Diskusia o histórii továrne Tatra, jej produktov a súvislostiach
Napísať odpoveď
[phpBB Debug] PHP Warning: in file
[ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line
1266:
count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
kuba87
- Diskutujúci
- Dátum registrácie: 08 Sep 2008, 12:57
-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa kuba87 » 30 Dec 2012, 21:45
Dobrý den,
už nějakou dobu renovuji Tatru 57 A polokabriolet a nemůžu se rozhodnout jakou mám zvolit barvu, chci aby to byla dobová barva, prosím poraďte mi jakou barvu vybrat, popřípadě zda se dají sehnat čísla původních barev. Díky za info

přikládám foto před renovací, černá barva není původní
-
Prílohy
-

- přikládám foto před renovací, černá barva není původní
-
Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Príspevok
od užívateľa Karel » 30 Dec 2012, 22:39
Ta kastle vypadá velice dobře.
Co se týče barvy - jaký si to uděláš, takový to máš.
Tady je ofocený vzorník barev,
http://www.veterantatra.com/tatra-57/pu ... u-t57.html
bohužel na mém monitoru vidím jen několik odstínů černé, ale pod obrázkem je popis barev, tak by jsi se mohl chytit. Originál barvu by ti mohli říct v muzeu v Kopřivnici. U některých vozů mají i tyto údaje. Barvy se ale za každé epochy, režimu i u každého výrobce číslovali jinak. Také by jsi mohl najít původní barvu někde pod čalouněním, nebo pod krytkama zámků.
-
kuba87
- Diskutujúci
- Dátum registrácie: 08 Sep 2008, 12:57
-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa kuba87 » 08 Jan 2013, 22:36
Nakonec jsem se rozhodl pro tuto barvu:
http://www.google.cz/imgres?q=tatra+57A ... ,s:0,i:136
přijde mi že je to zhruba ta barva která je označena jako 411 – označil bych ji jako velmi velmi tmavě hnědo-černo-vínovou.Barva obsahuje 39 dílů červené, 16 dílů zelené a 23 dílů modré.
Poradíte mi prosím jaké je to cca číslo barvy? Jaká je to RALka. Díky
-
Karel
- Pravidelný diskutujúci
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Príspevok
od užívateľa Karel » 09 Jan 2013, 16:34
Tak ta se mi taky líbila. Měl jsem ji dokonce na autě jako původní (byla pod zámkama a čalouněním, atd..). Bohužel v lakovně se to poněkud zvrtlo trochu do fialova.
-
Prílohy
-

-
Karel
- Pravidelný diskutujúci
Príspevok
od užívateľa Karel » 09 Jan 2013, 16:51
Ještě bych doplnil že syn původního majitele mého vozu mi tvrdil že tatra byla původně ,,vínová,, (což by zhruba odpovídalo) s růžovým linkováním (což mě dost překvapilo). V původní kupní smlouvě je uvedena barva ,,mahon,, což si vysvětluju jako ,,mahagon,, a to by také odpovídalo (prostě tmavěčervenohnědá).
-
Karel
- Pravidelný diskutujúci
Príspevok
od užívateľa Karel » 09 Jan 2013, 17:58
Sám vidíš že ta barva je pokaždé jiná. Záleží jak to lakýrník namíchá (a monitor zkreslí

)
Většina předválečných veteránů měla ozdobné linkování kolem okrajů blatníků, či na různých prolisech. Kolega má na originál černé barvě originál zelené linkování, na jedné původní světle zelené T-57A jsem viděl zase červené linkování.
Napísať odpoveď
1266:
1266:
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných