Vylepšenie horenia benzínovej zmesi

Technické problémy s našimi tatrovkami

Užívateľov profilový obrázok
arcibalt
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 01 Okt 2006, 16:01
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

Vylepšenie horenia benzínovej zmesi

Príspevok od užívateľa arcibalt » 29 Okt 2007, 23:01

Zdravím kolektív TP..
Máte niekto prektické skúsenosti s týmto katalyzátorom horenia zmesi v motore Tatra? Pokiaľ áno, aké sú? Dik. Martin
http://www.myffi.biz/hiw/
http://www.myffi.biz/uk/index.php?optio ... &Itemid=27

tomas
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 29 Okt 2007, 23:29

Ak by to bolo take namakane, preco by to uz vyrobcovia nedodavali standardne?

Kdesi som cital nieco podobne o olejoch, kde zazracne pripravky spravia mazanie take dokonale, ze aj stary motor pobezi jak novy. A nejaky sef vyvoja olejov v slovnafte na to odpovedal, ze tieto pripravky su uplna blbost, ze vyrobcovia by to tam uz davno pridavali, ked by to bolo take dobre. Ze aj tak ide vo vacsinou len o zvysenie vyskozity, ale ze tym narusa nejaku rovnovahu prisad, ktore maju zabezpecovat aj ine funkcie oleja. Ze na vybehanejsi motor to ma rovnaky vplyv, ako ked si kupite vyskoznejsi olej, akurat, ten obsahuje vsetky potrebne prisady na spolahlivu funkciu motora.

Tak ja si myslim, ze tuto to je nejak podobne s tymi kapsulami.

Erik
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 25 Nov 2004, 22:24
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Erik » 30 Okt 2007, 00:23

Myslim si ze tato pilulka ma zaistit antidetonacne vlastnosti paliva. Ak je to tak ako si myslim, tak u novych automobilov pilulka nema ziadny zmysel, pretoze do benzínu sa pridávajú antidetonačné prísady už pri jeho výrobe- MTBE alebo etanol a novsie motory su na toto palivo dimenzovane. U starsich motorov- napr. T613 u ktorych bolo predpisovane palivo BA96 s urcitym obsahom tetraetylolova sa tato pilulka hodi rovnako ako kazda ina antidetonacna prisada. Používaním antidetonačnych prisad v starsich motoroch sa znacne predlzi zivotnost motora, pretoze skor pridavane olovo malo vlastnost usadzovat sa na sedlach ventilov a tym zmiernovat sily posobiace na sedlo pri dosadani ventilu. Kedze sa s okt. cislom 95 predava uz len natural, je vhodne pridavat do neho antidetonacne pripravky ktore nahradia funkciu tetraetylolova...

ladis
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 02 Aug 2006, 18:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ladis » 30 Okt 2007, 00:29

Natural 95 přísady nahrazující tetraethylolova již obsahuje.

Erik
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Erik » 30 Okt 2007, 01:55

Ladis, citaj pozornejsie :!: :wink:

Luboš
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Luboš » 30 Okt 2007, 03:21

No počkej, Eriku. Já, jako uživatel, se orientuji výhradně podle předepsaných vlastností paliva, u benzínu zejména podle oktanového čísla, jehož správná volba mi zaručuje "nedetonační" spalování a nějaké další antidetonační přísady mi tedy můžou být zcela ukradené a zcela jistě jejich absence nesmí mít žádný negativní vliv na životnost motoru! Benadit a podobné přísady mají za cíl jen ochránit ta relativně měkká ventilová sedla u starších motorů, ale nějakým detonacím snad ani nijak brátit nemohou a taky nemusí...

O nějakých pilulkách pro auto si myslím svoje... Dokud nebudou na předpis a bez doplatku, tak to do svých aut ládovat nebudu.

arcibalt
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 01 Okt 2006, 16:01
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa arcibalt » 30 Okt 2007, 08:06

Mne to skôr príde ako urýchľovač horenia a rýchlôejšieho spálenia zmesi za účelom efektívnejšieho využitia výkonu v čase expanzie na dno piesta.

Zdravý rozum mi vraví to čo tvrdí Tomas alebo Ľuboš..Ani ja sa nerád nechávam namotať na podobné prípravky.
Na druhej strane mi je jasné že výrobcovia palív nemajú žiadnu snahu urobiť niečo čím by znížili spotrebu PHM..To mi tiež hovorí zdravý rozum.Na prvom mieste sú predsa ich zisky a ekologia ide až za tým..

Dostal som jednu takú tabletu od kamoša a tak som to testol v DaewoonNexia..Je sice upravena na LPG ale o to dôležitejší je 100%ný ranný štart na benzín a kultivovaný chod za studena..Je to subjektívny dojem ale mam pocit že motor beží o hodne kultivovanejšie a živšie..
Preto som sa pýtal či to niekto neskúšal na motore T-613 nakoľko náš je momentálne na palete a som zvedavý aké výsledky sú/boli u iných užívateľov..Neuverím predsa reklame :D

Martin

ladis
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ladis » 30 Okt 2007, 09:14

Erik, prodávají se také bezolovnaté benzíny s oktanovým číslem 98 a 100. Co bych tedy měl ve tvém textu pochopit jinak po pozornějším přečtení? Že Natural 95 má oproti BA96 (Super) oktanové číslo o 1 nižší?

ondrej
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ondrej » 30 Okt 2007, 10:59

po prezretí toho článku mám z tých "zázračných tabletiek" ešte viac rozpačité pocity, ako keď som o nich počul prvý raz,
tá vizualizácia je síce pekná, ale čo to má akože robiť a na akom princípe... hm.. zaručený je asi iba jeden výsledok - odľahčená peňaženka

Stevo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 10 Feb 2004, 09:41
Tatry, ktoré vlastním: taka bordova
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Stevo » 30 Okt 2007, 11:13

Ak chces rychlejsie horiaci benzin a si si isty ze ti tym bude lepsie spalovat auto, tankuj 91ku normal. Ak nemas co robit s peniazmi tak ich daruj Lige za dusevne zdravie

ondrej
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ondrej » 30 Okt 2007, 14:06

Števo - neviem, komu si adresoval svoj príspevok, ale ak mne, tak nevidím dôvod, prečo by som mal chcieť rýchlejšie horiaci benzín a čo by tým aj získal...

Stevo
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Stevo » 30 Okt 2007, 15:03

ondrej napísal:Števo - neviem, komu si adresoval svoj príspevok, ale ak mne, tak nevidím dôvod, prečo by som mal chcieť rýchlejšie horiaci benzín a čo by tým aj získal...
Pokial viem Ondrej, Ty niesi zakladatelom prispevku a nevidim dovod Tebe odporucat co mas tankovat do svojich aut ;-)

Erik
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Erik » 30 Okt 2007, 15:56

Ano Lubos, mal som presne na mysli pripravok o ktorom pises- mozno som ho nespravne nazval ako antidetonacna prisada, no bolo to preto, ze Tetraetylolovo ako antidetonator tuto vlastnost(usadzovat sa na sedlach ventilov a tym setrit sedla ventilov u starsich motorov) malo na rozdiel od antidetonacnych prisad pridavanych do benzinu v sucasnosti. Za preklep sa ospravedlnujem.

Ladis- keby si cital pozorne z mojho prispevku by si zistil, ze v sucasnosti sa namiesto tetraetylolova pouzivaju ine antidetonacne prisady, tvoj prispevok ktory znel:"Natural 95 přísady nahrazující tetraethylolova již obsahuje." Takze tvoj prispevok bol bezpredmetny. Navaznost tvojho dalsieho prispevku na tuto temu som akosi nepochopil...

MarekK
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 23 Jún 2005, 21:48
Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-4 (1993)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MarekK » 30 Okt 2007, 16:39

dá sa to kúpit v lekárni? je to hradené poistovnou?

kde sa to dá kúpit?

ladis
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ladis » 30 Okt 2007, 16:59

Eriku, tvůj příspěvek mohu číst sebeporozněji, ale informace vedoucí k jeho pochopení jsem dostal teprve teď.

30 Októbra 2007 14:56 jsi vysvětlil, že "antidetonacna prisada" je "přísada pro ochranu ventilových sedel". Máš naprostou pravdu, tohle jsem 29 Októbra 2007 23:29 nepochopil a proto byl můj příspěvek zcela bezpředmětný. Tímto se tedy omlouvám.

Stevo
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Stevo » 30 Okt 2007, 17:10

LOL

MarekK
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MarekK » 30 Okt 2007, 17:28

Ladis: tú knihu o spalovacích motoroch, čo si objednával už máš? lebo by sme mohli, ako vidím, obnovit tému o detonáciách a samozápaloch a terminologie nato navazujúcej....

MarekK
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MarekK » 30 Okt 2007, 17:31

Stevo: čo znamená to LOL?

Stevo
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Stevo » 30 Okt 2007, 18:00

ladis
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ladis » 30 Okt 2007, 18:33

MarekK napísal:Ladis: tú knihu o spalovacích motoroch, čo si objednával už máš? lebo by sme mohli, ako vidím, obnovit tému o detonáciách a samozápaloch a terminologie nato navazujúcej....
S knihou to je tak, že jsem ji objednal a pak mi přišlo od paní z toho e-shopu, že se jim nepodařilo stáhnout peníze. Žádný div, měl jsem nastavený limit 0 Kč na nezabezpečené transakce bez přítomnosti karty. Mezitím jsem ovšem koupil hadice k ledovači a teď nějak nejsou peníze navíc. Za cenu těch knih totiž bude PartNo. 2E0360. Třeba si někdo nechá sundat z auta plastizol a bude na knížky ;-).

Pan Matějovský, zdá se, v Ústavu paliv a maziv už nepracuje, ovšem jakýsi mail na něj jsem přece jen našel. Třeba mi odpoví, jak to myslel. Ty knihy si ale stejně ještě koupím :-)

Napísať odpoveď
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných