Odpojovač baterie

Technické problémy s našimi tatrovkami

Užívateľov profilový obrázok
ondrej
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ondrej » 23 Mar 2007, 11:11

K odpojovačom AKB:
považujem ich za veľmi praktické, preto ich mám aj na obodvoch mojich Mi. Na MiLongu odpojovač nebol, tak som ho tam doplnil. Krátke Mi som kúpil už s namontovaným odpojovačom, ktorý je tam evidentne doplnený taktiež dodatočne.
Pri dennom jazdení je myslím používanie odpojovača zbytočné. Ja ho používam iba pri dlhšom odstavení auta.
Pri dlhšom odstavení môže dochádzať k vybíjaniu akumulátorov práve činosťou alarmu, prípadne rádia s pamäťou, autohodín a pod.

Ku korekciám:
Rovnako, ako Michal B, ani ja som si nevšimol nejakú výraznejšiu zmenu v chode motora po predchádzajúcom odpojení akumulátorov, čo by bolo možné pripísať vynulovaniu adaptívnej pamäte.

Úvaha:
Motor získava základné údaje o nastavení bohatosti zmesi z akejsi "mapy dodávky paliva", preddefinovanej v ECU. Tento údaj slúži ako základný a počas bežnej činnosti motora je korigovaný lambda-sondami, ktoré strážia správny zmiešavací pomer.
V prípade nefunkčnosti lambda regulácie bohatosť zmesi (veľkosť vstrekovanej dávky paliva) explicitne určujú už zmienené tabuľky. Prípadné palivové korekcie by sa teda mali prejavovať snáď až v tomto prípade, prípadne v režimoch, kedy je L-regulácia vypnutá (studený motor, plné zaťaženie...).
Či však môže nastať prípad, že L-regulácue "nestíha", a preto jej na pomoc prichádzajú korekcie z adaptívnej pamäti, si nie som istý...

Napísať odpoveď
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných