Technické problémy s našimi tatrovkami
-
Neregistrovaný
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Príspevok
od užívateľa Neregistrovaný » 18 Jan 2005, 08:14
Sedo
naozaj prepač pomylil som sa! O tych synchronoch som chcel pysať v suvislosti so životnosťou prevodovky čo súvisí s kvalitou radenia, lebo synchronizácia(čo je vlastne kužeľová spojka) spolu s clonením(čo je vlastne ozubené kolleso ktoré zapadá do kolesa prevodového st.) zabezpečujú vyrovnanie otáčok hnacieho a hnaného hriadeľa a pevné spojenie voľného prevodového kolesa s jeho hriadeľom.
A to
vyskakovanie je chyba poistno - uzamykacieho mechanizmu ktorý slúži na to aby sa nezaradili dve rýchlosti súčastne a keď už tam rýchlosť je tak aby sa samovoľne nevyradila. Je to taká sústava tyčí spojených so synchrónmi s vyfrézovanými otvormi pre kolíky alebo guličky z ktorých každá z nich ovláda dva prev. st.. Pri posuve týchto tyčí tieto kolíky a guličky zabezpečia aby sa nepohla iná tyč ktorá ovláda iné dva prevodové st.
Takže chyba je tam, a pochopiť ako to funguje musíš až keď to rozoberieš

ja to robím tiež tak a musím povedať že je to dobrý hlavolam ale určite užitočný.
-
Sedo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 02 Júl 2004, 16:11
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Príspevok
od užívateľa Sedo » 18 Jan 2005, 09:56
Anonymny: takze v mojom pripade treba vymenit kolecko synchronu, ak som spravne pochopil, alebo nieco uplne ine?
-
Neregistrovaný
Príspevok
od užívateľa Neregistrovaný » 18 Jan 2005, 10:21
Nie, nie ja som sa vtedy pomylil, o synchronoch som ani nemal v tejto súvislosti písať, na vine je to poistno - uzamikacie ústrojenstvo o ktorom som písal dnes!
Ono sa to opraviť určite dá lebo tam bude len niečo "vydraté" ale naozaj nemáš možnosť "novej" prevodovky, lebo ja mám doma dve, ktoré určite nepredám ale niekto ich má aj viac. Alebo ešte lepšie je kúpiť šunku za šrotovú cenu (cca 7000) a máš tam náhradných dielov koľko chceš, tak to robím ja a už mám taký malý sklad

-
D.P.
Príspevok
od užívateľa D.P. » 27 Jan 2005, 14:15
Ten anonym som bol tiež ja.
Teraz vás chcem požiadať o graf výkonu motora lebo ja mám len taký všeliaký achcem to mať presne pre ten ťahový diagram, a ešte niečo ak niekto vie dynamický polomer kolesa 205/70 R14. Ten voľný si viem aj ja vypočítať!
-
Palo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 16 Dec 2004, 17:46
- Tatry, ktoré vlastním: ---
-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa Palo » 27 Jan 2005, 14:53
Tak to teraz pozerám.Oprava prevodovky s pod auta,to je pekná robota.Ja by som vinil z vyskakovania 1tky skôr nesúososť ozubených kolies než ten jednoduchý mechanizmus aretácie. v každom prípade by mal Sedo najprv vyskúšať odpojiť od prevod. radenie a pri zaradenej jednotke sa skúsiť previesť.
-
D.P..
Príspevok
od užívateľa D.P.. » 27 Jan 2005, 15:10
Aj to je možné...!
PS: no, ten mechanizmus až taký jednoduchý nieje a určite neslúži len na aretáciu.

-
Palo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 16 Dec 2004, 17:46
- Tatry, ktoré vlastním: ---
-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa Palo » 27 Jan 2005, 15:18
3 strunky
3 guličky
+
2 kolíky(alebo šulčeky) pre blokovanie.
pées
a ako sa jazdí v žiline na snehu
-
Sedo
- Pravidelný diskutujúci
Príspevok
od užívateľa Sedo » 27 Jan 2005, 16:42
Chlapi dnes som cely den zihal na snehu s Tatrou. Dnes sa mi doopravovala u Abrahama a hajde vybavovat veci po sňahu. Ništ nevyskakuje, paráda

-
D.P..
Príspevok
od užívateľa D.P.. » 28 Jan 2005, 09:54
Ozaj a čo tomu bolo?
-
etienne
- Správca diskusného systému
- Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 18:51
-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa etienne » 28 Jan 2005, 10:03
Sedovi prestala brnet ruka

-
Sedo
- Pravidelný diskutujúci
Príspevok
od užívateľa Sedo » 28 Jan 2005, 11:25
D.P. vymena kolecka jednotky, vymena synchronu - kompletneho, vymena valcekov.
-
etienne
-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa etienne » 28 Jan 2005, 11:30
Cena ?
-
D.P.
Príspevok
od užívateľa D.P. » 28 Jan 2005, 14:57
Tu sú tie sľúbené ťahové diagrami pre štvor kvalt a päť kvalt.
fm-merná hnacia sila je sila na kolese vzhľadom na hmotnosť vozidla. Je to porovnávací parameter s inými vozidlami. Takže ak by bolo niektoré s rovnakým výkonom ako T 613 ale jeho váha by bola väčšia tak to číslo výde menšie a hneď bude jasné kto má lepšie zrýchlenie.
1.)Výpočet rýchlosti na jednotlivých prev. stupňoch :
v = 2 x pí x ot.(v minútach) x rhk x 3,6 / ici x 60
2.) Výpočet mernej hnacej sily fm :
fm = Pm x účinnosť prevodov / m x g x v
rhk - je dynamický polomer kolesa
ici - celkový prevodový pomer na jednotlivých stupňoch
Účinnosť prevodov som zvolil na 0,9
Straty za spojkou som volil nulové. Toto je upravený graf tanku a ten tam ešte nejaké straty má.
V prvom vzorci je 3,6 a 60 aby to vyšlo v km/h
Ak bude graf nezrozumiteľný tak je tam tabuľka v ktorej sa dá všetko odčítať.
-
Prílohy
-
- TAHOVKA 4 St..XLS
- (32.5 KiB) 211 stiahnutí
-
- TAHOVKA 5 St..XLS
- (34 KiB) 236 stiahnutí
-
Luboš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
- Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4
-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa Luboš » 29 Jan 2005, 02:57
Etienne, formáty mrkvosoftích tabulek nepodporuje jenom Tatraportál nebo je problém i na mé straně?
-
etienne
-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa etienne » 29 Jan 2005, 10:12
Podporuje, nefunguje download pozriem sa na to.
-
etienne
-
Kontaktovať užívateľa:
Príspevok
od užívateľa etienne » 29 Jan 2005, 10:17
Opravene.
Napísať odpoveď
[phpBB Debug] PHP Warning: in file
[ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line
1266:
count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných