Mam na vas taky vseobecny dotaz :
Spod auta mi vyteka olej, a podla merania stavu oleja v motore, v diferaku a v prevodovke to vyzera na to, ze mi urcite najviac ubuda z prevodovky.
Verim tomu, ze to nebude preto, ze pouzivam do 3-ky prilis tekuty olej, kedze som pouzil to iste do prevodovky aj rozvodovky; 80W90 EP. V prirucke myslim pisu 80W do prevodovky a 90W do diferaku.
Ked som to posledne plnil, samozrejme som to vsetko utrel, aby som videl, skadial ten olej do frasa vyteka. Ale to je skoro nemozne, lebo za chvilocku jazdy je vsetko zase cierne.
Takze, su niektore obvykle miesta, kde Tatra z prevodovky krvaca ? A je to niceo, co sa da odstranit len tak, alebo treba vybrat motor, diferak a prevodovku ?
Pre vas, ktori 100% vedia, jak to tam dole vyzera, tam kde je spoj medzi prevodovkou a motorom, spoj co je upevneny maticami 13-kami, tam je zvlastny ukaz podla mna. Je to tak, ako keby ten spoj uplne dole nebol uplne 100%-ny, lebo ked sa clovek pozrie odzadu, vidiet ze to telo prevodovky sedi akokeby nizsie, nez kde by sa malo spojit s motorom.
Dufam, ze to dava zmysel
Preco to tam tak je, a moze olej tiect stamat ?
Pomoc prosim, ak to nie je uplne blba otazka