyšším teplotám a ich striedaniu?
Prílohy
PB240028m.JPG
(224.93 KiB) 455 stiahnutí

D.A.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa D.A. » 24 Nov 2004, 17:20

Já bych zkusil Chemoprén, který tu spousta lidí zatracuje (od Henkela). Ty teploty zase tak extrémní nebudou (pod 100 stupňů C). Mám ho ověřen na dosavadních dveřích, takže střídání teplot od mínus 25 do plus 35 (na sluníčku klidně i přes 50) + ostatní povětrnostní vlivy včetně soli ze zimní údržby to přestálo bez problému 6 let i zim. V příští sezóně už ty dveře konečně převezme Kovošrot a přijdou tam nové.

ondrej
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ondrej » 25 Nov 2004, 09:04

Agente, to je prvé (a zatiaľ aj posledné), čo napadlo aj mňa. Raz som však Chemoprénom nalepil - ešte v Škodovke - na clonu zrkadielko, a držalo dobre až do letných horúčav, kedy pri státí auta na slnku sa vždy začalo pomaly odlepovať. Po odstavení auta - hlavne v lete - sú myslím pod tou kapotou slušné teploty...

D.A.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa D.A. » 25 Nov 2004, 09:50

Myslím, že Chemoprén je dobrý na lepení porézních povrchů k hladkým, nebo 2 porézních k sobě. Takže by to snad mohlo klapnout - ta tepelná izolace podle snímku aspoň vypadá nadějně, naše gumové pásy byly rovněž porézní, kdežto styčná plocha nožky zrcátka a sklo - tam je to myslím hladké na hladké?

xxx

Príspevok od užívateľa xxx » 25 Nov 2004, 11:12

Ondrej, ak sa chces vytiahnut svojim nalestenym motorom a kazdemu ho ukazovat tak sa to da robit aj inak a nie opytanim sa BLBOSTI ktoru by vedel kazdy.

ondrej
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ondrej » 25 Nov 2004, 11:39

xxx - diky za kompliment na motor :oops: ak sa ti páči, nalešti si ho aj ty, nie je to nič ťažké... :wink: inak ja mám také motory na všetkých mojich autách, takže to nepovažujem za nič mimoriadne,
no a ten Chemoprén teda skúsim, hádam vydrží...

D.A.

Príspevok od užívateľa D.A. » 25 Nov 2004, 12:10

Já teda nemám ve trojce motor NALEŠTĚNÝ, pouze ČISTÝ a i to stačilo technikovi STK k úžasu :lol: .

radek
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radek » 25 Nov 2004, 16:09

Chemoprén to v pohodě ustojí. Ale a/ pořádně odmastit b/ lepit a mazat v teple (ideálně po jízdě, kdy je motorový prostor vyhřátý) c/ opravdu odvětrání lepidla věnovat tu 1/4 hodinu. Pak budeš mít problém to utrhnout :D Ad Ondrejův naleštěný motor : mě to přijde normální, odpovídající péči, která je vozu jako celku majitelem věnována, neboť stav vozu svého majitele také svým způsobem reprezentuje, ale je možné, že je pan XXX v šoku a nemůže to ztrávit, takže mu doporučuji vzít wap, hadr nějaké to odmašťovadlo a podobně, pár hodin práce a může se místo blbých poznámek doma kochat také :D .

Zdicho
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 00:22
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdicho » 25 Nov 2004, 21:32

Ten motor je opravdu chuťovka a ani nemusel zasahovat Warhol;). Nevím sice, jak to bude vypadat v reálu (stříbřenka), ale je to moc hezké.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných