Tatra 57 "Áčko"
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Jan 2007, 09:35
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Bydlisko: CZ [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Tatra 57 "Áčko"
Vidím to podobně. Silueta T57B se sníženou střechou, na prostorovém trubkovém rámu, hnací ústrojí T613 karb. Mňamka.
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 30 Dec 2008, 17:41
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 57a 1937
- Kontaktovať užívateľa:
T 603 motor je dost těžký,myslím si že na motoru 57 by se dalo zapracovat
Je to sice 4 válec ale mohl by být i 6válec.2 stupňový axiální ventilátor vícebodové vstřikování,bezkontaktní zapalování.Blok,válce hliník.Uvnitř vložky.Myslím tím pohoná jednotka na lehčí vozy.Na větší by ten 603 trošku zmodernizovaný také stačil.
Chtělo by ty naše německé kolonizátory u nás trochu postrašit.
To co se nepovedlo Hitlerovi se povedlo bez boje jeho následovníkům.My jsme teď největší chudáci,akorát máme na co vzpomínat. 
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Já vím že loni Tatra vedená Američanama sice prohlašovala že obnoví výrobu retro vozů,ale myslím si že tuhletu výrobu ani nezačnou.Je jí schopna záhájit menší firma,který si nechá poptávat a následně vyrábět díly a akorát je bude skládat dohromady./tzv švýcarská kooperace/Třeba 20 firem bude vyrábět díly a mateřská firma to bude dávat dohromady.
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
- Bydlisko: CZ [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Já věřím pouze stodolové tvorbě. Ale schází legislativa. Ke svezení na nějakém uzavřeném plácku by to bylo mrhání energií.
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Nám nic jiného teď nezbývá.D.A. napísal:Já věřím pouze stodolové tvorbě. Ale schází legislativa. Ke svezení na nějakém uzavřeném plácku by to bylo mrhání energií.
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
- JáPavel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 04 Aug 2006, 09:15
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra
- Kontaktovať užívateľa:
Jasně ,podle střechy to vypadá na krátké. Koupil jsi ho ?
Ta historie hot rod má hodně staré kořeny v USA a v žádném případě se to nepovažuje za barbarství . Stylovým customům jako na obr. cc o kterých je tady řeč rovněž fandím. Samozřejmě je prostor i pro různé zběsilosti, opravdu podle vkusu..
Ta historie hot rod má hodně staré kořeny v USA a v žádném případě se to nepovažuje za barbarství . Stylovým customům jako na obr. cc o kterých je tady řeč rovněž fandím. Samozřejmě je prostor i pro různé zběsilosti, opravdu podle vkusu..
- Mojžo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
- Kontaktovať užívateľa:
automobil z obrázku "rr.jpg" je úplne výborný. Žeriem to
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
Souhlas. A do toho z "r" by mě museli nastřelit, nebo vložit paleťákem. 
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Z tohoto by šlo také něco udělat.
Jinak to prodávají v USA za 2 680 000 tisíc.Cord Beverly custom 1937-1938.Vyrobeno kolem 3tisíc kusů.Dělali se různé kastle.Jinak o víkendu jsem se byl u nás podívat na veterány v Mirošově .Byla tam T57A polokabriolet,trošku starší renovace občas místy nátěr štětkou plachta sešitá ale majitel vypadal spokojeně a tak to má být.Motor mu šel dobře.Říkal že mu jede max.ve 4 65km/hod Sólo 75Km/hod.Karburace otočená napříč.Sání sníženo.Nádrž z čisté 57.
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Cena je tam 59 000 tisíc Kč.
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
No nevím, moc toho z ní nezůstalo. To bych si raději připlatil na něco kompletnějšího.
Ještě k tomu polokabriu T-57A - ono se s tím ani rychleji jezdit nedá. Jak jedu víc jak 60 otvírá se zavřená střecha (to samozřejmě platí i pro silný protivítr, ale já nemám původní úchyty střechy). Při otevřené střeše a rychlostech nad 60 je zase silná ,,turbulence,, na zadních sedačkách, proud vzduchu se v kabině točí tak že zvedá prach z podlahy a žene ho přímo do očí osádky na předních sedadlech. Jak jsem si od svých 15ti let přál kabriolet tak dnes už jsem z toho docela vyléčen. Jako řidič stejně nemám čas sledovat nebe nad hlavou, v zimě je v tom zima, v létě zase slunce nepříjemně praží přímo do hlavy a dost často se zrcadlí na vnitřní straně čelního okna a tak zhoršuje výhled řidiče dopředu. No zkrátka už mi není 15 (ani 25, ani 35) a zpohodlněl jsem
Ještě k tomu polokabriu T-57A - ono se s tím ani rychleji jezdit nedá. Jak jedu víc jak 60 otvírá se zavřená střecha (to samozřejmě platí i pro silný protivítr, ale já nemám původní úchyty střechy). Při otevřené střeše a rychlostech nad 60 je zase silná ,,turbulence,, na zadních sedačkách, proud vzduchu se v kabině točí tak že zvedá prach z podlahy a žene ho přímo do očí osádky na předních sedadlech. Jak jsem si od svých 15ti let přál kabriolet tak dnes už jsem z toho docela vyléčen. Jako řidič stejně nemám čas sledovat nebe nad hlavou, v zimě je v tom zima, v létě zase slunce nepříjemně praží přímo do hlavy a dost často se zrcadlí na vnitřní straně čelního okna a tak zhoršuje výhled řidiče dopředu. No zkrátka už mi není 15 (ani 25, ani 35) a zpohodlněl jsem
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Ten pán tvrdil že střecha je prý původní,taky byla pěkně posešívaná.Prý mu tam při dešti zatéká.Když jemně prší tak to jde.Karburaci měli otočenou,filtr byl k pravé straně po směru jízdy.Tvrdil že tam má Amal ,ale ve skutečnosti to byl Solex.Nádrž měl kulatou z čisté.Byla z roku 1936.Jinak jsme se tam ještě bavili z jedním pánem z Rokycan a hádali se jestli mezityp T57A krátký se dělal i jako polokabrio? Má někdo foto?
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Samozřejmě že se dělalo i krátké polokabrio.
Jedno je zrovna tady. Dlouhá léta jsem měl na něj políčeno ale majitel tvrdil že ho nikdy neprodá a tak jsem to vzdal. To ,,nikdy,, ale nemělo dlouhé trvání a tady už je u nového majitele.
http://www.garl.estranky.cz/fotoalbum/- ... /tatra-57a
Jedno je zrovna tady. Dlouhá léta jsem měl na něj políčeno ale majitel tvrdil že ho nikdy neprodá a tak jsem to vzdal. To ,,nikdy,, ale nemělo dlouhé trvání a tady už je u nového majitele.
http://www.garl.estranky.cz/fotoalbum/- ... /tatra-57a
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
Osobně jsem viděl krátkých polokabrií víc než těch dlouhých (to ale neznamená že tomu tak bylo vždy)
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
Je pravda že ta ,,svlíkací střecha,, (jak mi to nedávno nazvala jedna starší paní) má i své výhody. Zvláště potřebujete-li přepravit rozměrnější náklad 
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Ty v tom vozíš pozink. plechy na střechu? 
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
Ty pozink plechy už byly brnkačka, horší byly ty lešenářský trubky
Ale to vše je nic proti tomu co všechno jsem odtahal na zadním nosiči limusínky. Těch motorů, převodovek, náprav,...... Za vrcholné číslo ovšem považuji převoz mopeda S-11. Před lety jsem Limusínku přezimovával u rodičů (cca. 20 km) a vždy na jaře jsem si pro ní dojel na mopedu. Protože jsem ale zároveň potřeboval mít doma i toho mopeda (jezdil jsem na něm do práce) položil jsem ho Tatře na rezervu a přikurtoval gumycukama k nosiči a takto si ho odvezl domů. Na podzim se akce opakovala v opačném směru. Soused si ze mě dělal srandu že sebou vozím nejen rezervní kolo, ale i náhradní vozidlo.
Ale to vše je nic proti tomu co všechno jsem odtahal na zadním nosiči limusínky. Těch motorů, převodovek, náprav,...... Za vrcholné číslo ovšem považuji převoz mopeda S-11. Před lety jsem Limusínku přezimovával u rodičů (cca. 20 km) a vždy na jaře jsem si pro ní dojel na mopedu. Protože jsem ale zároveň potřeboval mít doma i toho mopeda (jezdil jsem na něm do práce) položil jsem ho Tatře na rezervu a přikurtoval gumycukama k nosiči a takto si ho odvezl domů. Na podzim se akce opakovala v opačném směru. Soused si ze mě dělal srandu že sebou vozím nejen rezervní kolo, ale i náhradní vozidlo.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní