Alebo pri normalnejsiej rychlosti 140-160 ??
Shit happens, ale len aby sme jazdili rozumne a velmi defenzivne. Taka porucha sa hadam nikdy nemoze vzdy predvidat...
Viděl jsem třeba únavový lom na přední vinuté pružině u jedné trojky, které tehdy bylo 16 let (jezdila na LPG -> trvale přetěžovaná přední náprava?), ta to přežila bez dalšího poškození, ale ve 180ti bych to zažít nechtěl...michal heky napísal:Hm, do práce jezdím běžně čtyřicetiletými tramvajemi, kolem chaty občas o víkendu projede málem stoletá lokomotiva, na chalupě jezdím na bicyklu taky z roku raz dva a moje pouhých 18 let staré auto je unavené? Kde by se únava materiálu mohla projevit? Na karoserii ne, ta může leda tak zreznout, a vzhledem k tomu, že i silně shnilá auta drží pohromadě, nějaká eventuální mikroprasklinka náhlou nehodu nezpůsobí. Pak máme zadní nápravu -- únava nápravnice a ramen? To je blbost. Ložiska v nábojích nová, brzdy se dají zrepasovat. Pneumatika se dá taky koupit nová. Tak přední náprava. No, s trochou dobré vůle by se dalo uvažovat o tom, že by mohl nastat únavový lom na vodící tyči McPhersona. Ale jinak mne opět nenapadá nic potencionálně nebezpečného. Tlumiče, čepy, ložiska, brzdy se pravidelně mění. Tak mně řekněte, co konkrétně je po dvaceti letech tak staré, že může způsobit nehodu?
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných