Milí zbylí na_prstech_jedné_ruky_spočítatelní aktivní přispívající, už jsme se tu (v lepších časech) zpovídali, kolik komu je, jaké má vozy, čím se živí apod. Tak jsem při koukání na Simpsonovy přišel na myšlenku vyzvědět, jak vlastně řídíte své Tatry? Mám na mysli jen a pouze posaz. Bylo by fajn zároveň uvést, o jaký model jde, protože u kačeny si umím docela dobře představit lokomotivní ovládání (do půli těla z okýnka ven

), kdežto u sedmistofky by to bylo dost obtížné...
Začnu od sebe. V Tatře 613 (a nejen v ní

) obvykle držím volant přesně jako Bart, tedy v poloze "tři čtvrtě na nic". Pravá je pak ruka šmátralka, která při rozjezdu nakvedlá něco málo rychlostních stupňů a pak už se může věnovat naprosto jiným záležitostem, případně oddechu.
A co se týká posazu, sedačku si dávám na přiměřeně dlouhé ruce a nohy (asi 2. nejvzdálenější stupeň v ne-longových kolejničkách a relativně malý sklon opěradla od svislé osy).
V konfekci se nedovedu pořádně usadit, ať dělám, co dělám, furt jsem "moc blízko a moc nízko". A opěradlo nastavuji ještě více svisle, protože řídím ostřeji, kdežto Tatry používám už jen na ležérní výlety.