Tatra 57 "Čistá"
- Michael
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 05 Dec 2004, 20:42
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
V sobotu jsem se byl podívat v Holešově na srazu historické hasičské techniky + veteránů.
Akce to byla celkem povedená...
Tatrovek tam bylo jen pár: Hadimrška, Áčko, T-43, 2 x T-17.
Na Hadimršce mne zaujala střecha bez přípravy pro Webasto.
Buď se jedná o vůz z poslední série nebo byla střechvice nahrazena navařením plechového dílu k čemuž bych se přikláněl víc.
A hlavně co mne nemile zaujalo jsou blatníky
.
Pouze PP blatník kopíroval obvod kola!
Akce to byla celkem povedená...
Tatrovek tam bylo jen pár: Hadimrška, Áčko, T-43, 2 x T-17.
Na Hadimršce mne zaujala střecha bez přípravy pro Webasto.
Buď se jedná o vůz z poslední série nebo byla střechvice nahrazena navařením plechového dílu k čemuž bych se přikláněl víc.
A hlavně co mne nemile zaujalo jsou blatníky
Pouze PP blatník kopíroval obvod kola!
-
JáPavel
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ta žehlička ,kterou prodává ten pán za 150 je opravdu velmi pěkná. Určitě již delší dobu po nějaké takové toužím i když ten ten balík ,který za ni chce nemám a v současné době již dva roky makám na mém krátkém Áčku. Podle toho co jste doložili z aukce je ta cena velmi navýšena a patrně se jedná o takové týpky ,kteří se pohybují na burzách a své drahocennosti několikrát nadsadí a je jen otázky času být na správném místě a hledaná věc se dá koupit i levněji. Nehci házet všechny do jednoho pytle a byl bych nerad kdybych se dotkl těch férových,ale velmi špatné zkušenosti mám s lidmi z Prahy.Před týdnem jsem si domluvil schůzku na Zličíně s jedním ,který mě měl přívézt nový tlumič výfuku pro Š 440nebo 450,který chci použít na svoji Tatru . Když jsem tam dorazil z Plzně ,čekal jsem půl hodiny jak pako a nikde nikdo .Telefon nebral.
Zajímal by mě názor zde přítomných tatrováků jestli tato Tatra z Německa má onu cenu 150000 kč ? P
Zajímal by mě názor zde přítomných tatrováků jestli tato Tatra z Německa má onu cenu 150000 kč ? P
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Já bych si ale nejdříve pořádně prohlédl výdřevu. Z těch fotografií toho o výdřevě moc nezjistíte protože je schovaná pod čalouněním. Na jedné fotografii (pohled do otevřených levých dveří) je vidět že pod zadní sedačkou chybí prkénko na kterém je ta sedačka položená. Pod tímto prkénkem je šroub kterým je karoserie přichycena k zadnímu nosníku (zřejmě se tam už někdo dobíval). Při pohledu na levý bok se mi zdá že mezi dveřmi a předním sloupkem je velká mezera (možná jenom nejsou dovřené dveře). Žehlička má sice velmi jednoduchou výdřevu, která se dá opravit podstatně jednodušeji než u dlouhého Áčka, nebo Béčka, ale i to něco stojí a navíc vezme za své ten původní lak. Další otázka je stav podvozku. Motor T-57 dokáže blafat i v naprosto havarijním stavu.
Asi jsem moc velký pesimista, ale život mě tak naučil.
Asi jsem moc velký pesimista, ale život mě tak naučil.
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Pokud ta Tatra vypadá skutečně tak pěkně jako na fotografii, je ta cena přiměřená.
Chtěl jsem jen upozornit že výdřeva je dost ošidná záležitost. Viděl jsem spoustu vozů které na první pohled vypadali celkem slušně, ale po otevření jsem zjistil že z výdřevy toho moc nezbývá a auto drží pohromadě jen silou vůle (případně různými úhelníky, nebo plocháči přišroubovanými ke zbytkům výdřevy).
Chtěl jsem jen upozornit že výdřeva je dost ošidná záležitost. Viděl jsem spoustu vozů které na první pohled vypadali celkem slušně, ale po otevření jsem zjistil že z výdřevy toho moc nezbývá a auto drží pohromadě jen silou vůle (případně různými úhelníky, nebo plocháči přišroubovanými ke zbytkům výdřevy).
-
gozo
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
take si myslim ze ta vydreva je klicova, sam jsem zdedil padesat sedmicku dodavku - auto na znackach jezdilo pravidelne az do r 91 - a mimo vybourane a pak laminovane strechy jsem si zprvu myslel, ze s tim nebudu mit moc prace, ale ted jsme odkryl co se dalo a i kdyz plechy vicemene ok tak drevo je pryc a to znamena vse od znova,
jinak jsem na foru novy, zdravim vsechny
v priloze je tatra - v tam stavu jeste optimismu - ted uz neni tak kompletni
jinak mam jiny problem, ale to odbocuji
nevim co je lepsi - tatra byla vyrobena jako dodavka ale brzy (podle dokladu i rodinnych pameti) byla predelana na station wagon a myslim podle modelu SW 57a - protoze sedacky a vydreva jsou (spise jiz byly) tam napasovany pomerne dobre
no ale ted resim problem ze kdyz uz predelavam celou vydrevu (tzn vze znovu) jestli to dat do stavu do puvodni dodavky nebo se pokusit o SW at uz je to z ucty k tatrovacke originalite nebo k upravam mych predku
nevim, navic mi to trochu komplikuje to, ze jsem zatim nazivo nevidel zadnou 57-cistou v dodavce nebo ve station wagon a sam nevim vzhledem k opravdu ranym upravam co je puvodni a co ne, takze kdyby mel nekdo nejaky tip byl bych moc vdecny
mejte se fajn
michal
jinak jsem na foru novy, zdravim vsechny
v priloze je tatra - v tam stavu jeste optimismu - ted uz neni tak kompletni
jinak mam jiny problem, ale to odbocuji
nevim co je lepsi - tatra byla vyrobena jako dodavka ale brzy (podle dokladu i rodinnych pameti) byla predelana na station wagon a myslim podle modelu SW 57a - protoze sedacky a vydreva jsou (spise jiz byly) tam napasovany pomerne dobre
no ale ted resim problem ze kdyz uz predelavam celou vydrevu (tzn vze znovu) jestli to dat do stavu do puvodni dodavky nebo se pokusit o SW at uz je to z ucty k tatrovacke originalite nebo k upravam mych predku
nevim, navic mi to trochu komplikuje to, ze jsem zatim nazivo nevidel zadnou 57-cistou v dodavce nebo ve station wagon a sam nevim vzhledem k opravdu ranym upravam co je puvodni a co ne, takze kdyby mel nekdo nejaky tip byl bych moc vdecny
mejte se fajn
michal
-
JáPavel
Já osobně si myslím,že Tatra ,která je inzerovaná není ve stavu ,který by vyžadoval menší renovaci. Nejsem jsem zase tak velký znalec,ale všechna otevřevená auta před renovací ,které jsem doposud viděl ,měli výdřevu ve velmi špatném a některá v tragickém stavu. Na fotografii je patrné svěšení levých dveří,takže sloupek to má zcela jistě za sebou. Učitě to nebude jediný problém výdřevy. A o absenci některých dílů a záměně s jinými není ani řeč,pravděpodobně i velká kola. To jen to , co jsem postřehl z foto. Proto se mě zdála ta cena velmi vysoká a chtěl jsem slyšet také názor jiných.
- Laco
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Mar 2006, 11:27
- Tatry, ktoré vlastním: TATRA 57B r.1946, Plast.model T603-r.1962,
v minulosti T54 , T75 ,T603-1 - Bydlisko: TRNAVA
- Kontaktovať užívateľa:
Cena je dost vysoka, ale to je stale tak, ze su stare auta drahsie a drahsie. Tie dvere naozaj visia - a to je bud vytrhnutym pantom alebo skor je uz cela zlonena v polovici. Mal som to iste na mojej pred renovaciou. Stale to jazdilo perfektne aj ked som skoro prepadol cez podlahu. Na prvy pohlad nic. Potom som zistil ze sa to musi cele urobit nove. Drevo rozpadnute na prach. Teraz to po kuskoch staviam od pociatku!
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
To je právě problém všech starých Tater. Dokážou jezdit do poslední chvíle jako by nic. Dokonce se říká že motor táhne nejlépe těsně před koncem.
Díky výdřevě nejsou v karoserii žádné dutiny, kde by kondenzovala vlhkost a pokud se nějaká vlhkost objeví natáhne ji dřevo a plechy jsou tak chráněny před rozsáhlejší korozí a tak neni na venek nic moc poznat.
Tak ještě pár foto T-57 dodávka. Bohužel lepší nemám.
Díky výdřevě nejsou v karoserii žádné dutiny, kde by kondenzovala vlhkost a pokud se nějaká vlhkost objeví natáhne ji dřevo a plechy jsou tak chráněny před rozsáhlejší korozí a tak neni na venek nic moc poznat.
Tak ještě pár foto T-57 dodávka. Bohužel lepší nemám.
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
Bohužel nemám prospekty a tak nevím jak byla ta provedení pojmenována od výrobce (Michaeli
), ale předpokládám že označení STW se začalo používat až po válce (v TP z roku 1953 jsem měl uvedeno ,, Station Wagon,,).
Žehličku v provedení STW jsem na vlastní oči ještě neviděl (doufám že ji náš nový kolega dá dohromady
).
Domnívám se že dodávek se do dnešních dnů moc nedochovalo, neboť v 50tých letech byly vetšinou povinně přestavěny na kombíky. Soukromá osoba tehdy nesměla vlastnit prostředek nežádoucího obohacení, kterým bezesporu dodávkové auto bylo
. Instalací druhé řady sedadel se tak z dodávky stal osobní vůz, který už obyčejný občan mohl vlastnit
.
Žehličku v provedení STW jsem na vlastní oči ještě neviděl (doufám že ji náš nový kolega dá dohromady
Domnívám se že dodávek se do dnešních dnů moc nedochovalo, neboť v 50tých letech byly vetšinou povinně přestavěny na kombíky. Soukromá osoba tehdy nesměla vlastnit prostředek nežádoucího obohacení, kterým bezesporu dodávkové auto bylo
-
gozo
- Michael
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 05 Dec 2004, 20:42
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
Řekl bych, že v prospektech bylo uváděno Lehká dodávka.
Za příplatek bylo možno přiobjednat montáž postraních oken a zadních sedáků.
Vůz byl podle mne pořád označován jako Lehká dodávka.
Přes týden vůz rozvážel např. pečivo a o víkendu majitel "nasadil" zadní sedák a jelo se na výlet
gozo: nemáš nějaké dobové fotky tvého vozu?
Za příplatek bylo možno přiobjednat montáž postraních oken a zadních sedáků.
Vůz byl podle mne pořád označován jako Lehká dodávka.
Přes týden vůz rozvážel např. pečivo a o víkendu majitel "nasadil" zadní sedák a jelo se na výlet
gozo: nemáš nějaké dobové fotky tvého vozu?
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
Rovněž se přikláním k názoru že název byl asi stejný a zadní sedák a okna byly příplatková výbava. U T-57A STW se dal zadní sedák snadno vyjmout a místo něj se dala do vzniklého otvoru vložit podlážka (mám dojem že tam pasovalo opěradlo zadního sedadla pouhým překlopením na sedák) a vznikla tak rovná podlaha až ke sloupkům dveří. V horní části sloupků byly oka pro upevnění příčné drátěné stěny, která oddělovala zavazadlový prostor od posádky. Předpokládám že to tak fungovalo i u čisté T-57 STW.
-
gozo
zkusim pohledat dobove fotky, ale netusim kde neco muze byt
nicmene stav, ktery byl vzadu uvnitr byl nejasny, hromada ruznych uprav jak do auta nacpat jak sedacky tak treba i bednu na uhli a nebo zas odstranit cast strechy, aby bylo mozne nalozit neco vysokyho, nechci na forum pridavat spatne fotky, pripadne klidne zaslu primo
cim jsme si jisty po odkryti je, ze cela zadni cast az na uroven sedacky ridice byla oblozena drevenymi prkny - cca 3 cm sila a podlaha ulozneho prostoru byla pomerne vysoko (polozena na hrusce) a na postrannich podelnych nosnicich se zeleznou vyztuhou
s temi sedackami vzadu (lehka dodavka) jak to bylo puvodne je pro me nejiste - jasne je ze prestavhou se docililo dost velke variablility, ale spise bych rekl, ze puvodne to byla jen dodavka bez moznosti zadnich sedadel, protoze je tam je 'nove' privareny plech tak, aby byla chranena zadni cast odnimatelnych sedacek od podvozku zdola z venku
nicmene stav, ktery byl vzadu uvnitr byl nejasny, hromada ruznych uprav jak do auta nacpat jak sedacky tak treba i bednu na uhli a nebo zas odstranit cast strechy, aby bylo mozne nalozit neco vysokyho, nechci na forum pridavat spatne fotky, pripadne klidne zaslu primo
cim jsme si jisty po odkryti je, ze cela zadni cast az na uroven sedacky ridice byla oblozena drevenymi prkny - cca 3 cm sila a podlaha ulozneho prostoru byla pomerne vysoko (polozena na hrusce) a na postrannich podelnych nosnicich se zeleznou vyztuhou
s temi sedackami vzadu (lehka dodavka) jak to bylo puvodne je pro me nejiste - jasne je ze prestavhou se docililo dost velke variablility, ale spise bych rekl, ze puvodne to byla jen dodavka bez moznosti zadnich sedadel, protoze je tam je 'nove' privareny plech tak, aby byla chranena zadni cast odnimatelnych sedacek od podvozku zdola z venku
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní