podtlaková regulace předstihu
- michal heky
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Máj 2004, 22:10
- Tatry, ktoré vlastním: T613-3
- Kontaktovať užívateľa:
O papíry jsem ještě nepřišel, protože se bohužel mnohdy radši chovám jako debil právě proto, abych o ně nepřišel.
Ale živě si už představuju, jak v půlce listopadu budu na tatru nahonem nandavat zimní pneumatiky jen kvůli tomu, abych po dokonale suchém asfaltu mohl legálně dojet dva kilometry do teska a zpět...
Ale živě si už představuju, jak v půlce listopadu budu na tatru nahonem nandavat zimní pneumatiky jen kvůli tomu, abych po dokonale suchém asfaltu mohl legálně dojet dva kilometry do teska a zpět...
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
- Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4 - Bydlisko: ČR
- Kontaktovať užívateľa:
Proč bych nemohl? Já myslím, že to bude celkem úspěšná prognóza. Už i tady v podhůři se začalo pravidelně solit, tak kdyby náhodou nějaká ta vločka opravdu spadla, tak do styku s pneumatikou už asi těžko přijde. Byly to krásné časy, ale pro jízdu na sněhu už bude do budoucna nutné vyrazit podstatnbě výš do hor, tady kolem 600 m n. m. to už moc bíle nevidím...
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
- Kontaktovať užívateľa:
A zimné pneu jsou co? V Evropě se pro zimní období prodávají jen pneumatiky M+S, které jsou určeny, jak zkratka napovídá, hlavně na bláto a sníh. Nějaký zimní univerzál, který by stejně dobře zvládal současně i suchý a mokrý asfalt a prosolenou břečku a nebo dokonce i led jsem tedy v životě v obchodě neviděl a pravděpodobně něco takového ani vyrobit nelze.
Držitel řidičského oprávnění by asi nějaký ten svůj vlastní rozum měl mít, do téhle roviny bych to nestavěl.
Držitel řidičského oprávnění by asi nějaký ten svůj vlastní rozum měl mít, do téhle roviny bych to nestavěl.
- MarekK
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 23 Jún 2005, 21:48
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-4 (1993)
- Kontaktovať užívateľa:
off topic:
"Držitel řidičského oprávnění by asi nějaký ten svůj vlastní rozum měl mít, do téhle roviny bych to nestavěl. :
O tom sa dnes a denne presvedčujeme na cestách . o to vlastne ide (preto som použil aj zátvorku s (ne), lebo sa to dá aj negovat), ja jazdím v dedinách 50km//hod, ale mimo mesto do 130, dialnicu 150, vidíš mám vlastný skuxvený rozum, a je to nebezpečné tak, ako ked niekto má svoj skuxvený rozum a myslí si, že zimné pneu sú len na sneh. každý si myslím to a ono, kto myslí hovno vie... postav si to do roviny do akej chceš... skús si teráz ráno brzdy s fobou pri teplote okolo 0°C na letných pneu a porovnaj to na zimných, rozdiel v kopaní do pedála sa dá postrehnút... ale ty máš aj tak svol vlastný rozum, a vidíš a j to čo ostatný nevidia...
"Držitel řidičského oprávnění by asi nějaký ten svůj vlastní rozum měl mít, do téhle roviny bych to nestavěl. :
O tom sa dnes a denne presvedčujeme na cestách . o to vlastne ide (preto som použil aj zátvorku s (ne), lebo sa to dá aj negovat), ja jazdím v dedinách 50km//hod, ale mimo mesto do 130, dialnicu 150, vidíš mám vlastný skuxvený rozum, a je to nebezpečné tak, ako ked niekto má svoj skuxvený rozum a myslí si, že zimné pneu sú len na sneh. každý si myslím to a ono, kto myslí hovno vie... postav si to do roviny do akej chceš... skús si teráz ráno brzdy s fobou pri teplote okolo 0°C na letných pneu a porovnaj to na zimných, rozdiel v kopaní do pedála sa dá postrehnút... ale ty máš aj tak svol vlastný rozum, a vidíš a j to čo ostatný nevidia...
- čadík
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 17 Júl 2006, 09:33
- Tatry, ktoré vlastním: mám černočernou T613
hledám barevnou T613VB - Bydlisko: matka měst
- Kontaktovať užívateľa:
Ach, zase ty časy základní vojenské služby (!), kdy denním rozkazem velitele útvaru byla vždy přesně dána ustrojovací kázeň na následující den: např. (letní) "bundokošile"+ lodička (=typ letní pokrývky hlavy) ... no a ráno hledíme do sněhové vánice, teploměr pod nulou a tak před ranním nástupem útvaru na nádvoří svorně všichni cpeme pod "bundokošile" vatované "aratexy" smutně hledíc na ušanky ve skříňce, protože neuposlechnutí rozkazu...michal heky napísal:... aby... úředník z tepla své kanceláře diktoval, jaké pneumatiky si máte kdy nazout na auto?...
...přednost svému rozumu než mnohdy nesmyslným vyhláškám...
Je zajímavé, že v sousedním Německu je obdobný předpis kupodivu jen obecněji vymezen ale aplikován důsledně na konkrétní podmínky v konkétním čase a prostoru (jistě rozumné a správné), což v praxi jednou znamenalo, že přes Cínovec jsem se do "Němec" nedostal, ač jsem měl obuté zánovní zimní pneu, německý úředník na hranicích však mé vozidlo klasifikoval jako nezpůsobilé k další jizdě - vzhledem k momentální sněhové chumelenici neúprosně požadoval sněhové řetězy na kolech či odstavení vozidla do doby změny povětrnostních podmínek a stavu vozovky...
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
- Kontaktovať užívateľa:
Na fóbii mám letní (nebo podzimní?) continentalky a do žádného pedálu mně nic nekope, jezdí se na nich i při nule hezky. Naopak, když jsem vyzkoušel oktávku, která už je přezutá na M+S, tak nic moc. Ty měkké gumy na suchém asfaltu znatelně kloužou, nedrží tak stopu a brzdná dráha je také citelně delší. Jezdit se na tom sice tak nějak dá, člověk si na horší chovální auta časem zvykne, ale nedovedu si představit, že by mně někdo zákonem naschvál nařizoval jezdit na pneumatikách neodpovídajících reálné situaci na vozovce.
- čadík
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 17 Júl 2006, 09:33
- Tatry, ktoré vlastním: mám černočernou T613
hledám barevnou T613VB - Bydlisko: matka měst
- Kontaktovať užívateľa:
Ano, ale všeho s mírou: pokud máme na obecné křižovatce úředníkem obecně předepsánu přednost zprava, vyjímkou je vždy místní úprava pomocí dopravních značek (např. z důvodu adekvátního vyřešení nějaké místní situace, kde aplikace obecného pravidla jinak způsobuje nepřiměřené komplikace provozu apod.).MarekK napísal:...akože by nám ten úradník nemal prikazovat ostatné dopravné predpisy? to kde by sme potom boli...
Jenže my jsme již slepě navyknutí, že každá křižovatka je "označena dopravním značením" a není-li, pak (jedou-li vozidla z více směrů) nám mnohdy nastává vážná dopravní komplikace
Ve Francii se mi vždy líbila jejich značná úspora značek a chvíli mi trvalo, než jsem si zvyknul, že jedu po široké (domnělé) hlavní silnici téměř bez jakýchkoliv dopravních značek, ale všem (z každé "domnělé vedlejší" uličky) zprava musím dát přednost. Ale jak jsem si to pochvaloval, vždy když jsem se chtěl odněkud (zprava) zařadit do hlavního tahu...
Jo, jo, tolik "tolerantních" řidičů se u nás nevidí...
- Jerry
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 17 Aug 2006, 07:29
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-3 r.v. 1988
Tatra 805 r.v. 1957 - Bydlisko: Rožmitál pod Třemšínem
- Kontaktovať užívateľa:
Hele Luboši, to byly na koktáfce "gelový" zimáky, nebo rákosniský noname z Tesca? M+S je v překladu Mount+Snow (hory+sníh), o blátu tam neni ani slovo. U zimáků jde i tak trochu o značku... Měl sem půjčený Mondeo (v tu dobu na FULDAch) a v běžnej mírnej zatáčce při 40km/h to už solidně hvízdalo, s Arem jezdím celoročně na zimákách mam tam Barum Cargo (sou to C) a sou bez problémů i při 35°C a na Tatře mam o5 zimáky (ty hliníkáče sem už tak obutý koupil) od Michelin a ty vozim na autě od roku 2005. Léto, zima pořád auto sedí a jediný kdy mi gumy zakvičely, bylo při driftu...
A Štěpán to myslel tak, že na zimákách budeš mít podstatně kratší brzdnou dráhu se zimákama díky tomu, jak si sám uvedl, že mají měkčí směs.
Pro spávce: Prosím založte nový téma "Zimní pneu" a pošlete sem odkaz. Díky Jiří Matějka
A Štěpán to myslel tak, že na zimákách budeš mít podstatně kratší brzdnou dráhu se zimákama díky tomu, jak si sám uvedl, že mají měkčí směs.
Pro spávce: Prosím založte nový téma "Zimní pneu" a pošlete sem odkaz. Díky Jiří Matějka
- MarekK
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 23 Jún 2005, 21:48
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-4 (1993)
- Kontaktovať užívateľa:
off topic: ".....nedovedu si představit, že by mně někdo zákonem naschvál nařizoval jezdit na pneumatikách neodpovídajících reálné situaci na vozovce..."
... jo vstiahnime si to na použitie pásou v aute, ešte dnes jazdí vela ludí nepripútaných , lebo podla nich pripútanie sa v aute nezodpovedá reálnej situácii na vozovke..., taktiež moja rýchlost 130 mimo mesta zodpovedá reálnemu stavu na vozovke, lebo by sa dalo íst v niektorých úsekoch aj 180 a aj viac.... ale situácia v zime na ceste sa može rýchlo zmenit, sície nie tak rýchlo ako v prípade neprípútania sa , a rýchlej jazdy, ale zmenísa!!! tak potom už vidím, ako šoféry s letnými pneu zasatavujú v snehovej chumelici a auto odstranujú ku kraju, a čakajú až kým to roztaje... áno čadík, tolerancia je správne slovo, ale je neuveritelne nepríjemné ked o vaše auto na snehu brzdí auto s letnými pneumatikami, potom ,sa dá povedat, že ten čo mal letne je netolerantný, a tu už ten problém nie je len o tolerantnosti, lebo ide o život.....
... jo vstiahnime si to na použitie pásou v aute, ešte dnes jazdí vela ludí nepripútaných , lebo podla nich pripútanie sa v aute nezodpovedá reálnej situácii na vozovke..., taktiež moja rýchlost 130 mimo mesta zodpovedá reálnemu stavu na vozovke, lebo by sa dalo íst v niektorých úsekoch aj 180 a aj viac.... ale situácia v zime na ceste sa može rýchlo zmenit, sície nie tak rýchlo ako v prípade neprípútania sa , a rýchlej jazdy, ale zmenísa!!! tak potom už vidím, ako šoféry s letnými pneu zasatavujú v snehovej chumelici a auto odstranujú ku kraju, a čakajú až kým to roztaje... áno čadík, tolerancia je správne slovo, ale je neuveritelne nepríjemné ked o vaše auto na snehu brzdí auto s letnými pneumatikami, potom ,sa dá povedat, že ten čo mal letne je netolerantný, a tu už ten problém nie je len o tolerantnosti, lebo ide o život.....
- Roman Maďar
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
- Mirek
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 23 Okt 2007, 22:14
- Tatry, ktoré vlastním: T603 M68
T603 M69
T613-3 OTS EX
T613-4M - Bydlisko: střední Čechy
- Kontaktovať užívateľa:
M+S má pravdu Luboš
Luboš - Proč by se v Tescu/cokoliv podobného neměly kupovat gumy? Stačí si přečíst co je na těch gumách napsanýho. Mají tam i gumy, které montují i někteří prvovýrobci.
Jerry - se zimákama budeš mít kratší brzdnou dráhu, ale v zimě ( řekněme při teplotách alespoň pod 10 stupňů )
Ve větším teplu začne být měkkost směsi značný problém, auto začne dost klouzat.
Luboš - Proč by se v Tescu/cokoliv podobného neměly kupovat gumy? Stačí si přečíst co je na těch gumách napsanýho. Mají tam i gumy, které montují i někteří prvovýrobci.
Jerry - se zimákama budeš mít kratší brzdnou dráhu, ale v zimě ( řekněme při teplotách alespoň pod 10 stupňů )
Ve větším teplu začne být měkkost směsi značný problém, auto začne dost klouzat.
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
- Kontaktovať užívateľa:
Pneumatiky je určitě lepší kupovat ve specializovaných obchodech, já osobně bych je v tescu nekoupil ani na vlek. Co jsem koukal, tak stejně v těch hypermarketech mají většinou jen nejlevnější typy nejběžnějších rozměrů, žádný rozumný výběr a často tam dokonce prodávají protektory klamavě označené jako nové pneu. Docela mne překvapilo, že jsem jednou v Makru narazil i na pláště tři roky staré, to už by se asi zasloužilo jiné označení než "AKCE!".
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní