Při noční jízdě jsem zjistil,že při vyšších otáčkách a samozřejmě zapnutých světlech,mi velice slabě pomžourává kontrolka dobíjení-za denního světla to není vidět.Na volnoběh zhasne.
Po přeměření dobíjí ok-při zapnutí všeho a cca1700ot/min-13,8V,bez zátěže 14,2V.
Kde je pes zakopaný?
Dobíjení
-
martin h
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Přeju upřímnou soustrast a moc vytrvalosti při hledání příčiny. Těch může být hodně, třeba nedostatečně napnutý a prokluzující řemen, špatný kontakt u regulátoru (pokud máš regulátor oddělený od alt.), závada ve vlastním alternátoru - kontakt, uhlíky... Pokud příčinu nenajdeš, bude to chtít provést více měření - usoudit příčinu z hodnoty napětí při/bez zatížení na stejných otáčkách půjde těžko. Představoval bych si hodnoty napětí při volnoběhu, 1,2,3tis otáček motoru bez spotřebičů a to samé se zapnutými světlomety.
....při vyšších otáčkách...
- jaké to jsou?
....při zapnutí všeho a cca1700ot/min-13,8V,bez zátěže 14,2V....
- Jaký proud odebírá "to všechno" ? Na jaké svorce jsi měřil napětí?
....při vyšších otáčkách...
- jaké to jsou?
....při zapnutí všeho a cca1700ot/min-13,8V,bez zátěže 14,2V....
- Jaký proud odebírá "to všechno" ? Na jaké svorce jsi měřil napětí?
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
- Kontaktovať užívateľa:
Mne toto isté robilo coupé a nepodarilo sa mi identifikovať príčinu (príliš do hĺbky som však nešiel),
stačilo mi, že po pridaní plynu z voľnobehu sa zapnuté svetlá vždy rozsvietili jasnejšie, čo bol dôkaz o funkčnosti dobíjacej sústavy. Najazdil som tak dobrých pár sto km (vždy so zapnutými svetlami) a problémy sa neprejavili žiadne.
Ale samozrejme ma to hnevalo a ešte sa k tomu raz budem musieť vrátiť..
stačilo mi, že po pridaní plynu z voľnobehu sa zapnuté svetlá vždy rozsvietili jasnejšie, čo bol dôkaz o funkčnosti dobíjacej sústavy. Najazdil som tak dobrých pár sto km (vždy so zapnutými svetlami) a problémy sa neprejavili žiadne.
Ale samozrejme ma to hnevalo a ešte sa k tomu raz budem musieť vrátiť..
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní