Dymenie motora pod palbou
- Mojžo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
- Kontaktovať užívateľa:
Dymenie motora pod palbou
Bratia.
Poslednú dobu pozorujem takýto problém:
Môj motor má príjemnú spotrebu oleja, povedzme že malú, vôbec sa nesťažujem.
Normálne vôbec nedymí, aj emisnú prejde na prvý šup bez problémov.
Jak mi naložím plný kotol na bomby, vo vysokých otáčkach cca 4500 až 5600 za minútu pod plynom začne dooosť dymieť a občas keď brzdím motorom z 5000-5500 za minútu, začne dymieť jak keby som horel. Uberiem otáčky a prestane.
Čo to má znamenať? Kde je tam problém?
Nestáva sa to zasa tak často, iba občas, ale viete... nepáči sa mi to
Poslednú dobu pozorujem takýto problém:
Môj motor má príjemnú spotrebu oleja, povedzme že malú, vôbec sa nesťažujem.
Normálne vôbec nedymí, aj emisnú prejde na prvý šup bez problémov.
Jak mi naložím plný kotol na bomby, vo vysokých otáčkach cca 4500 až 5600 za minútu pod plynom začne dooosť dymieť a občas keď brzdím motorom z 5000-5500 za minútu, začne dymieť jak keby som horel. Uberiem otáčky a prestane.
Čo to má znamenať? Kde je tam problém?
Nestáva sa to zasa tak často, iba občas, ale viete... nepáči sa mi to
-
D.A.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- tomas
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
- Kontaktovať užívateľa:
Uz som to raz videl na jednej 613, ale bolo to hodne davno. Ked to vytocil na vysoke otacky, ukrutny dym sa valil z vyfuku. Jak ked v nedelu horel ten chemicky sklad 
Cim to ale bolo sposobene neviem. Mozno to je blbost, len ma napadlo, ci nevynechavalo zapalovanie, cim by sa nespalila zmes a takto by to dopadlo.
Vali sa cierny, alebo biely dym?
Cim to ale bolo sposobene neviem. Mozno to je blbost, len ma napadlo, ci nevynechavalo zapalovanie, cim by sa nespalila zmes a takto by to dopadlo.
Vali sa cierny, alebo biely dym?
- tomas
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
- Kontaktovať užívateľa:
No s tym tesnenim ma to veru nenapadlo 
Mojzo a nestupla ti nahodou prudko teplota oleja?
Ked tak rozmyslam, spomenul som si, ze sa mi nieco podobne stalo minuly rok na S, ked som predbiehal kolonu. Prudko mi stupla teplota (100-110 stup.) a zahalila ma dymova clona. Stalo sa mi to 2x.
Stvrty rad odhora, uprostred - ale to uz je len slabo.
http://www.t613.sk/index.php?wiew=obr&u ... oto&type=1
Mojzo a nestupla ti nahodou prudko teplota oleja?
Ked tak rozmyslam, spomenul som si, ze sa mi nieco podobne stalo minuly rok na S, ked som predbiehal kolonu. Prudko mi stupla teplota (100-110 stup.) a zahalila ma dymova clona. Stalo sa mi to 2x.
Stvrty rad odhora, uprostred - ale to uz je len slabo.
http://www.t613.sk/index.php?wiew=obr&u ... oto&type=1
-
tomcat1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- Mojžo
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Takže nie som sám mu to dymí?
Zaujímavé?
Ako som už písal Šeďovi: Keby neťahala, keby žrala, olej, keby trhala, keby sa prehrievala, alebo klepala alebo čo ja viem čo, viem že to neni v dobrom stave. Ale takto? Trhá mi to nervy na bomby.
tomcat: To mám nové.
MarekK: 5000 za minútu snáď normálka nie? To máš ešte 600 otáčok do červeného poľa. Keď potrebujem, nemám problém to tam vytočiť. Na druhej strane som tomu tak nevytočil snáď... no ani neviem kedy
Dlho.
Zaujímavé?
Ako som už písal Šeďovi: Keby neťahala, keby žrala, olej, keby trhala, keby sa prehrievala, alebo klepala alebo čo ja viem čo, viem že to neni v dobrom stave. Ale takto? Trhá mi to nervy na bomby.
tomcat: To mám nové.
MarekK: 5000 za minútu snáď normálka nie? To máš ešte 600 otáčok do červeného poľa. Keď potrebujem, nemám problém to tam vytočiť. Na druhej strane som tomu tak nevytočil snáď... no ani neviem kedy
- Mojžo
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Paľo zaujímavý nápad skúsim odpojiť odvetranie vačkovej komory a skúsim tomu šlapnúť na otáčky. Ďakujem za tip.
Guferá samozrejme nové mám, to je bez debaty Goetze
MarekK: Ta ty si
Ja najradšej blbnem keď prší, tak si dám pár powerslidov v známych zákrutách mwaha
Autíčko vtedy tak netrpí, teda vlastne vôbec lebo na MP7 to letí bokom samo
veteránista Mojžo
Guferá samozrejme nové mám, to je bez debaty Goetze
MarekK: Ta ty si
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných