Tak už je to tady..

Každý ma nejaký ten príbeh so svojou Tatrou a záleží len na ňom, či sa o neho podelí...
Užívateľov profilový obrázok
ondrej
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ondrej » 07 Máj 2007, 08:58

čo ste na prevodovke generálkovali? ja tam toho celkom dosť..

Zdicho
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 00:22
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdicho » 07 Máj 2007, 09:57

Jack: já nevím, jak čteš moje příspěvky, pravda, není jich mnoho , ale v tom vlákně jsem psal, že hadice jsou ze Š120 už tehdy, nemusel jsi chodit za nejpovolanějšími;) Pouze vzít starou hadici sebou a zjistit, zda je ze staerého nebo nového typu 120ky. Mám pocit, že na 603 z nového typu a na 613 ze starého typu. Jinak to je focené telefonem? Ty foťáky v telefonech by měli zakázat:(

jack
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 26 Jún 2006, 08:26
Tatry, ktoré vlastním: Šestsettrojky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jack » 07 Máj 2007, 12:37

No že mám 4 kýble těch starých hadic.... :lol:
Jo je to focený foťákem...měrka hladiny vypadá jak by byla stříknutá na růžovo... :lol: ale je to echt červená barva..

jack
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jack » 07 Máj 2007, 12:44

ondrej napísal:čo ste na prevodovke generálkovali? ja tam toho celkom dosť..
Nové ložiska a gufera na poloosách, nové ložiska na diferáku, oprava zasouvacích vidliček. Vyčištění vybroušení hliníku do lesku, vyměna spojkového ložiska, celkové přetěsnění silikonem...vím není to kompletní g.o. převodovky...ale jak sem to měl asi napsat...???? Ono ji ani nebylo potřeba zgenerálkovat kompletně, všechny ozubená kola jsou v super stavu 8)

ondrej
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ondrej » 07 Máj 2007, 14:43

ložiská na diferáku bolo treba meniť? to ma dosť prekvapuje,
ja by som radšej skontroloval/vymenil ložiská na prevodových hriadeľoch ktoré často bývajú u starších prevodoviek zdrojom hluku,
a čo tak napr. synchróny, hlavne na 2. stupni a kontrola povestných poistných krúžkov?

radek
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radek » 07 Máj 2007, 14:51

Jo silikón..... Hermetik na Vás, to byl produkt :D.

Ondreji, to co jsi vypsal Ty, by kontroloval/měnil každý, obeznámený s problematikou pravidelně se vyskytujících závad těchto mechanických převodovek, to co vypsal Jack vypadá, že byla taková "pro sichr" výměna pár dílů, avšak v problematických částech zůstala převodovka nedotčena. Nezbývá než doufat, že všechna kritická místa byla v přestávkách mezi leštěním hliníkového futrálu a schnutím barvy na olejové měrce :wink: pečlivě zkontrolována a nepřinesou po pár km opět nutnost demontáže převodovky..........

ondrej
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ondrej » 07 Máj 2007, 15:09

u staršej prevodovky by som sa pri jej celkovej opave určite pozrel aj na hnacie kamene polosí...
Prílohy
kamene.jpg

jack
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jack » 07 Máj 2007, 18:41

ondrej napísal:ložiská na diferáku bolo treba meniť? to ma dosť prekvapuje,
ja by som radšej skontroloval/vymenil ložiská na prevodových hriadeľoch ktoré často bývajú u starších prevodoviek zdrojom hluku,
a čo tak napr. synchróny, hlavne na 2. stupni a kontrola povestných poistných krúžkov?
Ne nebylo třeba, ta převodovka byla skládaná před x lety z nových dílů, krom zasouvacích vidliček převodových rychlostí(které byly dány staré) nebylo potřeba se střevy dělat vůbec nic... A ano samozřejmě, měli jsme ji rozebranou do šroubku, vše zkontrolovali...pač jestli něco dělat na půl...nedělat to vůbec...
Tehdy byly na diferák dány kuličková ložiska, je to nový typ, takže dát tam kuželíkový PLCéčka nebyl problém...
Co se týče kamenů...je to nový typ, kde jsou použity kameny ze silonu...samozřejmě i tento díl jsme rozebrali a zkontrolovali...vše OK...

jack
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jack » 07 Máj 2007, 18:44

radek napísal:Jo silikón..... Hermetik na Vás, to byl produkt :D.

Ondreji, to co jsi vypsal Ty, by kontroloval/měnil každý, obeznámený s problematikou pravidelně se vyskytujících závad těchto mechanických převodovek, to co vypsal Jack vypadá, že byla taková "pro sichr" výměna pár dílů, avšak v problematických částech zůstala převodovka nedotčena. Nezbývá než doufat, že všechna kritická místa byla v přestávkách mezi leštěním hliníkového futrálu a schnutím barvy na olejové měrce :wink: pečlivě zkontrolována a nepřinesou po pár km opět nutnost demontáže převodovky..........
Nebudu to psát znova...napsal sem to už Ondřejovi...
Jo a debila si dělej z někoho jiného..!!!! :roll: Nejsem zvyklý, aby někdo se mnou komunikoval takovým tónem..!! :!: 8)

radek
Pravidelný diskutujúci
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radek » 07 Máj 2007, 19:21

Já si přečetl, co jsi napsal Ondrejovi, nemusíš to psát extra znovu.

Taktéž nejsem zvyklý, aby se mnou někdo komunikoval způsobem, kdy zde píše něco, co obsahem mých příspěvků není. Co s tím uděláme? :?:

jack
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jack » 07 Máj 2007, 19:29

radek napísal:Já si přečetl, co jsi napsal Ondrejovi, nemusíš to psát extra znovu.

Taktéž nejsem zvyklý, aby se mnou někdo komunikoval způsobem, kdy zde píše něco, co obsahem mých příspěvků není. Co s tím uděláme? :?:
Já..??? No já s tím nebudu dělat nic..!!!

radek
Pravidelný diskutujúci
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radek » 07 Máj 2007, 19:42

V tom případě nerozumím, proč se zde v diskuzi označuješ za debila, respektive mou osobu osočuješ z toho, že ho z Tebe (dle Tvého názoru) dělám. Nic proti osobním názorům, každý má na své názory právo. Ale má to nějaký cílený důvod domýšlet si do mých příspěvků něco, co v nich není?

jack
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jack » 07 Máj 2007, 19:49

radek napísal:Nezbývá než doufat, že všechna kritická místa byla v přestávkách mezi leštěním hliníkového futrálu a schnutím barvy na olejové měrce :wink: pečlivě zkontrolována a nepřinesou po pár km opět nutnost demontáže převodovky..........
Jako mě takový přístup připadá jako zesměšňující mou a otcovu práci.........opravdu jsme se nezmohli jenom na leštění "hliníkového futrálu" a na stříknutí olejové měrky barvou...... jestli Tobě to příjde OK...tak prostě nemám co dodat.... :?

radek
Pravidelný diskutujúci
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radek » 07 Máj 2007, 20:01

Jacku, renovace aut dělám mnoho let, a právě v mezidobích mezi finálními úpravami některých dílů (kryty, pouzdra, bloky, díly karoserií, ....), např. během schnutí barev, náhlému nedostaku materiálu či klíčové části celku, a podobně se prostě pokračuje opravami a repasemi ostatních mechanických skupin (vnitřností), abychom se za čas opět vrátili k těm "finálům". Je to zcela běžná praxe. Naprosto nechápu, kde jsi z mého příspěvku vytušil, že je zesměšňující, o té navazující části s "debilem" ani nemluvím.

A protože mám jisté postavení, svou pověst a stýkám se s různými lidmi, nechci od některých při nějaké příležitosti slyšet, že jsem někoho konktrétního - a to kupříkladu nyní Tebe, označil v diskuzi za "debila", když to NENÍ pravda.

Je to pochopitelné?

jack
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jack » 07 Máj 2007, 20:08

Ano je to pochopitelné.

jack
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jack » 19 Jún 2007, 08:16

Made in Czechoslovakia...doufám, že mě s tím pustí přes hranice.. :)
Prílohy
momentka.jpg

etienne
Správca diskusného systému
Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 18:51
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa etienne » 19 Jún 2007, 08:22

Jack: Take uz dlho zhanam, nemas este jedno ? :D

Mojžo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mojžo » 19 Jún 2007, 08:27

Ty kokšo to jak dobre vyzerá hotový som zos toho

jack
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jack » 19 Jún 2007, 08:29

etienne napísal:Jack: Take uz dlho zhanam, nemas este jedno ? :D
Ta CSka je na autě původní, ale jestli náhodou není nějaká CSka v garáži..musím mrknout, pak dám vědět.. :wink:

jack
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jack » 19 Jún 2007, 08:34

Mrkněte na 1. stránku tohoto téma, je tam origo černobílá fotka(znalce Mototechny), kde ta CSka je..
Na druhé straně fotky je kulaté razítko a v něm :

Znalec v oboru ekonomika, doprava, odvětví ceny a odhady motorových vozidel... :wink:

Napísať odpoveď
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných