Sprej na blinkry
- Roman Maďar
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
- Roman Maďar
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Derick. No čo myslíš, ako asi vyrábam tie svetlá.Skúsim ti to popísať, lebo vidím že vôbec o veci nemáš paru. Na každú samostatnú časť svetla je treba formu.Tzn. blinker, stred , spiatočka,Keďže sa jedná o telesá obojstranne lícované, je treba uzavretú formu, teda min 2-voj dielnu.Naviac musí byť forma navrhnutá tak, aby sa dala rozobrať, a tiež odliatok sa musí dať vybrať.Ako vidíš jedná sa o veľmi presnú a zdlhavú prácu. z tohoto dôvodu je výroba formy finančne a časovo náročná.To znamená, že cena formy, mnohonásobne presahuje cenu samotného výrobku.Ak má byť vyrobený len jeden ks výrobku, musí sa do jeho ceny premietnuť aj cena formy a to ani nehovorím o cene modelu, bez ktorého nemožno vyrobiť formu.No a ka sa ti cena za štandardné svetlá zdala privysoká, tak ani nemá význam uvádzať kde by sa pohybovala cena tebou spomínaných svetiel. Pre tvoju informáciu, vyrábal som ako prototyp už spomínané smerovky na ameriku a blatníkové smerovky na oblé blatníky R1 tiež na ameriku, elebo predné smerovky na T603/1 prvá verzia a zadné dvojfarebné svetlá na ten istý model v séri po 10ks a bolo to drahé a najmä pracné.
- Derick
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 15 Mar 2005, 01:22
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-3
Tatra 613-3
Tatra 613-4 - Bydlisko: Prešov
- Kontaktovať užívateľa:
Roman:tieto smerovky na ameriku sa mi strašne páčia
A výrobu tých svetiel už nič ti nato nemožem povedať,lebo máš pravdu.totá robota,čas,elektrika,forma,počet hodín a ešte ti musíš z dačoho žiť
to je pravda ale málo kto to vidí
Ale ja som myslel take isté svetlá ako si dal smerovky na ameriku. Také pekné-rovné.(bez tíchdrážkoch už vieš
)
- Roman Maďar
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Derick.Pochopil som aké svetlá máš na mysli.No aj tak platí to čo som napísal. jednoducho nie je možné bez foriem vyrobiť také svetlá. Možno ťa však poteší , že mám v pláne výrobu úpne nového typu svetiel na T613, aj s ozdobným chromovým rámčekom, podobne ako má T700.Vzhľadom na moju zaneprázdnenosť, to však chvíľu potrvá. 
- Roman Maďar
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
No a k tým smerovkám na ameriku.Asi si si všimol , že amerika má prerobenú celú prednú časť, tzn. nové pr. blatníky/R1/ nové smerovky, nové pr. čelo, nový pr. nárazník a prerobenú hranu prednej kapoty.Všetky tieto diely k sebe patria ako jeden celok, a možno ich aplikovať na ktorúkoľvek T613/3 a vyššie.
- Roman Maďar
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
- Roman Maďar
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
- Roman Maďar
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
-
Marko
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
marek_@inmail.sk
Roman : Dá sa na teba zohnať njaky kontakt? Potreboval by som spraviť nové predné aj zadné plastové kryty svetiel na môjho veterána. Robíš aj opravy poškodených plastových krytov?
- Roman Maďar
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 32 neregistrovaných