Ono keď je to v dobrej kondícii... fakt klobúk dolu. Myslím že by s tým bola radosť chodiť v zime keby mi na nej tak nezáležalo
tuzing
- Mojžo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
- Kontaktovať užívateľa:
Ja som oba bufíky minulý týždeň šteloval. Tak som im nastavil že ešte nedymia, ale majú pekné spaliny takže ich neprežieram. No ale ta... dneska som fakt bolo zarazený som sa skoro roztopil a mi vlasy zhoreli 
Ono keď je to v dobrej kondícii... fakt klobúk dolu. Myslím že by s tým bola radosť chodiť v zime keby mi na nej tak nezáležalo
-
Chapman
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
- Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4 - Bydlisko: ČR
- Kontaktovať užívateľa:
Mimochodem Matěji, co se dá štelovat na BN4/I? Dá se sice trochu hýbat s teplotou vycházejícího vzduchu těmi regulačními šroubky, ale na spaliny má snad vliv jenom velikost dodávky paliva a tu těžko ovlivním.
Na BN4 jsem loni pořád taky něco šteloval a šteloval a nakonec zjistil, že je to stejně k ničemu a chce to nové membrány. Pak to teprve šlo štelovat a přestalo to kouřit jak vylágrovaná avie...
Na BN4 jsem loni pořád taky něco šteloval a šteloval a nakonec zjistil, že je to stejně k ničemu a chce to nové membrány. Pak to teprve šlo štelovat a přestalo to kouřit jak vylágrovaná avie...
- radek
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
- Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH - Kontaktovať užívateľa:
Luboši, že nejde ovlivnit dodávka paliva u BN4/I? Samozřejmě že jde, proč myslíš, že je na palivovém pulzačním čerpadle šroubení, vymezující délku chodu jeho "kotvy" a tím množství paliva? Prostě při 12V musí dodat 630 ml za 60 minut chodu. Pak je jak výkon, tak produkce emisí v normě. Běžně se totiž děje, mže se časem dodávka paliva pohne, takže to tak jednou za 3-4 roky chce zkontrolovat, případně vzít ty dva ploché klíče a poladit.....
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
- Kontaktovať užívateľa:
No já mám u obou aut tato čerpadla ještě pod autem a ta jsou vždy tak zaflákaná sajrajtem, že se na nich zaručeně nic nehne a čerpají pořád stejně.radek napísal:Luboši, že nejde ovlivnit dodávka paliva u BN4/I? Samozřejmě že jde, proč myslíš, že je na palivovém pulzačním čerpadle šroubení, vymezující délku chodu jeho "kotvy" a tím množství paliva? Prostě při 12V musí dodat 630 ml za 60 minut chodu. Pak je jak výkon, tak produkce emisí v normě. Běžně se totiž děje, mže se časem dodávka paliva pohne, takže to tak jednou za 3-4 roky chce zkontrolovat, případně vzít ty dva ploché klíče a poladit.....
S korozí ploutví problémy memám (vlastním starší auta), ale snad všechny T613 mají problémové místo v rozích pod zadním sklem. Nejdříve jsem si myslel, že je to neopracovaný svár, ale už se mi to nějak nezdá...
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
- Kontaktovať užívateľa:
Je fakt, že jsem to nikdy neodměřoval na mililitr přesně, ale kdyby čerpaly nějak citelně méně, topení by asi mělo nepravidelný chod nebo by mělo tendenci zhasínat, což nepozoruju.radek napísal:Luboši, zklamu tě, zaflákaná asfaltem můžou být jak chtějí, nepovoluje se na nich nic zvenku, ale časem se na koncích "rozklepává" jádro + tam občas uteče nějaký ten kousek té úžasné červené/šedé barvy z nádrží a výsledkem bývá kratší fyzický chod jádra, tedy menší čerpané množství na jeden pohyb.
- radek
- Pravidelný diskutujúci
Tatra 613 "all in one"
Ani ne, spíš déle startuje po delší odstávce no a prostě nemá ten výkon. Ony ty tlumiče pulzů jsou dostatečná zásobárna benzínu na to, aby to "nehoupalo" v rytmu čerpadla. Ale už se mi i stalo, že fungl nové čerpadlo, zakáplé na seříizovacím šroubu barvou přímo z Atesa, dalo s bídou 400 ml, a to už znát opravdu bylo......
-
Chapman
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- radek
- Pravidelný diskutujúci
Tatra 613 "all in one"
Rozebrat jde bohužel pouze výstupní strana, takže nic moc. Jak se seřizují? Jednoduše. Nabité baterie, zapnuté topení (ve fázi běhu, ne žhavení), odměrný válec, stopky a rychlé ruce, odměříš si dejme tomu 1 minutu (nějakých 10,5 ml) a znásobíš. Koriguješ šroubováním mosazné matice na výstupu čerpadla, někdy je v takovém stavu, že popošroubování nestačí, pak je nutné výstup čerpadla vyšroubovat úplně a vložit podložku (cca 0,5 mm až 1 mm tloušťku).
-
D.P.
-
Ambiciózní tajemníček
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných