Synchrometer
- MarekK
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 23 Jún 2005, 21:48
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-4 (1993)
- Kontaktovať užívateľa:
Synchrometer
Ako sa dá taká vecička vyrobyt? Aké sú doležité údaje na jeho stavbu? Robil ste to niekdo? alebo ste to zdedili alebo kúpili.
- Stevo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 10 Feb 2004, 09:41
- Tatry, ktoré vlastním: taka bordova
- Kontaktovať užívateľa:
Marek: je viac sposobov ako si take nieco spravit aj svojpomocne a viacmenej zadarmo. Najlacnejsia varianta su hadicky s kvapalinou (na druhom konci uzavrete samozrejme, motor sa vode v sani moc netesi), dalej mozes vyuzit stare tlakomery ak sa ti nejake v garazi valaju a nakoniec cisto elektronicky.
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
- Kontaktovať užívateľa:
áno, Jano ho má, ale pri nastavovaní motora T613 s karburátormi SEDR, alebo terbárs aj EDSR, ho sotva bude používať. Synchrotest sa dá použiť pri nastavovaní starších karburátorov - u T613 prichádza do úvahy iba DDSR, alebo trebárs u SSOP pri T603.MarekK napísal:p. Abrahám z Bernolákova ho používa vždy pri nastavovaní (SEDR)...
U novších karburátorov je ho možné použiť iba na kontrolu nastavenia, nastavenie pomocou synchrotestu sa tu však robiť nedá.
Ak by som mal možnosť, tak ho rozhodne zoberiem - aj s vedomím horeuvedených nedostatkov - len tak, skôr z recesie, ako kvôli praktickému využitiu..
- MarekK
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 23 Jún 2005, 21:48
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-4 (1993)
- Kontaktovať užívateľa:
nech povedia ostatný čo boli u p. Abraháma či to použil...na 3 autách s SEDR to použil vždy a poakždé ked sme tam prišli, pre kontrolu!!! aby to nebolo len od oka či ucha!!!! podla mna je to praktickejšie než točit "vrchným šrobkom " od oka...
Ano nad "vodovým barometrom" som tiež uvažoval, ale je to nepraktické...
Moju otázku som mieni, že dostanem radu , že tam a tam má byt taká a aspon taká dierka, lebo Abrahám mi to do ruky nedal (nepítal som si) tak som to nemohol odkukat....a podobne, ale nevadí ja si to spravím aj tak , a využijem garážové zásoby....presne to riešenie s tlakomermi som mal namysli...
Ano nad "vodovým barometrom" som tiež uvažoval, ale je to nepraktické...
Moju otázku som mieni, že dostanem radu , že tam a tam má byt taká a aspon taká dierka, lebo Abrahám mi to do ruky nedal (nepítal som si) tak som to nemohol odkukat....a podobne, ale nevadí ja si to spravím aj tak , a využijem garážové zásoby....presne to riešenie s tlakomermi som mal namysli...
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
- Kontaktovať užívateľa:
uff - už si začínam pripadať, ako pokazená platňa, ale ešte posledný pokus:
synchrotest je zariadenie, ktoré sa používa na nastavenie rovnakého otvorenia škrtiacich klapiek u viackarburátorových motorov. Je ho možné použiť u karburátorov, ktoré takéto nastavenie umožňujú počas chodu motora. Regulačné skrutky dorazu klapiek na karburátoroch EDSR a SEDR sú však prístupné iba po demontovaní karburátora zo sacieho potrubia. Klapky na týchto karburátoroch sa nastavujú úplne iným spôsobom - pomocou odchýlkomeru. Podrobný postup je popísaný v každej dielenskej príručke k T613. Karburátory sú takto konštruované preto, aby sa tak vylúčili neodborné zásahy do základného nastavenia voľnobehu za účelom zachovania optimálneho nastavenia a tak aj stability emisií.
U týchto karburátorov je preto možné používať synchrotest iba kvôli kontrole rovnakého nastavenia klapiek, nastavovať sa však nedajú. Som preto zvedavý, ako boli klapky nastavované Tomášovi, alebo MarekoviK, a čo myslel pod tým, že je to praktickejšie než točit "vrchným šrobkom " od oka... To svedčí o absolútnom nepochopení princípu nastavovania voľnobehu u karburátorov! Práve pred takýmito zásahmi sú karburátory ako-tak chránené.
Ak ešte aj teraz si chce niekto nastavovať karburátory SEDR a EDSR podľa synchrotestu, nech tak urobí. S takouto neznalosťou zásadných faktov o karburátoroch a ich nastavovaní je to však veľmi opovážlivé počínanie, ktoré nemôže dobre dopadnúť.
Priomenulo mi to jedného známeho, ktorý si reguloval voľnobežné otáčky u motora T603 pomocou jednej skrutky bohatosti zmesi, lebo mu to raz niekto takto ukázal - no comment!
synchrotest je zariadenie, ktoré sa používa na nastavenie rovnakého otvorenia škrtiacich klapiek u viackarburátorových motorov. Je ho možné použiť u karburátorov, ktoré takéto nastavenie umožňujú počas chodu motora. Regulačné skrutky dorazu klapiek na karburátoroch EDSR a SEDR sú však prístupné iba po demontovaní karburátora zo sacieho potrubia. Klapky na týchto karburátoroch sa nastavujú úplne iným spôsobom - pomocou odchýlkomeru. Podrobný postup je popísaný v každej dielenskej príručke k T613. Karburátory sú takto konštruované preto, aby sa tak vylúčili neodborné zásahy do základného nastavenia voľnobehu za účelom zachovania optimálneho nastavenia a tak aj stability emisií.
U týchto karburátorov je preto možné používať synchrotest iba kvôli kontrole rovnakého nastavenia klapiek, nastavovať sa však nedajú. Som preto zvedavý, ako boli klapky nastavované Tomášovi, alebo MarekoviK, a čo myslel pod tým, že je to praktickejšie než točit "vrchným šrobkom " od oka... To svedčí o absolútnom nepochopení princípu nastavovania voľnobehu u karburátorov! Práve pred takýmito zásahmi sú karburátory ako-tak chránené.
Ak ešte aj teraz si chce niekto nastavovať karburátory SEDR a EDSR podľa synchrotestu, nech tak urobí. S takouto neznalosťou zásadných faktov o karburátoroch a ich nastavovaní je to však veľmi opovážlivé počínanie, ktoré nemôže dobre dopadnúť.
Priomenulo mi to jedného známeho, ktorý si reguloval voľnobežné otáčky u motora T603 pomocou jednej skrutky bohatosti zmesi, lebo mu to raz niekto takto ukázal - no comment!
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných