Tatra 805, velitelsky special pro gen. Cepicku
-
tatraman
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Jo keď som bol na Zlatých Moravcách na závodě s Červeným drakom, tak nám to povedal dajaký ujo, že to auto viděľ chodit,, len podla něhomalo 3 rady sadadiel,,,, a taký popis sadí na Tatra 806joseph napísal:všimnite si prednú časť:
Blatníky z Pragy V3S
predná maska Tatra 805
Čelné sklá a časť kabíny pod nimi: Tatra 111
Takže je to veľmi vydarená konštrukcia z vtedy bežne dostupných dielov.
Lenže nikto ani len netušil o existencii tohoto istotne zaujímavého auta,objavilo sa až myslím v máji 2003 v Lešanoch kde som ho aj vtedy osobne mal možnosť vidieť.
Rok výroby 1954 by napovedal že sa jedná o jeden z prvých podvozkov T 805.Tatru 805 s rokom výroby 1954 mám teraz rozrobenú.Dokonca minulý rok som mal na opravu T 805 z roku 1963!Aspoň podľa TP.
-
tatraman
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
V kopřivnici pořádně ani neví co vše bylo montováno za verze T805, Tatra měla na starosti jen podbozky a mechaniku, co se týkalo za montáže kabin, to už byla věc Karosy nebo místních družstev, proto je v tom takovej bordel,,,, Vždyť i Citroeni věděli že někde mají CV2 schovaný od války a nemohli je najít,,,,, O tatrách se vykládalo že snad některý prototypy skončily někde ve skadech v Terezíně... Tak třeba se ještě něco najdeAmbiciózní tajemníček napísal:No, osobně jsem také skeptik, vždy se mi to vyplatilo. Ono se ale dokazuje dost blbě, že něco neexistovalo, když to teď existuje. Automobilka a muzeum Lešany nemusí vědět taky nic. Takže recesistům zdar.
-
Vláček
-
Honza805
Gen. čepička...
Abych řekl pravdu, tak nějaký pan Josef Horák z Přestavlk, okr Přerov (velký tatrovák) mi říkal o takovémto vozidle, že prý bylo stejně široké jako seriová 805, a mluvili jsme o tom v roce 1994 ! Nechci se nikoho zastavat, už vubec ne současných majitelů. Jen vím, že ten pan Horak asi v tom roce 90 už musel mit nejake foto nebo popis, protože chtěl vyrobit REPLIKU. V tu dobu asi kupoval tatru 805, a měl v planu to z ni vyrobit... Dodnes se mu to nepodarilo... TOTO je CISTA PRAVDA, PRISAHAM.
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Jan 2007, 09:35
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Bydlisko: CZ [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
Honza805
gen. čepička
to, co jsem napsal, tak za tím si stojim. Dokonce pan Horák si myslim, že je v duchodu, mohl by to potvrdit... Kdo to nema moc daleko , tak by se tam mohl vypravit.. Vsichni ho tam znaji.. Zhruba uprostred obce je autobus . zastavka, tak u ni do kopce, je tam namesticko , vedle hospody bydli. Maji nejakou ojedinelou tatru, je i na nekterych pohlednicich. Marne vzpominam.. nedam za to ruku do ohne, ale nejaky obrazek o cepickove asi ma.... Loni byl na beskydech (becvy , retaso) . O tom co z toho auta udelali nynejsi majitele ... tachometr WARTBURG , LPG , VZDUCH HOUKACKA - HNUS ! Ladis... poznas okres PREROV ?
- ziza
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 12 Máj 2007, 10:56
- Kontaktovať užívateľa:
Tak stryci moji milí, generalissima JUDr. Alexeje Čepičku si docela dobře z mého dětství pamatuji. O té "jeho" 805ce teda lautr nic nevím, ale vím, že do takového otevřeného křápu by si nejspíš jakživ nesedl. Byl veeelice bojácný a jeho vládní vilu u Prašného mostu permanentně hlídala nejméně rota vojclů. Kromě kulometu v každém rohu zahrady tam na trávníku měli i kanon. Ven jezdil jen takovou opancéřovanou hnědou kraksnou - (pravá limousine - škodovka nebo co?). Vzadu to mělo cca 5cm silná neprůstřelná skla a druhé kompletní řízení. Vy mladší si nedovede vůbec ani ve snu představit, jakým pantátou byl JUDr. Alexej Čepička. Pokud je mi (dobře!) známo, Klema se ho bál jak čert kříže a kdyby Džugašvili ještě pár let vydržel a nepřišel Malenkov s Bulganinem a Chruščovem, Lexa by s Klemou dozajista zametl stejně, jako se Slánským. Tehdy se skutečně v jistých kruzích proslýchalo - jen proslýchalo!! šeptnout by si to samo nikdo nedovolil - že to Klemovo "nachlazení" v Moskvě nebylo samo sebou a že to byla právě "láskyplná péče" jeho zeťáčka, co ho zabilo. Nu, skoro mu to vyšlo... jenže Zápotonda s Kopeckým mu vytřeli zrak. Jojo, to byly časy....Naposledy jsem tu jeho káru viděl cca v r.1963-4 rezavět kdesi v zahradních kopřivách u známého v Suchdole u Prahy. Tak nevím, jak ta 805ka.... vsadím tausend, že jestli existovala, tak jí nikdy ani neviděl ! 
- JáPavel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 04 Aug 2006, 09:15
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra
- Kontaktovať užívateľa:
foto
armádní generál JUDr. Alexej ČEPIČKA
ministr národní obrany 25.4.1950 – 24.4.1956
(* 18.8.1910 Kroměříž - † 30.9.1990 Dobříš)
ministr národní obrany 25.4.1950 – 24.4.1956
(* 18.8.1910 Kroměříž - † 30.9.1990 Dobříš)
- Prílohy
-
- Čepička.jpg (6.92 KiB) 12846 zobrazení
-
ladis
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 02 Aug 2006, 18:00
- Kontaktovať užívateľa:
Bať že ladis pozná Přestavlky. Mimo to ladis pozná půltuctu tatrováků z onoho okresu, kteří dokáží odpřísáhnout tak evidentní nesmysly, až se kolikrát diví, že u toho nezmění odstín. Hospoda a internetové diskuse jsou báječná místa k fabulaci - on ten internet bude o něco lepčí, člověk neriskuje kryglem přes hlavu.
Ovšem proč se hned svářet, i strycův názor přece může doplnit znalosti pana Horáka. Pan generál by sice do takového křápu nesedl, ale stejně mohl být jeho. A kdo dokáže, že ne
Ovšem proč se hned svářet, i strycův názor přece může doplnit znalosti pana Horáka. Pan generál by sice do takového křápu nesedl, ale stejně mohl být jeho. A kdo dokáže, že ne
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Jan 2007, 09:35
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Bydlisko: CZ [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
ziza.
-
Honza805
Auto pro GEN CEPICKU
Tak vidim, ze to smeruje nekam jinam, ja si nedelal srandu, kdyby nekdo z vas tam zajel, zjistil by, ze pan HORAK existuje , a myslim, ze by videl i foto, nebo mozna i vykresy o TATRA 805 pro cepicku...
- ziza
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 12 Máj 2007, 10:56
- Kontaktovať užívateľa:
Ale no taaak, to si tak neber.... já ti věřím, že pan Horák existuje. A právě proto ta ním určitě nepojedu. Tebe už zná, tak ti snad nechá ty fotky, důkazy a výkresy aspoň vyfotografovat? Místní badatelé i několik muzeí by ti pak jistě projevili vděk a hold přiměřený významu objevu.
A nezoufej, strycu, my jsme tady hrozná parta, ale máme se rádi! Ne?
A nezoufej, strycu, my jsme tady hrozná parta, ale máme se rádi! Ne?
-
honza805
auto pro gen. čepičku
jo, v pohode... Jen to uvedu na pravou miru. kdysi, to uz je davno.. jsem chodil s dcerou pana Horaka. No od te doby za nim na kaficko nechodim... Ale s kymkoliv si on o tom rad popovida- tak to nekdo zkuste. Asi by mi hlavu neutrhl , ale proste se mi k nemu nechce..
- ivkej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 19 Sep 2007, 15:58
- Kontaktovať užívateľa:
videli ste teraz nocé číslo jedného nemenovaného týždenníku (Ž...t) je tam generál Alexej čepička je tam aj jeho obľúbený prehliadkový kabriolet ZiS 110B ale spomínaná neviem či ju tak aj vlastne môžem nazvať ale teda T-805 tam nikde nie je hehe...síce je to len tak povrchne o ňom a celkovo to vobec nie je zameraná na automobily no ani tam nič takého nie je no ale dedko asi ojebáva....(že je to originál a nie nejaké samodomo)
- ivkej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 19 Sep 2007, 15:58
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Tatra 805, velitelsky special pro gen. Cepicku
fakt zatiaľ nevie nikto nič???táto diskusia je zaujímavá
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných