"dečka" ventilátora

Technické problémy s našimi tatrovkami

Užívateľov profilový obrázok
radek
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radek » 25 Jan 2006, 08:31

No, asi by jsi měl Luboši vyjíždět dřív (jestli Tě teda nezdržuje to žhavení) než soused s doma poladěnou plynovou škodofkou, pak by jsi denodenně nemusel jezdit za ním a čichat to, a přestal by jsi (demagogicky, oblíbené to slovo Ondreje) vzahovat jeden-dva konkrétní případy kdy Ti něco nevonělo na celý zbytek cca 150 000 legálně přestavěných a řádně provozovaných vozidel, registrovaných v této zemi, co?
Nebo je to tam "u Vás" v kraji s legislativou tak na hraně, že tam lidi hromadně nejezdí na emise či pravidelné roční revize? Divné, byl by to zajímavý námět na sociologický průzkum, protože cítit je z libovolného spalovacího motoru výhradně nespálené palivo, což jednoznačně značí jeho větší spotřebu než je pro provoz motoru nutné. Tedy pravděpodobně musíte být ekonomicky velmi silná oblast republiky, když je tam každému šmahem jedno, jestli jezdí místo za 8 tak za 15 litrů na 100 km, necítí potřebu s tím něco dělat a na zákony kašle. A nebo že bychom provoz tamnějších vozidel na LPG dotovali my všichni z vybraných daní prostřednictvím vyplácených sociálních dávek? To by se mi tedy nelíbilo...... :wink:

ondrej
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ondrej » 25 Jan 2006, 08:40

Radek - :)
som rád, že zrno padlo na úrodnú pôdu a už klíči - ok, stálo to za to, si myslím celkom fajn chlapík :wink:

MarekK
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 23 Jún 2005, 21:48
Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-4 (1993)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MarekK » 25 Jan 2006, 08:57

zaujímavé je aj topení/netopení ked s koktávkou TDi zastavíš tak na 10-15minút a necháš pustené topení, potom ručička teploty "motora" vyditelne klesá zo zvyslej polohy ukaszovatela teploty (prevádzková teplota motora , tuším 90°C) až na minimum a auto prestane topit (včera som to schválne skúšal pri vonkajšej teplote -18°C, aby niekde manželka nezmrzla) , stačí na 2 min vypnút topení a motor sa zas začne zohrievat na prevádzkovú teplotu, a potom zas topí...a za pár minút zas netopí...
U novej koktávky 2.0 PD, som to nespozoroval, tá zatopí v aute myslím s podonou rýchlostou ako tatra s jedným bufom...a ide lepšie než tatra...a je v nej viac miesta ako v tatre...

Stevo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 10 Feb 2004, 09:41
Tatry, ktoré vlastním: taka bordova
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Stevo » 25 Jan 2006, 09:08

Marek: to ochladzovanie je dane konstrukciou motora, i-cka maju odost vyssiu ucinnost a na volnobehu produkuju minimum tepla. To, ze nova 2,0ka ti to uz nerobi je dane tym ze ma el. vyhrievanie chladiacej kvapaliny aby nejazdil podchladeny. Takisto ako zvysok naftovej produkcie vyssej triedy.

Jo a este k tym smradom... smrad z nenastavenych LPG motorov je sice strasny, ale ani zdaleka sa nevyrovna nezohriatemu TDi-cku ;-)

tomas
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 25 Jan 2006, 09:33

Ja by som povedal, ze ani teple tdi neni na tom so smaradom o moc lepsie ako studene :(

Stevo
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Stevo » 25 Jan 2006, 09:36

Moje ked ma zohriaty filter tak necitit nic... rozrachtane stare hrce budu samozrejme smrdiet vzdy. To je fuk ci TDi, HDi, MPi, VVTi, LPG, hocico...

michal heky
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 28 Máj 2004, 22:10
Tatry, ktoré vlastním: T613-3
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa michal heky » 25 Jan 2006, 11:39

Já osobně jsem s dieselů dost nešťastný, jsem na ten smrad citlivej či co a je mi z něho až zle.

Není tady v Praze snad nic horšího, než zasekané ulice TDIčkama. Všem to na volnoběh rachtá, vlastního slova neslyšíš a ve vzduchu je cosi rakovinotvorného, z čeho po chvíli navíc začíná ukrutně bolet hlava. Když si představím, že místo těch řvoucích traktorů by tam mohli stát tiše ševelící moderní motory spalující LPG...

MarkuK, ano nová oktávie líp topí, jede, a tak, ale jak jsi probůh přišel na to, že je v ní víc místa??

Mojžo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mojžo » 25 Jan 2006, 11:51

Aj mne je z toho smradu z naftových spalín hrozne zle neviem si pomôcť ale je to hrozný smrad, desný

neregystrovanýkovoo
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa neregystrovanýkovoo » 25 Jan 2006, 12:17

ja niesom zastánca naftakov ale na normalnu kludnu jazdu su o mnoho lepsie(myslím moderné diesle) ako benziniaky a to je fakt.....
ozaj to 2.0tdi v oktávke je vážne úžasné a každej tatričke(so sériovým motorom)vytre riťku.... a je tam tiež viacej miesta ako v tatre.....ale aj tak mám rád tatričky 8)

MarekK
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MarekK » 25 Jan 2006, 12:17

chcete ? spravím porovnanie Oktávia 2,OPD Combi vs. Tatra 613-4kat 5qvalt
Toho miesta je tam dostatok!! hlavne oproti krátkej 4ke!!!

MarekK
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MarekK » 25 Jan 2006, 12:20

mato: dobré image...

...ten smrad z dieslu, ked človek je nanho citlivý, tam skrátka bude vždy.

Stevo
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Stevo » 25 Jan 2006, 12:24

Miesto akoze v kufri? To potvrdzujem. Ale ostatne, hlavne na zadnej lavici je stale biedne. A neporovnavajte hrusky s jablkami, oproti 320d je oktavka lemrava, pazrava a hlucna jak traktor.

miloš
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 05 Mar 2005, 14:29
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa miloš » 25 Jan 2006, 12:32

neregystrovanýkovoo napísal:ja niesom zastánca naftakov ale na normalnu kludnu jazdu su o mnoho lepsie(myslím moderné diesle) ako benziniaky a to je fakt.....
ozaj to 2.0tdi v oktávke je vážne úžasné a každej tatričke(so sériovým motorom)vytre riťku.... a je tam tiež viacej miesta ako v tatre.....ale aj tak mám rád tatričky 8)
Zkus s tou koktáfkou vytríť riťku sedmikilu 4,36.Možná stačí i 3,5 mi.

MarekK
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MarekK » 25 Jan 2006, 12:39

...a dneska to(613) zas naštartovalo! čo sa ale mohlo stat? jááj oteplilo sa z -21 na -19...a vobec sa to nezohrialo ani na 50°C za 18km...a mal som tam mat tú spojku , ale niekto to vykuchal...kto predáva tú spojku a ten managment :lol: k tomu, čidlá mám, či funkčné to neviem(ale sotva)

koktávka má menšiu akurát výška sedáku vzadu na lavici, čo je najpodstatnejšie pre pohodlie...ale ináč to sú velmo podobné čísla ...asi mám malú tatru...šak teda to odmerám, ak budem mat nejakú minutu čas.

nemáte niekto prevodové pomery toho 6qvaltu+diferáku čo je v koktávke 2.0PD? a výkonovú charakteristiku tú som už tuší niekde videl na nete ale tiež by bodla...

tomas
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 25 Jan 2006, 12:41

Preco niekto stale porovnava voz z roku 1973/98 s vozom z roku 2005/6, dokonca z inej triedy. Ked uz, tak rovnaku triedu a rovnaky rocnik. Porovnavat lieskovce a kokosy sa neda.

MarekK
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MarekK » 25 Jan 2006, 12:42

motor 4,36 bol séria jak sSVINA, to stačí čipnút tú koktávkú a je to podobná séria ako 4,36 u tatrovky

michal heky
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa michal heky » 25 Jan 2006, 12:43

MarkuK, aha, ty máš čtverku. Tak to jo, tam místo není. Já srovnával novou oktávku s trojkou a tam tatra ve vnitřní prostornosti vede. Ve všem ostatním, pochopitelně, zaostává ;-)

Zkus tu Radkovu ,,fintu" s nižšíma sedačkama z trojky.

michal heky
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa michal heky » 25 Jan 2006, 12:45

Tomáši, proč bych nemohl porovnat třicetileté auto s novým? Co ti na tom vadí? Že tatra je pak bez šance? No a co, vždyť je to zajímavé, podívat se, kam se technika vyvinula.

MarekK
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MarekK » 25 Jan 2006, 12:45

tomas a prečo nie? ved denodenne presadám z 613 do koktávky TDi66kW r.v. 2000 a tej novej koktávky, a porovnaniu sa nevyhneš, hlavne ak je ČO porovnávat (to znamená , že sú rozdiely)

tomas
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 25 Jan 2006, 12:46

Inak MarekK, neviem ako ostatnym, ale mne sa na tych tvrdych koncernovych sedackach nesedi moc prijemne. Zato v Tatre sa mi sedi velice dobre a na dlhych cestach niesom az tak unaveny :)

Ale sak kazdy podla svojho gusta ;)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný