TATRA 75
- Julo600
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 19 Okt 2006, 04:31
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
prevodovka s rychlobezkou/volnobezkou
mam otazku zrejme dost tazku. Ako rozoznam na T75 podla vonkajsich znakov prevodovku s rychlobezkou od prevodovky s volnobezkou?
Uz dlho som presvedceny ze mam rychlobezku, ale nejako som dnes zneistel.
Uz dlho som presvedceny ze mam rychlobezku, ale nejako som dnes zneistel.
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
- Kontaktovať užívateľa:
T75 veľmi podrobne nepoznám, ale myslím, že voľnobežka (ak je) je bežného prevedenia s valčekmi - niečo ako pastorok u štartérov, nemala ale veľkú životnosť, údajne bola dosť poruchová,
rýchlobeh by mal byť tvorený ako samostatná "prídavná prevodovka", takže vlastne zdvojnásoboval počet prevodových stupňov - tak mi to aspoň pred časom tvrdil eden majiteľ T-75.
Inak - neváľajú sa niekomu niekde nadbytočné slušné hlavy na T-75 toho novšieho prevedenia - s väčšími výfukovými kanálmi?
rýchlobeh by mal byť tvorený ako samostatná "prídavná prevodovka", takže vlastne zdvojnásoboval počet prevodových stupňov - tak mi to aspoň pred časom tvrdil eden majiteľ T-75.
Inak - neváľajú sa niekomu niekde nadbytočné slušné hlavy na T-75 toho novšieho prevedenia - s väčšími výfukovými kanálmi?
- Julo600
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
repas prevodovky a diferencialu
tak a je to tu, po vseliakych drobnostiach zacinam s tazsimi dielmi a koncom tyzdna zacinam rozoberat prevodovku a diferencial.
Budem musiet vymenit oval na prednej casti prevodovky, ten uz mam, vymenim vsetky loziska a snad ostatne bude OK.
Ak ma niekto nejaku radu, nejake upozornenie na zaludnost, tak ma moze varovat.
Momentalne je na rure nosnej nasadena prevodovka a aj zadna naprava.
Budem musiet vymenit oval na prednej casti prevodovky, ten uz mam, vymenim vsetky loziska a snad ostatne bude OK.
Ak ma niekto nejaku radu, nejake upozornenie na zaludnost, tak ma moze varovat.
Momentalne je na rure nosnej nasadena prevodovka a aj zadna naprava.
- Julo600
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
prevodovka
Ahojte
tak som po 3 dnoch prace na prevodovke v podstate hotovy. Ked to teploty dovolia, nastriekam liatinovu skrinu a par drobnosti. Takze najblizsia operacia bude naliatie oleja.
Mate nejaku radu na druh oleja? mam kupit nejaky specialny? Kde? Aky?
tak som po 3 dnoch prace na prevodovke v podstate hotovy. Ked to teploty dovolia, nastriekam liatinovu skrinu a par drobnosti. Takze najblizsia operacia bude naliatie oleja.
Mate nejaku radu na druh oleja? mam kupit nejaky specialny? Kde? Aky?
- Julo600
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
diferencial
po ukoncenej praci na prevodovke sme sa hned pustili do zadnej napravy a diferencialu. Zial na malom tanierovom kolese i malej hruske sme nasli vylomeny zub. Hruska by sa pouzit dala, alre na tanieri je to poskodenie horsie. Co si o tom myslite? Asi je risk pokusat sa na tom jazdit.
Nemate niekto nahodou male koleso a hrusku na T75?
Nemate niekto nahodou male koleso a hrusku na T75?
-
Lukas.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Já jsem s jednou T-57A najel cca 50tis km po celé republice a na diferák jsem zatím nemusel sáhnout. Nevím jestli ho někdy neopravoval předchozí majitel, vůz má k dnešnímu dni najeto cca 290 000 km.
U druhého vozu, který má najeto asi 130 000 km, na velkém talířovém kole scházely 3 zuby a bylo to znát pouze při pomalé jizdě v ostrém oblouku (při otáčení před garáží) při normální jízdě jsem nic nezjistil a najel s touto závadou celkem dost kilometrů. Vůz byl před několika lety havarován na bok při které dostala svůj díl i poloosa a zřejmě i talířové kolo.
Rovněž s těma poloosama bych to tak nedramatizoval. Viděl jsem podstatně více upadlých poloos u starých Škodovek (Š-100-120,Octávia). Je ale jasné že prasklá poloosa není nic příjemného.
T-57A vyrobené po roce 1936 a všechny T-57B+K mají stejné objednací číslo ozubených kol diferáku jako T-75, z čehož usuzuji že jsou to stejné součástky a jsou tedy zaměnitelné. Pozor ale na pozdější samo-domo opravy. Já mám ve voze T-57A z roku 1938 soukolí ze staršího typu (před rokem 1936) které má jiný převod (počet zubů).
U druhého vozu, který má najeto asi 130 000 km, na velkém talířovém kole scházely 3 zuby a bylo to znát pouze při pomalé jizdě v ostrém oblouku (při otáčení před garáží) při normální jízdě jsem nic nezjistil a najel s touto závadou celkem dost kilometrů. Vůz byl před několika lety havarován na bok při které dostala svůj díl i poloosa a zřejmě i talířové kolo.
Rovněž s těma poloosama bych to tak nedramatizoval. Viděl jsem podstatně více upadlých poloos u starých Škodovek (Š-100-120,Octávia). Je ale jasné že prasklá poloosa není nic příjemného.
T-57A vyrobené po roce 1936 a všechny T-57B+K mají stejné objednací číslo ozubených kol diferáku jako T-75, z čehož usuzuji že jsou to stejné součástky a jsou tedy zaměnitelné. Pozor ale na pozdější samo-domo opravy. Já mám ve voze T-57A z roku 1938 soukolí ze staršího typu (před rokem 1936) které má jiný převod (počet zubů).
-
Lukas.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Já bych na to nejezdil ani náhodou, přece tatru nerenovuješ aby jsi ji za nějaký čas zase rozebíral
, hlavně žádný opravy nebo vaření - to je k ničemu - nejlepší a asi i nejlevnější bude sehnat někde náhradní podvozek (ten jde koupit se štěstím za babku), budeš mít alespoň zdroj ND (stejně se tomu asi v budoucnosti nevyhneš - teda pokud nebude stát Tatřička někde v Showroomu 
-
Lukas.
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
S těma brzdama máš asi pravdu, ale když ti upadně polosa sedne si většinou zadek na zem a tak brzdíš i když nechceš.
T-57 (A/B/K) mají dvouokruhové mechanické brzdy a tak když jsou správně seřízená lanka, tak při poruše jednoho okruhu zbývá ještě druhý. Mechanické brzdy jsou ale dost slabé i když fungují oba okruhy, natož když jsou jen poloviční.
T-57 (A/B/K) mají dvouokruhové mechanické brzdy a tak když jsou správně seřízená lanka, tak při poruše jednoho okruhu zbývá ještě druhý. Mechanické brzdy jsou ale dost slabé i když fungují oba okruhy, natož když jsou jen poloviční.
- Julo600
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
dakujem vam za nazory
S autom by som rad jazdil, preto bude najlepsie ak tie ozubene kolesa vymenim. Snad budem mat stastie a nieco zozeniem. Ak by som nemal stastie, tak by som to poskladal z toho co mam.
To karel:
pises, ze by po r.v.1936 mali byt aj na modeloch 57 koleca v diferaku rovnake? nemas nejake foto. porovnal by som to, mohlo by to ulahcit zhananie.
A este doplnam, asi to v tomto pripade nie je podstatne a predpokladam ze to vies, len doplnam pre ostatnych ze T75 ma brzdy hydraulicke.
Aky pouzivate v prevodovke olej?
S autom by som rad jazdil, preto bude najlepsie ak tie ozubene kolesa vymenim. Snad budem mat stastie a nieco zozeniem. Ak by som nemal stastie, tak by som to poskladal z toho co mam.
To karel:
pises, ze by po r.v.1936 mali byt aj na modeloch 57 koleca v diferaku rovnake? nemas nejake foto. porovnal by som to, mohlo by to ulahcit zhananie.
A este doplnam, asi to v tomto pripade nie je podstatne a predpokladam ze to vies, len doplnam pre ostatnych ze T75 ma brzdy hydraulicke.
Aky pouzivate v prevodovke olej?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných