Neotvoritelne dvere

Technické problémy s našimi tatrovkami

etienne
Správca diskusného systému
Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 18:51
Kontaktovať užívateľa:

Neotvoritelne dvere

Príspevok od užívateľa etienne » 07 Máj 2007, 08:13

Helou,

na mojej specialke sa stal jeden velmi kuriozny problem. Pri chybe riadiacej od centralu sa "zakusol" motorcek centralneho uzamykania vo dverach v polohe "zamknute" a dvere nejdu otvorit. "Stuplik" sa neda vytiahnut, klucka zvonka ani znutra nieje zaseknuta, ale zjavne sa dvere spravaju ako zamknute. Co sa s tym da robit aby som ich otvoril, ako sa dostat k zamku ?

Užívateľov profilový obrázok
tomas
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 07 Máj 2007, 09:06

Ja by som s tymi kluckami skusil pohybovat a zaroven s klucom v zamku. Uz sa mi to stalo viackrat, ked sa ten stuplik dostal do nejakej zvlastnej polohy. Po pohybani kluckami a klucikom sa to dostalo do normalneho stavu.

etienne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa etienne » 07 Máj 2007, 09:39

eh... som zabudol napisat, ze zadne dvere.

tomas
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 07 Máj 2007, 09:42

no sak to mas jedno, ked nie klucom, tak cuplikom :)

tomas
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 07 Máj 2007, 09:44

ja som vnutornou kluckou akoby pomaly otvaral dvere a skusl hybat cuplikom. netvrdim vsak, ze je to presne moj pripad, ale nenapada ma vcul nic ine.

dzordzi
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 30 Mar 2007, 18:27
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

klučka

Príspevok od užívateľa dzordzi » 07 Máj 2007, 10:45

Mne sa toto tiež stalo, cuplík neišel ani pohnúť-klučky cvakali naprázdno... Potom ma to už nasr. tak som Hodne drbol po klučke z vonku a ono to vyskočilo! Ale skús to otvoriť normálne z drátom-jak ked otváraš zlomené klučky,napr...

etienne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa etienne » 07 Máj 2007, 12:07

Dratom to nepomoze, uz som vybral napr. vypinac na el. sklo a pod nim nahmatal to tiahlo od cuplika - to sa hybe (teda v ramci moznosti) takze chyba je jednoznacne pri zamku... ako to teda otvorit ?

D.A.
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 09 Jan 2007, 09:35
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa D.A. » 07 Máj 2007, 14:15

Oddekluj dveře zevnitř a jdi rovnou k zámku. Stačí povolit všechny šrouby na přední a zadní svislé liště a vyndat čalounění. Mělo by se dát bez jakéhokoliv poškození, aspoň u jedniček až čtverek mi to šlo.

Roman Maďar
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Roman Maďar » 07 Máj 2007, 14:54

DA, tak tak

ziza.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

nefungující klika

Príspevok od užívateľa ziza. » 01 Sep 2007, 17:48

Moji milí rádcové, už zase mám dotaz:
to se opravdu musí vyndat okno s rámem, abych nasadil vypadlý čudlík táhla zámku k venkovní klice? Jestli ano, tak to snad raději budu nastupovat k volantu po anglicku z prava. :evil:

Robert
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 30 Jan 2007, 18:37
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Robert » 01 Sep 2007, 18:44

Kdepak okno s rámem vynadavat nemusíš Adamovka měla přesně ten stejný problém a podařilo se mi vyměnit celé táhlo je ovšem pravda že sem u toho mírně tekl ale podařilo se .
Tuším že sem to nasadil nejdříve dole a pak jedním prstem nacvakl nahoře druhou rukou sem nastavoval polohu venkovní kliky.

ziza.

Príspevok od užívateľa ziza. » 01 Sep 2007, 19:00

Já to nepopsal dobře :cry: . Vypadl ten čudlík co má být napevno "zakovaný" v klice. Tedy vnější klika musí ven a k matičkám za rámem okna se zdá nemožno čímkoliv dosáhnouti :cry: :cry:

vasa26
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 08 Jún 2006, 22:23

Príspevok od užívateľa vasa26 » 01 Sep 2007, 19:31

neni tohle lepší řešit soukromě? :evil: (neni se pak co divit že se začnou Tatry ztrácet když se lupičum radí celosvětově :idea: )

ziza.

Príspevok od užívateľa ziza. » 01 Sep 2007, 20:06

vasa26 napísal:neni tohle lepší řešit soukromě? :evil: (neni se pak co divit že se začnou Tatry ztrácet když se lupičum radí celosvětově :idea: )
:shock: :shock: :shock:

:lol:

Něco konstruktivního nemáš?

etienne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa etienne » 01 Sep 2007, 20:06

... vasa26: vies snad o niekom, kto nevie, ako vyhackovat skodovku ? :D

radek
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radek » 01 Sep 2007, 21:13

Strécu ano, moudrý konstruktér uložil ve dveřích před šrouby držící kliku právě rám okna. Potřebuješ-li tedy opravdu demontovat kliku ze dveří, nezbude Ti nic jiného než rám vytáhnout (a pak strávit půl dne jeho pasováním vůči otvoru v karoserii, vůči těsněním, vůči sklu a vůči dveřím při zachování rozumného kompromisu mezi zatékáním do kabiny, foukáním do kabiny, vůči velikosti ovládací síly na klice potřebné k otevření dveří, vůči velikosti síly potřebné k plnému uzavření dveří ve spojistosti s tím, aby dveře lícovaly se zbytkem karoserie). Tedy vyvinul jsem onehdy asi ze 3 plochých klíčů takový ohýbaně - svařený vehement, kterým šly i ty šroubky povolit a klika šla sundat, ale jednak nešly potom nijak chytit zpět a druhak jsem v jedněch dveřích objevil namísto šestihranných hlav šroubků hlavy kulaté, na plochý šroubovák, pod originální vrsvou dutinového "vosku". Slova která jsem následně pronesl na adresu výrobce vozidla jsou zde nepublikovatelná, a to ani po 22 hod....

ZIZA.

Príspevok od užívateľa ZIZA. » 02 Sep 2007, 00:37

No tedáá... nepotěšil jsi mě, strycu, avšak i tak vřelý dík za ušetřené boule na mozkovně a zlámané prsty. Also, buď teda přehodit celé dveře nebo kliku vyřezat flexou a novou vevařit, že? Až se budu s Mary Loo rozvádět, všechno to na ní u soudu prásknu. :evil:

Roman Maďar
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Roman Maďar » 02 Sep 2007, 00:45

ZIZA. napísal:No tedáá... nepotěšil jsi mě, strycu, avšak i tak vřelý dík za ušetřené boule na mozkovně a zlámané prsty. Also, buď teda přehodit celé dveře nebo kliku vyřezat flexou a novou vevařit, že? Až se budu s Mary Loo rozvádět, všechno to na ní u soudu prásknu. :evil:
Rozvod nemožný bez trvalej psychickej ujmy

Radinko
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 06 Apr 2007, 15:00
Tatry, ktoré vlastním: svoje
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Radinko » 02 Sep 2007, 13:15

To neviem, ale raz za čas ich všetci vyhľadávame.
http://www.tatraportal.sk/forum/viewtopic.php?t=2689

Sedo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 02 Júl 2004, 16:11

Príspevok od užívateľa Sedo » 02 Sep 2007, 21:41

Mne sa podarila vonkajsia klucka dostat von, ale pri nasadzovani naspat som tam jeden horny srobik nedostal, tak to drzalo len na jednom hornom a stacilo to - kupodivu. Sponde tam boli vsetky.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 30 neregistrovaných