za kolik tatru?
-
Fojtan
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- michal heky
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Máj 2004, 22:10
- Tatry, ktoré vlastním: T613-3
- Kontaktovať užívateľa:
Mojžo, podle mě správně seřízený studený karburátorový motor nemá jít nastartovat bez sytiče.
Mimochodem, asi před měsícem jsis tu trochu stěžoval na spotřebu -- že se pod 12 nedostaneš... Vidím tu určitou spojitost
Ja a ty zázračné NGK jsem zkoušel taky a žádnou změnu jsem nepozoroval, takže teď mám opět brisky.
Mimochodem, asi před měsícem jsis tu trochu stěžoval na spotřebu -- že se pod 12 nedostaneš... Vidím tu určitou spojitost
Ja a ty zázračné NGK jsem zkoušel taky a žádnou změnu jsem nepozoroval, takže teď mám opět brisky.
- radek
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
- Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH - Kontaktovať užívateľa:
Ano, vzhledem k daným průměrům trysek, vzdušníků, systému tvorby směsi při běhu naprázdno a výrobcem určeným ekonomickým cílům nelze při správném seřízení studený karburátorový motor T613 při provozu na BA nastartovat a následně udržet ve stabilním použitelném volnoběžném chodu bez použití sytiče. Jenže od toho tu právě máme ty domácí kutily, co šroubují o stošest, aby to tzv. "jelo" a je jim úplně wurst, co za nimi z toho výfuku jde, hlavně že to jede jak pila,že
.
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
- Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4 - Bydlisko: ČR
- Kontaktovať užívateľa:
Ještě k tomu hluku. Už trojky jsou celkem solidně odhlučněné (novější typy jsou na tom ještě lépe) a při běžných provozních režimech ten hluk není pro osádku vůbec obtěžující. Pokud je to auto v opravdu dobrém stavu, dá se označit i podle dnešních měřítek za relativně tiché. Naprosto rozdílná je ale situace zvenčí, třeba pokud kolem mne někdy projela kolona vozidel tak jsem v ní tatru nikdy nepřeslechl, to ani náhodou. Jen pro zajímavost, technický průkaz ke trojce udává vnější hlučnost stojícího vozidla 98,5 decibelu! To je řev, co? 
Tlačit někam tu dvoutunovou krávu je skoro nesmyl, už vytlačit ji z garáže přes dvoucentimetrový práh, mi dává občas hodně zabrat...
Tlačit někam tu dvoutunovou krávu je skoro nesmyl, už vytlačit ji z garáže přes dvoucentimetrový práh, mi dává občas hodně zabrat...
-
D.P.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
AT ale on sa potom neskôr opravil. A ešte niečo v hudbe existujú pojmy ako intenzita, výška, dĺžka a farba tónu. Niektoré z nich sú presne exaktne identifikovateľné. Tie sú intenzita, výška a dĺžka. No a farba je niečo subjektívne a tu nikto netvrdil že on má najlepší odhad na tú farbu, nie? Tu len niekto ako napr. aj ja tvrdím, že táto farba sa mi moc nepáči a teda by som prijal inú. Niečo podobné sa dá urobiť aj na gitare. Ak sa mi nepáči pre túto časť skladby určitá farba nástroja tak napr. na tej gitare môžem túto farbu zmeniť a bez toho aby som zmenil intenzitu alebo frekvenciu tónu. Tak isto sa to dá urobiť aj veľkosťou korpusu. Jednoducho nikto nechce zosiľovať výfuk ale len upraviť zmes frekvencií a teda farbu tónu na jeho požadovanú úroveň. A to že sa tá farba niekomu nebude páčiť ešte neznamená, že je na tom niečo zlé.
Ak ide o mňa tak ja by som na T-613 znížil aj intenzitu zvuku z motora vychádzajúcu celkovo. Či už ide o výfuk, sanie, ventilátor alebo vnútorný hluk motora. Samozrejme že by sa zmenila aj farba toho zvuku ale ako to teraz neviem ani odhadnúť.
Ak ide o mňa tak ja by som na T-613 znížil aj intenzitu zvuku z motora vychádzajúcu celkovo. Či už ide o výfuk, sanie, ventilátor alebo vnútorný hluk motora. Samozrejme že by sa zmenila aj farba toho zvuku ale ako to teraz neviem ani odhadnúť.
-
trinity
- tomas
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
- Kontaktovať užívateľa:
Rene, zabudol si ale na jednu dolezitu vec a to se sirenie ci uz zvuku, alebo elektromagnetickeho ziarenia v priestore. Rozne frekvencie sa rozne siria a hoci intenzita by bola dajmetomu rovnaka, vysledok moze byt uplne iny.
Dalsia vec je fiziologia ludskeho ucha, kde pri rovnakej intenzite roznych frekvencii, ich vnima ludske ucho rozne silno. Zalezi to od toho aka je intenzita a potom od frekvencie. Ale to ty isto vies
Dalsia vec je fiziologia ludskeho ucha, kde pri rovnakej intenzite roznych frekvencii, ich vnima ludske ucho rozne silno. Zalezi to od toho aka je intenzita a potom od frekvencie. Ale to ty isto vies
-
Fojtan
- Eda
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 30 Máj 2004, 00:41
- Tatry, ktoré vlastním: T613 Elektronic ´93
- Kontaktovať užívateľa:
ad Tomas: ano, vyznam usniho boltce pochopili jiz nekteri priznivci tuningu z USA, v jednom skriptu VS automobilni v Ml. Bol. je o tomto fenomenu posledni doby pojednano, v priloze fotografie. Pretvarovani se provadi tzv. studene-suchou cestou tedy mechanickou prestavbou usniho boltce za pomoci ruznych pomucek. Takto upravene ucho je schopno podstatne silneji vnimat zvuky mezi 30 a 250 Hz tedy hloubky. Takto upravene ucho se da jednoduse, doslova po obede prestavet do puvodniho tvaru. Ma li zde nekdo zajem, mohu o tomto fenomenu pojednat obsahleji.
- Prílohy
-
- uchotuning1.jpg (83.12 KiB) 8431 zobrazení
-
- uchotuning2.jpg (30.8 KiB) 8430 zobrazení
-
- uchotuning3.jpg (61.14 KiB) 8431 zobrazení
-
- uchotuning4.jpg (50.83 KiB) 8431 zobrazení
-
- 1124544669.jpg (24.74 KiB) 8431 zobrazení
-
D.P.
Tomas ale to je o inom, ale o to zase nejde. Ide o to že nikto nechce nič zosiľovať ale zoslabovať a čo z toho výde tak to výde. Bolo by dobre farbu aj zmeniť ale keď sa nepodarí tak sa nepodarí.
Ešte k tým sytičom som v čera zabudol, že sytič je tiahlo a nie gombík. Takže sa dá aj regulovať počet otáčok na sytiči, tak prečo by som to mal mať na tých cca 2500 - 3000 keď to môžem mať na cca 1200 - 1500, a dá sa aj kolo 1000! Len to chce karburátor nielen vyčistiť ale aj pomeniť pohyblivé časti, čo doporučuje aj výrobca karburátora.
Ešte k tým sytičom som v čera zabudol, že sytič je tiahlo a nie gombík. Takže sa dá aj regulovať počet otáčok na sytiči, tak prečo by som to mal mať na tých cca 2500 - 3000 keď to môžem mať na cca 1200 - 1500, a dá sa aj kolo 1000! Len to chce karburátor nielen vyčistiť ale aj pomeniť pohyblivé časti, čo doporučuje aj výrobca karburátora.
-
trinity
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných