za kolik tatru?

Tu môžete diskutovať o automobiloch Tatra, ktoré sú na predaj
Užívateľov profilový obrázok
tomas
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 20 Sep 2005, 17:27

Zhodou okolnosti som dnes s Mi startoval o pol siedmej rano, ked je este pomerne ticho a bol to teda riadny hluk, ktory este znasobi vela betonovej plochy a okolite panelaky.
Nehovoriac o hluku chromkoveho motora s pisklavou vrtulou, ktory ked som nastartoval na sytic o 6:00, museli si ludia mysliet, ze na parkovisku nastartoval MIG 21 :-)
Este stastie, ze to okolie bralo sportovo a nezacal po mne niekto strielat ;-)

Roman Maďar
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Roman Maďar » 20 Sep 2005, 19:43

Michal Heky.Plný súhlas, stým tichším tlmičom, už sa na ňom pracuje.

Mojžo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mojžo » 20 Sep 2005, 21:51

Ja milujem prejav Tatry 613.

Pyro by mohol rozprávať ako vždy zistil že som došiel k jeho bratovi bo ma furt počul jak si to šaplem okolo.

A ráno jak štartujem som v siedmom nebi. Ešte aj dvere nechávam otvorené aby som lepšie počul motor. Je to krása. Ale inak susedov neotravujem pretože vždy stojím nacúvaný predkom k paneláku a za mnou je jarok a tam záhradky takže sa to ani neodráža

radek
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radek » 20 Sep 2005, 22:08

Jo, o tom co je to pravidelný ranní start Migu 21 před panelákem v 5 hod ráno každý den včetně soboty by mohli vyprávět sousedi jednoho mého kolegy z Jablonce. Až se divím, že nemá doposud prořezané gumy..... :D. Jo, karburátorová T613 s vytaženým sytičem, to je na dnešní dobu za chladných rán před východem slunce opravdu rána do vazu.... On je ten zvuk sice pro někoho možná příjemný až okouzlující (třeba Matěj, že), ale celkově vzato, je to hrůza. Akceptovatelné je to u studených "i" motorů, které se houpou (než trochu pookřejí) většinou tak mezi 1000-1200 rpm (vyjma jistých extremistů), protože u nich jednak neječí chladící ventilátor, jednak to ty sběrače a katalyzátory příjemně rozloží a utlumí, a nebo karburátorové agregáty na LPG, u kterých je prostě i studený volnoběh někde kolem 600-800 rpm a hlavně lze s nimi prakticky ihned po puštění klíčku a zařazení odjet bez nejrůznějšího tůrování a zběsilého našlapování pedálu plynu.

Mojžo
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mojžo » 20 Sep 2005, 22:13

Počas sezóny ktorú užívam svoje autíčko, neužívam sýtič vôbec takže si to držím chvíľku nohou do tých 1100 otáčok. Tak minútu, potom vyrážam. Nevidím problém.

michal heky
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 28 Máj 2004, 22:10
Tatry, ktoré vlastním: T613-3
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa michal heky » 20 Sep 2005, 22:15

Mojzo, mam duvodne podezreni, ze mas moc bohatou smes :-)

Ambiciózní tajemníček
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 20 Sep 2005, 22:25

René, nemyslím si, že jsem šlápl vedle, sám Fojtan včera napsal, že (cituji): "nemyslel jsem vykon, spis pocet decibelu".

Definuj nám prosím seriózně "barvu zvuku" tak, aby se to dalo kvantifikovat a dokaž, že lze zdůraznit ty harmonické složky zvuku motoru T613, které se vám subjektivně líbí (a sobecky předpokládáte, že se přece musí líbit všem, protože vy jste zřejmě v lidstvu etalony uměleckého citu), aniž by se zvýšila celková intenzita hluku produkovaná motorem.

Mojžo
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mojžo » 20 Sep 2005, 22:28

Moc bohatú? Ale no... vám to fakt neštartuje bez sýtiča? Inak mám sviečky NGK BCP 6 ES a predzápal cca 7. Nový tyristor, nová indukčná a nový rozdelovač aby som podotkol

Fojtan
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa Fojtan » 20 Sep 2005, 22:43

nemohl by tu nekdo poskytnout nejakou peknou "vystiznou" fotku interieru trojky?

koušák
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 14 Dec 2004, 04:12
Tatry, ktoré vlastním: Tatra 2-603, Tatra 613-4, Tatra 148 AD20
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa koušák » 20 Sep 2005, 22:47

http://www.lcde.kar.elf.stuba.sk/613/in ... e=Jahodník

tu mas pekne fotky interieru dnes uz mojej tatrovky

Mojžo
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mojžo » 20 Sep 2005, 22:49

Obrázok

Fojtan

Príspevok od užívateľa Fojtan » 20 Sep 2005, 22:51

thanks a lot

koušák
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa koušák » 20 Sep 2005, 22:53

Mojzo co to mas za kontrolky na tej spodnej fotke na tom stredovom tuneli?

Fojtan

Príspevok od užívateľa Fojtan » 20 Sep 2005, 22:53

koušák napísal:http://www.lcde.kar.elf.stuba.sk/613/in ... e=Jahodník

tu mas pekne fotky interieru dnes uz mojej tatrovky
teda, tatra pekna, ale jestli bych mohl byt kriticky - ta barva je vazne strasna (z pohledu nezavisleho pozorovatele)

koušák
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa koušák » 20 Sep 2005, 22:55

farba je dnes uz neaktualna, pozri http://www.tatraportal.sk/forum/viewtopic.php?t=910

s pripomienkou ku farbe suhlasim :wink:

Fojtan

Príspevok od užívateľa Fojtan » 20 Sep 2005, 22:58

koušák napísal:farba je dnes uz neaktualna, pozri http://www.tatraportal.sk/forum/viewtopic.php?t=910

s pripomienkou ku farbe suhlasim :wink:
tak to uz je lepsi :D ale ja bych chtel sedivou... :roll:

Fojtan

Príspevok od užívateľa Fojtan » 20 Sep 2005, 23:00

novy theme: tatra a zahranicni cesty - spolehlivost. jak je na tom? je treba s sebou mit sevisni vozidlo? :wink:

koušák
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa koušák » 20 Sep 2005, 23:00

proti sedivej nic nemam, ale mne sa viac pacila ta cierna, ma pekny lesk, ak je zrovna cista :)

koušák
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa koušák » 20 Sep 2005, 23:02

ja na tom beham po cechach a aj po Slovensku a nic zatial, treba mat auto v dobrom stave a trocha aj poznat, ale nic nebrani mat so sebou par ND a sadu klucov atd

Mojžo
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mojžo » 20 Sep 2005, 23:06

Ja s tým lietam veľké množstvo kilometrov a nikdy ma nenechala v štichu. Žilina, Ostrava, Košice... jojoj. Bez problémov.

Treba nosiť pár vecí ktoré sa môžu poondiť ale dajú sa vymeniť na mieste a ísť ďalej. A nejaké tie klúče ale inak je Tatra 613 v dobrom stave keď sa o ňu staráš na svoj vek až neuveriteľne spoľahlivé auto

Zamknuté

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných