Mám ještě jeden rozpraskaný Zenith, kde je konec jehly taky dost neodborně upilovaný a závěs plováku naopak vytvarovaný nahoru - asi se s hladinou experimentovalo dost často i dříve

.
Bohužel nevím jak přesně hladinu nastavit, když dovnitř nevidím, udělal jsem to tak, že jsem oproti stavu, kdy jehla už nedovírala přidal přibližně 2 mm. Otvory mám Pavle, tak jako na tom obrázku od Karla a zároveň jako na tvých fotkách. Tj. otvor od volnoběžné trysky je po úplném uzavření těsně nad Klapkou,a přechodový otvor těsně pod ní. Klapka, ač je hřídel opotřebený přivře těsně.
Časování mám OK. Spíš sázím na nějaký problém s pístem nebo válcem, 4. válec má sice velmi dobrou kompresi - naprosto stejnou jako vedlejší válec, ale ty vibrace se mi nelíbí. Vzhledem k tomu, že se vibrace objevují jen když dochází k expanzi (se sundanou fajfkou je klid) typuju to na detonační spalování. Je klidně možné, že píst je bržděn velkým třením o válec. Mám už tip na šikovného motoráře kousek odtud, tak to s ním prokonzultuju, protože taky nevím, jaká vůle má být mezi válcem a pístem...