Regulátor klapky předehřevu sání
- Thomas
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 08 Dec 2004, 23:07
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
Regulátor klapky předehřevu sání
Dnes jsem ho demontoval za účelem vyčištění. Uvnitř byl sestaven s pružinou NAD membránou
. Má to být opačně, že ano.. 
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
- Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4 - Bydlisko: ČR
- Kontaktovať užívateľa:
No už jsem to dlouho nerozebíral, ale takhe je to myslím správně... Kdyby si to dal obráceně (pokud to jde), klapka by byla při stojícím motoru zvednutá a napojila by předehřev, což by asi nebylo špatné, ale při ohřátém motoru by to neustále muselo překonávat odpor pružiny, což by asi už dobře nebylo...
- Thomas
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 08 Dec 2004, 23:07
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
Ano, pružina patří tak jak byla - nahoru. Dole moc nesedí.Luboš napísal:klapka by byla při stojícím motoru zvednutá a napojila by předehřev, což by asi nebylo špatné
Měl jsem za to, že při studeném motoru by to mělo brát předehřátý vduch, čili membrána i klapka v horní poloze. Já ji mám dole a přívod teplého vzduchu uzavřený. Kdy to má vůbec otvírat?
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
- Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4 - Bydlisko: ČR
- Kontaktovať užívateľa:
To funguje to snad na principu podtlaku, proto je tam vedena ta hadička (když ji odpojíš, tak to nefunguje) a podtlak snad vzniká jen při běžícím motoru... Jakmile se nasávaný vzduch začne ohřívat, začne klesat podtlak, přestane stačit na překonání odporu pružiny a klapka se vrátní do původní polohy a uzavře tím horký vzduch od předehřevu.
Tenhle způsob je jistě bezpečnější, pokud se tam něco pokazí, měl by být z činnosti vyřazen jen předehřev, což běžný uživatel skoro ani nepozná, ale nikdy by se nemělo stát, aby i do ohřátého motoru šel ještě horký vzduch od předehřevu.
Tenhle způsob je jistě bezpečnější, pokud se tam něco pokazí, měl by být z činnosti vyřazen jen předehřev, což běžný uživatel skoro ani nepozná, ale nikdy by se nemělo stát, aby i do ohřátého motoru šel ještě horký vzduch od předehřevu.
-
Tomek
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
teda lubosek nam to zformuloval. asi uz zacal slavit velikonoce
. ale funguje to tak, ze v sani je tryska. presne definovany podtlak je pak veden do kytary, kde pres bimetalovy ventil se vede podtlak do membrany na konci kytary. pri stojicim motoru musi byt klapa vodorovne, teda otevrena. pri bezicim studenem motoru musi klapka pomalu zavrit sani a prepnout na prdehrev. no a nakonec po zahrati bimetalu se podtlak zavre a klapa otevre. pokud bimetal zase vlivem studeneho vzduchu zchladne... vice: http://aek4470.finalnet.cz/serviska/jpg/027.jpg
- Eda
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 30 Máj 2004, 00:41
- Tatry, ktoré vlastním: T613 Elektronic ´93
- Kontaktovať užívateľa:
Tomek: s dovolením bych Tě opravil. Kytara je ve skutečnosti bendžo! viz.
http://www.banjo.com/images/catalog/ban ... /BAMM6.jpg
http://www.banjo.com/images/catalog/ban ... /BAMM6.jpg
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných