Umelecké dielo

Odfotili ste niečo zaujímavé ? Sem s tým !
Palo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 16 Dec 2004, 17:46
Tatry, ktoré vlastním: ---
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Palo » 29 Sep 2005, 15:39

Ja osbne som pri čistení či už 613kových alebo iných agregátov zistil že je to záležitosť aj toho konkrétneho kusu.Niekedy to ide technickým benzínom tak že to vypadá ako nové inokedy je to skoro nevyčistitelné.
Už som bol nútený použiť aj jemné tryskanie na niektoré spečené tesnenia.

Užívateľov profilový obrázok
Zdicho
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 00:22
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdicho » 30 Sep 2005, 02:15

No, dobré to je matrošš. Tu laboratoř, ve které to ten šikovný český člověk vyrábí, bych nechtěl raději vidět :D . Dá se to Radku koupit běžně nebo jen na objednávku?

Kontráš
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 08:02
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Kontráš » 30 Sep 2005, 08:11

...hmmm a když jen na objednávku tak kde objednat. Poté co jsem se letos mořil s jedním "kouskem" bych napříště rád vyzkoušel taky něco jiného než benzín :roll:
Prílohy
špmotor.jpg
špmotor.jpg (136.88 KiB) 9346 zobrazení

D.P.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa D.P. » 30 Sep 2005, 14:49

...a radek prečo majú na jednom obrázku valce iný odtieň? Je to hlavne ten ôsmy válec, ale napr siedmy je napoly taký a napoly iný.

Inak dá sa to takto pekne vyčistiť aj s arvou potom naftou a potom tech. benzínom ale robota pre vraha a na pekný čas :P

tomas
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 30 Sep 2005, 15:23

a potom sup na protidrogove :P

smarkus
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 18 Okt 2004, 20:45
Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613 S r.v. 86
Tatra Beta r.v. 97
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa smarkus » 30 Sep 2005, 16:26

Radku: da se stim cistit motor v aute nebo jen kdyz je motor venku? Ja jenom jestly to neni fakt nejaka kyselina.Co nato lak a gumove hadice?

Zdicho
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdicho » 01 Okt 2005, 03:48

Radkúúú, odpověz.

radek
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radek » 01 Okt 2005, 12:38

D.P. - upřesni dotaz, to jako proč mají různé odstíny na tom neumytém motoru? No to zřejmě pro to, že jsou různě odlišně zas....é od eleje, ne?

Takže aktuálně : balí se to zhruba do 4 nádob: základem je 0,5 litrovka i s rozprašovačem - aktuální cena do 50,- Kč s DPH, pak je (mé nejoblíbenější) balení 5ti litrový plastový kanystřík za cca 240-250,- Kč s DPH, no a následuje 60ti a 200 litrový sud, zde jsem po cenách nepátral, ale samozřejmě s ohledem na množství dále klesají. Ceny netto u výrobce v Rakovníku. Výrobcem je firma LITOZ Rakovník, hlavním distribučním partnerem firma S1-UNO. Víceméně se nejedná o žádnou plošnou distribuci, takže to chce dívat se po regálech u větších benzínových pump (zejména ROBIN-OIL) a obchodů s autopříslušenstvím a autochemií. Holt to bude v těhle kšeftech trošku dražší, než když to koupíte přímo, ale pořád to bude vůči Arvě a sajrajtům typu nafty a podobně (D.P. my se u nás o přírodu staráme, ne ji vraždíme) výrazně lepší. Smarkusi, pokud vím, nikdy nikdo nevyndavá motor z auta aby ho mohl umýt :D , samozřejmě že s tím jde umýt motor přímo v autě. Když chceš mýt spíš zaprášený motor, ani to nemusíš používat neředěné, klidně si to rozděláš s vodou 1:1 až 1:3 a použiješ nějaký rozprašovač (třeba po okeně a podobně). Hadicím, barvám,kabelům a tmelům to nevadí. Podstatné je jen opláchnout dostatečně velkým množstvím vody a pokud se to používá neředěné, nemělo by to bez oplachu dílu na tomto zaschnout. Po neděli pro pár Carlanů jedu, tak se zeptám na distribuci pro Moravu a SR, abych vás trošku nasměroval. Nebo jestli chcete (zejména SR) vzít někdo "zkušební" 0,5 litrovku do Kopřivnice......

Zdicho
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdicho » 01 Okt 2005, 19:16

Radku, posll jsem ti SS.

smarkus
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 18 Okt 2004, 20:45
Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613 S r.v. 86
Tatra Beta r.v. 97
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa smarkus » 02 Okt 2005, 19:29

Jasne,jasne Radku ja jen jestly to nepouzivas pouze na motory ktere generalkujes a mas je venku,vis? :roll:
Na na prach a pavuciny v tatre my opravdu staci jen voda :lol: Chci to na vuz jine znacky :oops:

D.P.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa D.P. » 03 Okt 2005, 12:04

...AT dík za odpoveď, ale to som nemohol vedieť nakoľko som válce ešte od oleja nemal. A počkaj vlastne mal ale z vnútra ako to má byť :P

Inak životné prostredie je nadovšetko preto existujú aj zberné nádoby :P

D.P.

Príspevok od užívateľa D.P. » 10 Okt 2005, 20:04

Zdicho, to SS nieje nebezpečné?
Inak vždy lepšie ako gestapo :P

Zdicho
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdicho » 11 Okt 2005, 02:32

D.P. Holt kdyz nekdo nereaguje, tak se na nej posle SS a je po problemu :wink:

Chapman

Príspevok od užívateľa Chapman » 11 Okt 2005, 23:09

...tak sa na nej pošle SS a je po adresátovi!

trinity

Príspevok od užívateľa trinity » 12 Okt 2005, 08:23

problemy zmiznu spolu s adresatom :lol:

D.P.

Príspevok od užívateľa D.P. » 12 Okt 2005, 13:44

...a nie adresát s SS? :shock:

D.A.

Príspevok od užívateľa D.A. » 24 Okt 2005, 14:03

Jenom bacha, aby to nebyl Jano Carlan z Cibulkových seznamů!!! (-říká vyhledávač) :shock:

Zdicho
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdicho » 09 Nov 2005, 11:45

Tak jsem zkusil Carlan na motoru T603 H:). Na karbecech jsem měl takovou tu nevyčistitelnou žluto-hnědo-černou hmotu a světe div se, zmizela:). Čistí to teda velice slušně, ale pravý test nastane na zahnojeném motoru T613 během příštího týdne. Jediné, co mi vadilo, že to není dobré použít na "nablýskaný" motor, protože leštěný hliník doslova zmatovatí. Možná jsem to měl naředit :roll:

MarekK
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 23 Jún 2005, 21:48
Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-4 (1993)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MarekK » 09 Nov 2005, 12:05

Tu v Olomouci sa to nedá kúpit. :x

radek
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radek » 09 Nov 2005, 12:44

Měl.... :D

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných