Príspevok
od užívateľa Roman Maďar » 13 Jan 2007, 11:13
Luboš, Historia výroby toho znaku je nasledovná. Na mojej prvj Tatre 613 chýbal znak, teda okrem iných ,ovela dôležitejších vecí, kupil som ju totiž z výpredaja ministerstva vnútra SR v dosť zúboženom stave, v znamom žlto-bielom prevedení VB. Občas sa mi stane, že ma oslovia ludia na parkovisku, keď vidia Tatru , že maju doma nejaké náhradné diely, väčšinou drobnosti. v jednej takejto skupine náhradných dielov bol aj predný znak, tiež vo velmi zlom stave. Rámček bol uplne rozpadnutý a farebná kresba na rube takmer nečitatelná. Pôvodne som ho chcel vyhodiť, ale keď som zistil, že je sklenený, tak som ho rozobral , očistil od farby a odložil, pre výrobu formy. Neskôr som sa k nemu vrátil, vyrobil formu, ale pri odformovaní sa mi podarilo to sklo rozbiť, resp prasknúť.Zrejme v ňom bolo vnútorné pnutie.pomocou zmienenej formy som vyrobil už spomínané 2kusy znaku a formu som odložil.Proste som len chcel skúsiť, či to pôjde vyrobiť, ak budem potrebovať, pretože nálepky tiež nemusím. Počas celej tej doby som znak nemeral, nebol dôvod. Bol som presvedčený, že sa používal jeden druh na všetky 613-ky.Až neskôr sa mi dostali do ruky ďalšie znaky rôznych rozmerov. Kedže som sa ich výrobe nevenoval, nepociťoval som potrebu merania. Zmienený znak som skutočne po prvýkrát meral až včera a to na tvoje "vyzvanie", resp. pripomienku.No a keď sa tu pred pár dňami objavil príspevok so žiadosťou o pomoc pri zháňaní znaku, tak som reagoval.Z uvedeného predsa nevyplýva , že sa venujem výrobe znakov, či iných dielov pre uspokojenie trhu.Tak ako všetci , aj ja občas pociťujem nedostatok náhradných dielov a teda , čo môžem snažím sa vyrobiť a nie je toho málo. Nerobím si reklamu, nikmu neponúkam svoje výrobky, nepasujem sa za výrobcu pre potreby trhu, ale keď ma niekto osloví, tak nevidím dôvod mu nevyhovieť, ak mi to čas dovolí.Kritika, ktorú z času na čas na moju prácu spustíš, by bola na mieste v prípade, že by som bol výrobcom, ktorý distribuuje svoje výrobky na trhu a tieto sú nekvalitné.Na kvalitu mojich prác sa nikto zatial nesťažoval, skôr naopak. Ty si jediný, ktorý všetko kritizuje, v mojom prípade bez toho, aby si sa presvedčil. Pripadá mi to tak , že za každú cenu týmto spôsobom potrebuješ poláskať svoje ego a ver , že si to nemyslím len ja.Tak sa konečne vymáčkni a napíš o čo go???