To s tým poradovým číslom je možno pravda ale nič to nemení na tom čo som napísal o zákone sily, ktorý môže byť druhý aj pätnásty, to je úplne jedno, ale vždy bude platiť!!!
A to ako keď je určený na vyučovanie malých detí platí že veľké sa učia niečo iné???!!!
Tento a ďalšie jeho zákony platia v celej tzv. Newtonovskej Fyzike a s ich pomocou sa odvádzajú ďalšie komplikovanejšie veci!
Dokonca aj 2/3 Bernouliho rovnice je obyčajný zákon sily v inej podobe a na prvý pohľad to tak vôbec nevyzerá!
...Ale k tým mojim otázkam:
1.) ak by bola hmotnosť polovičná tak automobil so zrýchlením 10s na 100 km/h by potom mal zrýchlenie 5s na 100 km/h!!!!!!!!!
2.) ak by sme krútiaci moment zvýšili 2x a jeho priebeh by bol podobný ako pred tým, tak pri ponechaní rovnakých kinematických prevodov by bolo zrýchlenie približne dvojnásobné!!!!!!!
Ak tomu niekto neverí nech si to overí v praxi!?
Tieto otázky som dal aj v škole jednému učiteľovi o ktorom som mal podozrenie že vôbec nevie o čom hovorí.
Keďže to bolo na semestrálnej skúške tak som vyletel. Keďže tam boli svedkovia tak som sa obrátil so sťažnosťou na dekana a ten skúšku po konzultácii s človekom čo učil fyziku
uznal.
Raz ku nám s Powerom prišiel kamarád na Volve FH 12(alebo tak nejak) a bola debata o zrýchlení. On začal tvrdiť že na tom Volve ma trhe (t613). Power sa začal hádať. Ja som sa len opýtal na krúťak a hmotnosť toho ťahača. Keď som som si to logicky dal do pomeru a potom krúťak a hmotnosť t613, tak mi pri tom Volve vyšlo lepšie číslo a keďže som vecel zrýchleni t613 tak som ľahko odvodil približné zrýchlenie toho Volva.
Samozrejme že som sa skoro trafil 
a to Volvo ho trhlo ako nič

, veď ako inak, fyzika nepustí.
Vtedy začal fyzike veriť aj Power lebo toto ho maximálne presvedčilo!
V súvislosti s tým mojim učiteľom boli aj iné otázky a odpovede ťažko pochopiteľné pre ľudí čo fyziku neberú vážne!
Len tak na podráždenie

:
- môže spotreba konkrétneho motora s otáčkami klesať? samozrejme že môže a aj sa tak často pri jazde deje!
- je pravda že výkon je potrebný len na max. rýchlosť a krúťak na max. zrýchlenie? áno je to tak!!!
-
je pravda že riedky syntetický olej je v zohriatom motore omnoho hustejší ako minerálny??? no samozrejme že to tak je, a je na to plno dôkazov a vysvetlení!
- jedna taká logická: keďže výkonové grafy spaľovacích turbín niesú až tak známe tak raz bola otázka, aký by bol priebeh výkonu spaľovacej turbíny alebo akého koľvek motora keby som poznal len jeho Mt?
Ak by Mt s ot. klesal tak výkon by stagnoval!
Ak by Mt s ot. "stagnoval" tak výkon by rástol!
A ak by Mt výrazne rástol tak výkon by rástol exponenciálne!
- ešte tu mám jeden príklad z inej oblasti: Vedeli ste že odklon kolesa so zaťažením vozidla mení, teda mení sa vplyvom zmeny výšky podvozku voči zemi? Čiže pri prejazde vozidla zákrutou sa mení geometria nápravy, a vplyvom nízkej tuhosti v uložení aj zbiehavosť a ostatné parametre?
Samozrejme že on tvrdil vždy nejaký nezmysel a tieto posledné veci o výkonoch a Mt boli pre neho úplne nepochopiteľné, lebo on tvrdil že je to individuálne a dokonca to môže byť aj
inak!?
To že je to individuále beriem ale inak to nikdy nebude!!! A chybu nepriznal ani keď mu to podvril výpočet!
Takže Luboš ...
Ja nikdy nepíšem len tak do vetra a ak tomu s tým zrýchlením ešte stále neveríš tak si to over a prerátaj aj s tou trojčlenkou, lebo tie na prvý pohľad zložité veci sú v skutočnosti úplne jednoduché a primitívne!