prevodovy olej 613-3
-
D.P.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
D.P.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
D.P.
-
D.P.
- tomas
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
- Kontaktovať užívateľa:
Napisem to sem este raz. Mal som PP90 na 3-ke, vlastne na dvoch. V zime to bolo o drzku ... radit sa muselo opatrne, lebo inak to slo cez zuby ... ak som tam ten kvalt vobec dal na prvy krat. Lepsie to bolo az ked sa motor zohrial a s min aj prevodovka. Ale aj pri teplom motore a po 100km jazdy trebalo radit opatrne. Ako som tam nalial PP80, problemy s radenim prestali ...
Proste pre T613-3, T613-4 so stvorkvaltom je pisany olej vyskozitnej triedy SAE 80W. Ten tam treba naliat a hotovo. Ziadny SAE 90 ...
T613-1 a T613-2 maju tusim pisany olej SAE 90
5-kvalt na T613-4 Mi, Mi Long ma zasa pisany SAE 80W/90 ...
http://www.vurup.sk/products/oils/pp80madi/slovak.html
Proste pre T613-3, T613-4 so stvorkvaltom je pisany olej vyskozitnej triedy SAE 80W. Ten tam treba naliat a hotovo. Ziadny SAE 90 ...
T613-1 a T613-2 maju tusim pisany olej SAE 90
5-kvalt na T613-4 Mi, Mi Long ma zasa pisany SAE 80W/90 ...
http://www.vurup.sk/products/oils/pp80madi/slovak.html
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
- Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4 - Bydlisko: ČR
- Kontaktovať užívateľa:
Pokud se ti olej ani po 100 km jízdy dostatečně neohřeje, bude chyba jinde než v oleji... PP90 mám ve chromce celoročně a když jednou loni nebo předloni bylo -20°C a auto stálo přes noc venku, při prvním řazení se mi zdálo, že řadící páka má trochu větší odpor, ale po 100 metrech už bylo vše v pořádku... Kdyby tam byl PP80, asi by se mi to ani nezdálo, ale větší rozdíl by mezi těmi oleji být neměl, jakmile se ta kolečká párkrát otočí a olej se trochu zahřeje, převodovka nepozná rozdíl.
- tomas
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Lubos, pises v "chromke" mas PP90. Tam ale vyrobca predpisuje tu PP90-ku.
Od T613-3 uvadza vyrobca olej PP80 (SAE 80W), pri 5q SAE 80W-90 (SAE 80W).
Na dvoch 3-kach som mal povodne PP90 a radit sa v zime nedalo ... Ked som presiel aspon 2km, dalo sa radit akotak. Slusne sa dalo radit az po zohriati prevodovky (cize po par desiatok km).
Teraz som menil komplet olej v Mi ... motor, diferak, prevodovka. Do prevodovky mi p. Abraham dal PP90 (povodne tam bol 80W-90) a radit sa mi teda pri -10 stupnov vobec neda (predtym sa dalo) ... Teraz neviem zaradit ziadnu rychlost ... musim ju tam proste narvat ! Az ked sa motor zohreje a s nim aj prevodovka, radi sa dobre.
Minuly rok som kupil pieskovicu a bolo to detto! Kedze som proste vo velkej zime nevedel radit, dal som tam to, co tam ma byt (80-ku) a radit sa da krasne.
Cize dajte tam to, co tam patri a nebudu ziadne problemy. Ak ked potom aj tak su, je nafigu prevodovka
Od T613-3 uvadza vyrobca olej PP80 (SAE 80W), pri 5q SAE 80W-90 (SAE 80W).
Na dvoch 3-kach som mal povodne PP90 a radit sa v zime nedalo ... Ked som presiel aspon 2km, dalo sa radit akotak. Slusne sa dalo radit az po zohriati prevodovky (cize po par desiatok km).
Teraz som menil komplet olej v Mi ... motor, diferak, prevodovka. Do prevodovky mi p. Abraham dal PP90 (povodne tam bol 80W-90) a radit sa mi teda pri -10 stupnov vobec neda (predtym sa dalo) ... Teraz neviem zaradit ziadnu rychlost ... musim ju tam proste narvat ! Az ked sa motor zohreje a s nim aj prevodovka, radi sa dobre.
Minuly rok som kupil pieskovicu a bolo to detto! Kedze som proste vo velkej zime nevedel radit, dal som tam to, co tam ma byt (80-ku) a radit sa da krasne.
Cize dajte tam to, co tam patri a nebudu ziadne problemy. Ak ked potom aj tak su, je nafigu prevodovka
-
Sedo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 02 Júl 2004, 16:11 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ludia mal som takyto problem:
zacala mi vyskakovat jednotka, to uz som tu pisal. Dal som si to opravit u p. Abrahama. Vymenil mi synchron, ktory obsluhuje aj prvy aj druhy rychlostny stupen a kolecko jednotky. Vsetko v pohodicke az na to, ze z 10 razy mi 4x nesla hodit z dvojky trojka. Proste vsetko islo do neutralu, ale trojka nesla zaradit ani s pouzitim velkej sily. Ak sa schaltpaka dala co i len trosku dozadu smerom k styrke a naspat, trojka bez problemov zaskocila.
P. Abraham mi tam dal PP90, tvrdil, ze tym sa nic nepokazi ak to tam ostane. Volal som mu s tym, ze mi ta trojka toto robi. Bol som za nim, robil mi to. Nieco tam nastavoval. Skusal som to priamo s nim, neurobilo to. Ale zacalo to zase, teraz to spravi tak 2-3x z desiatich. Som v koncoch. Vyskusam tam dat PP80.
Znova som mu volal a uz si nevedel poradit. Vraj to ma sadnut.
P.S. a este som zabudol nema na to vplyv, ci je auto zohriate alebo nie.
zacala mi vyskakovat jednotka, to uz som tu pisal. Dal som si to opravit u p. Abrahama. Vymenil mi synchron, ktory obsluhuje aj prvy aj druhy rychlostny stupen a kolecko jednotky. Vsetko v pohodicke az na to, ze z 10 razy mi 4x nesla hodit z dvojky trojka. Proste vsetko islo do neutralu, ale trojka nesla zaradit ani s pouzitim velkej sily. Ak sa schaltpaka dala co i len trosku dozadu smerom k styrke a naspat, trojka bez problemov zaskocila.
P. Abraham mi tam dal PP90, tvrdil, ze tym sa nic nepokazi ak to tam ostane. Volal som mu s tym, ze mi ta trojka toto robi. Bol som za nim, robil mi to. Nieco tam nastavoval. Skusal som to priamo s nim, neurobilo to. Ale zacalo to zase, teraz to spravi tak 2-3x z desiatich. Som v koncoch. Vyskusam tam dat PP80.
Znova som mu volal a uz si nevedel poradit. Vraj to ma sadnut.
P.S. a este som zabudol nema na to vplyv, ci je auto zohriate alebo nie.
- mato
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 26 Máj 2004, 21:41
- Tatry, ktoré vlastním: T613-3
- Kontaktovať užívateľa:
trochu OT (off tatra), ale ON (on topic): v erke mam teraz shell, i ked pomaly vychadza von cez netesnu prevodovku, a radi sa mi super
Dokonca som nahodil aj zimne protektory (vo februari
) a ide to pekne. Horsie ze mi vzdy zamrzne zadne okno zvnutra, a blbo sa to oskrabuje. Do T davam tu 80ku Shell uz 5 rokov, ale snad sa k tomu u konecne dostanem 
Dokonca som nahodil aj zimne protektory (vo februari
- tomas
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Lubos, nemam cas sa vadit, preto je toto posledne co ku tejto teme napisem ...
Ja len tolko, ze pouzit to samozrejme mozes. Ibaze olej SAE 90 sa v zimnom obdobi moc neodporuca, pokial to vyrobca priamo nepredpisuje. To, ze 80W-90 sklbuje niekolko vlastnosti z oboch olejov, este neznamena, ze si tam mozes dat tu 90-ku vzdy. Pretoze 80W-90, ma za studena podobne vlastnosti ako 80-ka a za tepla ako 90-ka. Cize v zime sa lahsie prevodovka premaze, olej nekladie taky odpor. Kdezto pri vysokych teplotach ma zasa podobne vlastnosti ako 90-ka a tym by mal prevodovku pri vysokych teplotach lepsie chranit.
V prirucke ku Mi mas: 80W-90 pripadne (80W) domysli si preco ...
No a na zaver dodam len tolko, ze nech si tam da kazdy co chce
Ja len tolko, ze pouzit to samozrejme mozes. Ibaze olej SAE 90 sa v zimnom obdobi moc neodporuca, pokial to vyrobca priamo nepredpisuje. To, ze 80W-90 sklbuje niekolko vlastnosti z oboch olejov, este neznamena, ze si tam mozes dat tu 90-ku vzdy. Pretoze 80W-90, ma za studena podobne vlastnosti ako 80-ka a za tepla ako 90-ka. Cize v zime sa lahsie prevodovka premaze, olej nekladie taky odpor. Kdezto pri vysokych teplotach ma zasa podobne vlastnosti ako 90-ka a tym by mal prevodovku pri vysokych teplotach lepsie chranit.
V prirucke ku Mi mas: 80W-90 pripadne (80W) domysli si preco ...
No a na zaver dodam len tolko, ze nech si tam da kazdy co chce
- Stevo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 10 Feb 2004, 09:41
- Tatry, ktoré vlastním: taka bordova
- Kontaktovať užívateľa:
Lubos: rozdiely medzi prevodovkami niesu skoro ziadne??? Medzi prevodovkami mozno nie, ale medzi synchronmi urcite. Preto ide do starych prevodoviek s bronzovymi synchronmi PP90 a do novych s molybdenovymi PP80.
A PP80w90 je viacrozsahovy olej, ktory ma za studena vlastnosti blizke PP80 a za tepla PP90
A PP80w90 je viacrozsahovy olej, ktory ma za studena vlastnosti blizke PP80 a za tepla PP90
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných