tatra a koroze
- Eda
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 30 Máj 2004, 00:41
- Tatry, ktoré vlastním: T613 Elektronic ´93
- Kontaktovať užívateľa:
Re: tatra a koroze
korodují značně: přední blantíky, lemy zadních blatníků, přední hrana kapoty kufru, zadní partie podvozku kde je vlivem tepla od motoru v zimě permanentní solanková kašiča.Marek Křestan napísal:zravim chtel jsem se zeptat co je pravdy na korozy tatry 613 co všechno koroduje dik za odpove
Jinak se dá říct že korodují stejně, jako jiné auta s minimální tovární antikorozní ochranou - jako škodné 120. Fatální bývají prohnilé nosné části, např. "hrnce" kolem předních tlumičů, zadní nápravnice, ramena atd. U novějších aut kde nebyla často věnována adekvátní péče řidičů a díky malé seriovosti výroby je koroze na voze značně proměnlivá.
- Roman Maďar
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
- MarekK
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 23 Jún 2005, 21:48
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-4 (1993)
- Kontaktovať užívateľa:
niečo mi dnes o korozii píšte, brrrrrr, hnus taijbl , zážitok to nadpozemský nadprirodzený....... a zajtra to bude pokračovat.... masochista?
Tak páni prečo mám na aute na pravej a lavej strane ten nosník pod blatníkom iný, sú iné prelisy u "A"stlpika... tak to soudruzi v itálii vymysleli? A ešte neviem ako je to možné, ale na velkej časti toho nosníka som našiel(teda moc tam toho neskorodovaného nebolo) pod tým hnusom plastizolom (alebo čoto je?) čiernu acétonovú(?) farbu!!!! a pod nou základovku!!!!!!!!!!!!!!!!! ten plastizol je všade z rovnakej doby, žiadna předelávka/dodelávka! neviem si to vysvetlit, nikde inde som na aute čiernu nenašiel, mám auto z roku 93, žeby stálo v kopřivách za jídelnou? v čierno / základnej barve?
ten plastizol bol tatrám čert dlžný....
brrrrrrr ja mám krásne zážitky.... a radšj som si do garáže nozbral ani foták, a ani asi zajtra nezoberiem....
Tak páni prečo mám na aute na pravej a lavej strane ten nosník pod blatníkom iný, sú iné prelisy u "A"stlpika... tak to soudruzi v itálii vymysleli? A ešte neviem ako je to možné, ale na velkej časti toho nosníka som našiel(teda moc tam toho neskorodovaného nebolo) pod tým hnusom plastizolom (alebo čoto je?) čiernu acétonovú(?) farbu!!!! a pod nou základovku!!!!!!!!!!!!!!!!! ten plastizol je všade z rovnakej doby, žiadna předelávka/dodelávka! neviem si to vysvetlit, nikde inde som na aute čiernu nenašiel, mám auto z roku 93, žeby stálo v kopřivách za jídelnou? v čierno / základnej barve?
ten plastizol bol tatrám čert dlžný....
brrrrrrr ja mám krásne zážitky.... a radšj som si do garáže nozbral ani foták, a ani asi zajtra nezoberiem....
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
- Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4 - Bydlisko: ČR
- Kontaktovať užívateľa:
Plastizol se mi docela zamlouvá, kdybych to doma zvládnul nanášet, tak to používám i dnes.
V tatře v té době kastli nejdříve nastříkali červenou základovkou, na to šel bílý plastizol a aby to nevypadalo tak blbě, tak to navrch stříkli černou. Ale třeba tu prostřední fázi u tvé tatry zapomněli provést a přišlo se na to až při výstupní kontrole...
V tatře v té době kastli nejdříve nastříkali červenou základovkou, na to šel bílý plastizol a aby to nevypadalo tak blbě, tak to navrch stříkli černou. Ale třeba tu prostřední fázi u tvé tatry zapomněli provést a přišlo se na to až při výstupní kontrole...
- Marek Křestan
- Diskutujúci
- Dátum registrácie: 22 Máj 2007, 21:42
- Kontaktovať užívateľa:
-
ladis
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 02 Aug 2006, 18:00
- Kontaktovať užívateľa:
Co to je za bílý humus? Zinek ve sprayi?Eda napísal:naco rezistin taky hnus hnedy, lepsi je tam semtam nalit pozink
To sice nevím, ale kdybys je potřeboval, tak věz, že jsou k máníMarekK napísal:prečo má ten nosník (čo som tak krásne rosflexval) na každej strane auta iné prelisy?
- arcibalt
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 01 Okt 2006, 16:01
- Kontaktovať užívateľa:
korozia
Chlapi, neda mi aby som sa nepodelil so svojou skusenosťou..Prave vcera som si kontroloval predny bocny kufrovy plech s dierou co je vpredu pri smerovkach na konci nosniku..
Podotykam ze sa jedna o novy diel, streknuty v tatrovackej zakladovke..Nasiel som tam malu skvrnku akobu od hrdze a tak mi nedalo a opalil som tu zakladovku..
Prosim pekne objavila sa tam stopa po hrdzavom more velkosti ruky - 10-15 cm priemer!!!!!! Horor..Predstavte si zeby som si to tam krasne navaril, nastriekal a po 5 tich rokoch sa cudoval ako to ze to hrdzavie..
Co z toho plynie?
V Kopřivnici sa prosim pekne striekala zakladovka aj na koroziou chytene plechy..Na zakladovke to nevidiet..Ak je to v suchu tak to prilis nezije..Ale ak sa to da na auto..Viete si predstavit..
Moja rada..Ak nieco plechove na Tatre menis, najskor oskrabat-opalit az na plech a ked si si isty ze tam neni hrdza, az potom montovat..
Brrrr...
Podotykam ze sa jedna o novy diel, streknuty v tatrovackej zakladovke..Nasiel som tam malu skvrnku akobu od hrdze a tak mi nedalo a opalil som tu zakladovku..
Prosim pekne objavila sa tam stopa po hrdzavom more velkosti ruky - 10-15 cm priemer!!!!!! Horor..Predstavte si zeby som si to tam krasne navaril, nastriekal a po 5 tich rokoch sa cudoval ako to ze to hrdzavie..
Co z toho plynie?
V Kopřivnici sa prosim pekne striekala zakladovka aj na koroziou chytene plechy..Na zakladovke to nevidiet..Ak je to v suchu tak to prilis nezije..Ale ak sa to da na auto..Viete si predstavit..
Moja rada..Ak nieco plechove na Tatre menis, najskor oskrabat-opalit az na plech a ked si si isty ze tam neni hrdza, az potom montovat..
Brrrr...
- MarekK
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 23 Jún 2005, 21:48
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-4 (1993)
- Kontaktovať užívateľa:
ano je to presne tak... a naniektorých miestach nieje ani základovka!!!!! takže ak to pred vami niko nenatrel tak si skontrolujte torpédo zo spodnej strany(zrcátkom napr.), a vrchný plech na ktorom je výr. štítok zo spodu(spod auta si zasviete hore) ináč je celé auto natreté tak ako na obr . IMGA0561.JPG a ana IMGA0389m.JPG... len velmi tenká vrstva základovky a to štetkou určite na mastný plech.... niesú vobec natreté rohy ... atd.... mnam mnam
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných