tuzing
-
MECSI
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 01 Mar 2005, 15:49
- Tatry, ktoré vlastním: Zatial nemám Tatru
- Kontaktovať užívateľa:
motortuning
Zdravým Páni
Už dlhše rozmýšlam o tom že čo by sa dalo "vytiahnuť" z motora 613. Niekde na nete som čítal o prestavbe s použitím porsche súčiastok, zvýšenie objemu atď. NA fotkách som videl aj motor s turbom, čítal som že existovali verzie okolo 300 koní aj bez preplňania.
Som úplne na začaitku, ani ešte auto nemám.
Kúpa auta závisí aj od možností, a preto najprv chcem získať čím viac info.
Chcel by som auto na príležitostné použitie, zrazy, šprint preteky( vyhrať, to nie na to je to auto príliš ťažké, len tak slušne reprezentovať) blázniť sa trošku medzi 2 semafórmy keď ideme na zmrzlinu s rodinou.
V mojich predstavách je v8 s viacbodovým vstrekovaním, biturbo s medzichladičom vzduchu, a čo je ešte potrebné, Krátkodobý výkon medzi 3-500koní.
Poznáte takého človeka od ktorého by som mohol získať potrebné info?
Už dlhše rozmýšlam o tom že čo by sa dalo "vytiahnuť" z motora 613. Niekde na nete som čítal o prestavbe s použitím porsche súčiastok, zvýšenie objemu atď. NA fotkách som videl aj motor s turbom, čítal som že existovali verzie okolo 300 koní aj bez preplňania.
Som úplne na začaitku, ani ešte auto nemám.
Kúpa auta závisí aj od možností, a preto najprv chcem získať čím viac info.
Chcel by som auto na príležitostné použitie, zrazy, šprint preteky( vyhrať, to nie na to je to auto príliš ťažké, len tak slušne reprezentovať) blázniť sa trošku medzi 2 semafórmy keď ideme na zmrzlinu s rodinou.
V mojich predstavách je v8 s viacbodovým vstrekovaním, biturbo s medzichladičom vzduchu, a čo je ešte potrebné, Krátkodobý výkon medzi 3-500koní.
Poznáte takého človeka od ktorého by som mohol získať potrebné info?
- DRracer
- Správca diskusného systému
- Dátum registrácie: 31 Máj 2004, 22:23
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 2-603 M68
Tatra 130 1:14 - Bydlisko: CR
- Kontaktovať užívateľa:
predem nabadam zaryte odpurce tuningu, aby odpovidali ve vsi slusnosti 
MESCI: podobna temata se tu jiz nekolikrat probirala. Prime zkusenosti nemam, ale nekteri tvrdi, ze motor T613 je pro montaz turba ponekud malo vhodny, protoze se velmi rad prehriva. Blazneni mezi dvema semafory se mi moc nezamlouva, pokud pritom bude prekrocena maximalni povolena rychlost na danem useku (maximalni hodnoty zrychleni vyhlaska nijak neomezuje
).
MESCI: podobna temata se tu jiz nekolikrat probirala. Prime zkusenosti nemam, ale nekteri tvrdi, ze motor T613 je pro montaz turba ponekud malo vhodny, protoze se velmi rad prehriva. Blazneni mezi dvema semafory se mi moc nezamlouva, pokud pritom bude prekrocena maximalni povolena rychlost na danem useku (maximalni hodnoty zrychleni vyhlaska nijak neomezuje
- Mojžo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
- Kontaktovať užívateľa:
No motor T613 sa neprehrieva ked je v továrenskom stave.
Len už zhrniem to co bolo 100x napísané a to, že pri preplnovaní sú väcšie tlaky to je logické, stúpa teplota hláv a tam je problém ktorý je majoritný.
Ale pokial má dotycný clovek peniaze, tak sa dá objednat motor Tatra 613 s výkonom 440 koní nie? Ten co je v Ecorre
Len už zhrniem to co bolo 100x napísané a to, že pri preplnovaní sú väcšie tlaky to je logické, stúpa teplota hláv a tam je problém ktorý je majoritný.
Ale pokial má dotycný clovek peniaze, tak sa dá objednat motor Tatra 613 s výkonom 440 koní nie? Ten co je v Ecorre
- Zdicho
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 00:22
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
Radek: Tohle si nemyslím. Já měl informace, že druhá Tatra byla původně stříbrná, což se shoduje s fotografií. Poté měla nehodu a dostala nový lak azurové barvy, což odpovídá Erikově tatře. Netuším, jak moc byla bouraná, ale je docela možné, že dostala novou karoserii, to si myslím, protože má r.v. 90 (KP), kdežto já mám 89 (JP). I Erik tvrdí, že to byla trojka, takže určitě nestavěli čtveru z ND, tedy třetí vůz určitě neexistoval. O ničem takovém se nezmínili ani lidé ze servisu Tatra Doprava, ani Ing. Jakubec z vývoje, který na tomto voze dělal.
- Prílohy
-
- 140_4090_resize.JPG
- (165.04 KiB) 636 stiahnutí
-
D.A.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
MECSI
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 01 Mar 2005, 15:49
- Tatry, ktoré vlastním: Zatial nemám Tatru
- Kontaktovať užívateľa:
HelloDRracer napísal:MECSI: podobna temata se tu jiz nekolikrat probirala.
Kde? prečítal som topic tuzing, ale okrem optiky som nič nenašiel
Prepáčte, som ešte trošku dezorientovaný, lebo tu je príliš veľa topic-ov. Aj Tuzing je medzi fotkamy.
Prehriatie, na to mám nápady len to neviem či by sa to dalo spraviť. preto som písal výkon krátkodobo lebo som si vedomý že so vzduchom sa nedajú robyť zázraky. (dragstery nemajú chladenie vôbec, lebo tepelná zotrvačnosť je pomalšia ako prehriatie motora.)
Toho Power, René ako nájdem?
S nápadmi je plná povala, len skúsenosti chýbajú
Samozrejmé že čakám na ďalšie vyjadrenia.
Lets go Tatra
- DRracer
- Kontaktovať užívateľa:
MESCI: D.P. ma momentalne zakaz, protoze uroven jeho vyjadrovani klesla pod unosnou mez. Power se tusim vyskytoval na foru Tatraklubu Brno (http://www.tatraklubbrno.cz), ale vetsina ho zahnala pryc v okamziku, kdy napsal slova T613 a tuning do jedne vety. Rene se tam v posledni dobe vyskytuje celkem pravidelne.
A ted neco pro ostatni (konecne se mi podarilo napsat aspon kus prispevku v C++, ktere je jednoznacne na rozdil od bezne lidske reci
)
A ted neco pro ostatni (konecne se mi podarilo napsat aspon kus prispevku v C++, ktere je jednoznacne na rozdil od bezne lidske reci
Kód: Vybrať všetko
if(D.P. == Rene && D.P == Rene z TKB){
navrhuji zrusit jeho zakaz
}
- DRracer
- Kontaktovať užívateľa:
Stevo: mas pravdu, ze prelozit to primo nepujde, jen jsem vyuzil syntaxi pro zapis podminky.
Kazdopadne veci se deji i na TKB - viz. http://www.tatraklubbrno.cz/phorum/read ... 65&t=11365
Kazdopadne veci se deji i na TKB - viz. http://www.tatraklubbrno.cz/phorum/read ... 65&t=11365
-
Chapman
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
D.P.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných