Drahý Mirku, co se Ti hnusí je čistě Tvůj problém, ale Tvá věta úžasně odpovídá mému zjištění, že je úplně jedno komu a kam všude jsme coby řádná testovací komise kdy poslali podnět o přezkum pochybných testací, včetně rozborů co je špatně a včetně fotogfrafií, a to za posledních pět let, neboť vždy a bez rozdílu naše dotazy nebyly nikdy nikam postoupeny, natož zodpovězeny. Krásně v tichu ignorovány, bez vyjádření kompetentních lidí. A ta auta potkáváme na akcích stále. Přesně v duchu Tvého rčení "dojde-li ke konfrontaci s důkazy, nekomunikují". Klidně Ti celou tu korespondenci vyhledám, nemám povahu, narozdíl od některých individuí, "vařit z vody".
Co se týká téhle pasáže:
"Radek tady, krom asi správného posouzení T 613 (neviděl jsem, nevím), nepřinesl žádný relevantní důkaz pro své tvrzení, že špatný je SYSTÉM TESTOVÁNÍ. Už vůbec jsem v žádném příspěvku nenašel známku o jeho prohlášení, že vše se dějě kvůli neprůhlednému toku peněz z testování a FKHV. Radkův způsob diskuse je jedním z důvodů, proč jsem opustil AVCC AČR. Takový hlas tam není nejspíš nejpočetnější, ale je na můj vkus příliš zřetelný mezi mlčící většinou. Způsob: "Uvedu zřejmou chybu jednotlivce, prohlásím ji bez důkazu za běžnou chybu systému a jako důvod uvedu úmysl garanta systému. Jsem-li konfrontován s konkrétními důkazy, přestanu komunikovat", se mi hnusí."
Netušil jsem, že Ti musím hlásit, že jedu v rámci svátků na týden pryč z domova a tedy si dovolím promptně několikrát denně zde ve vláknu nereagovat, takže jsem automaticky označen za individuum, které se Ti hnusí, protože dle Tvé doměnky "bylo konfrontováno s konkrétními důkazy a proto přestalo komunikovat". Zvaž jestli je vhodné se takto vůči lidem které neznáš chovat, já to považuji minimálně za neslušné a nehodné inteligentního dospělého člověka. Jo když jsme u té konfrontace a důkazů - zrovna u předmětné T613 tohoto vlákna selhal celý Tebou obhajovaný systém v bodech 1. až 5. přičemž v krocích 1. až 3. selhali školení komisaři klubu užívajícího hlavičku FKHV, v bodě 4. selhala KrTK opět s rozhodujícím počtem členů angažovaných ve FKHV a bod 5. je dosud bez odezvy, jako kdykoli v minulých letech, technickou komisi zřejmě stále příliš zaměstnává řešení žabomyší války s AVCC. Bod 6. nemá žádnou váhu, názor opravdové veteránské veřejnosti nikoho nezajímá a není jej kam postoupit, přednost má názor "ziskový". Nezlob se na mě, akle k čemu je systém o čtyřech úrovních, z nichž na každé úrovni spolu spolupracuje X lidí údajně

nezávislých na úrovních ostatních, když jimi procházejí takováhle svinstva a jejich majitelé se tím ještě chlubí?
Také bych rád diskutoval napříč spektrem klubů i všech sdružení a asociací, ale bohužel se tím nelze ničeho dobrat, neboť spolu absolutně nespolupracují. Ba naopak, jakékoli pokusy o dotazování se, nedejbože na potřebu zisku kopií Protokolů či alespoň nahlédnutí do nich je prakticjky nemožné, celistvý organizovaný registr neexistuje doteď (myslím tím registr vší dokumentace co se kdy jakémukoli HV vydala), každý si sedí na tom "svém" a mlží či jednoduše nereaguje, aby se náhodou na něco nepřišlo. A to se dělo už v době, kdy ještě AVCC ani "nevěděl", co to testování je. Kdepak, ten systém nefunguje jako celek, sem tam v něm fungují některé části, ale chybí komplexnost.
Ještě si dovolím jemný rozbor těch Tvých úrovní a to bez ohledu na třídní příslušnost AVCC či FKHV:
1 - dosažení co nejlepší kvalifikace každého komisaře - vyloučit chyby z nevědomostiKvalifikace není nikterak ověřována, prověřována, zkoušena a vědomé chyby nemají žádný didaktický postih. Přitom se jedná o lidi, kteří mají pravomoc defacto vpustit do běžného provozu takřka jakékoli vozidlo nepoměrně jednodušeji, než to dokáže třeba i výrobce vozidel nových. A toho stojí každé pochybení, ba každý detail mnoho, mnoho nákladů i reputace. Nikdy se mi v práci ani v osobním životě nestalo, že bych někdy své specifické vědomosti a um nemusel prokazovat - začlo to školní výukou, pokračuje procesy získávání všech odborných oprávnění, co na jaké obory činnosti mám. U veteránistů zdá se, ačkoli mají tak silnou moc dostat na cesty do běžného provozu i vrak bez SPZ, je "erudovaný odborník i druhořadý dojič mléka, protože má přeci doma rezavou kostru z mopeda".....
2 - jejich morální kvalita - první předpoklad proti úmyslným chybámMorální kvalita upadá s čucháním možnosti byznysu a obejití předpisů a zákonů - vlastnost obecné české povahy, jsme tím ve světě vyhlášení. Zde nepaušalizuji, ale primárně to je ten problém. Morální kvalitu lze asi těžko nějak "testovat", proto jsem zastáncem odstranění z těchto stupňů procesu jakýchkoli finančních souvislostí.
3 - posuzování v komisi - vzájemné hlídání odbornosti a morálky na stejné úrovni posuzování - tedy druhá kontrola neúmyslných i úmyslných chybJak vidno v praxi, absolutně nefunguje. Komise vícečlenné, přesto krze ně takovéhle věci, jako třeba tahle T613 "jednohlasně" projde. Jak je to možné, už nemáme bolševika a jen jednu správnou stranu, v registracích na komisaře se lidi upisují k tomu že budou vždy jednat čestně čistě za sebe. Výsledek? Naprosto tristní, a nebo jsem naivní a nedokážu pochopit, že je normální, jak se tři až sedm lidí, každý s jiným vžděláním, věkem, mnohdy i bydlištěm, zájmy, zkušenostmi a praxí, umí v případě testace HV tak úžasně shodnout, že je "to správně". Zejména jedná-li se o vozidla na klasických RZ, kdy se Protokol nepostupuje dále ke KrTK ale rovnou tento stupeň vydává Průkaz a poukaz na 1/12 povinného ručení. Úsměvné, že...
4 - kontrola KrTK - následná kontrola další úrovní, tedy znovu 1 až 3Z praxe to vypadá, že jen čistě formální stupeň. Nic se neoprověřuje, nekontroluje, co komise stupně "3" přinese, to se orazítkuje a pustí na silnice. Rád bych se mýlil, protože tohle je poslední šance jak nejen podvodu zabránit, ale taky zároveň jak prověřit právě tu podezřelou shodu názorů pochybné klubové komise. Nefunguje to, mnohdy díky tomu, že členové KrTK bývají zároveň členy i v klubových TK (tedy v úrovni "3"). Taktéž úsměvné, že....
5 - ministerská komise (technická komise) - nejvyšší orgán, kam se může obrátit každý, tedy i veteránista, který nesouhlasí s jakýmkoliv testovánímExistuje, odezvy mizivé až žádné, sedí v ní úředníci, kteří o praktických problémech nemají ani šajn (je to logické, po vedení technické komise nemůže nikdo chtít, aby znala rozdíl mezi maskou Spartaka a Waršavy, od toho má pod sebou ty "odborné" stupně KlTK a KrTK, které jsou však zdrojem chyb) takže je těžko může řešit. Kor jedná-li se o vědomé podvodné testace, ke kterým tomuto orgánu z pochopitelných důvodů příslušná KlTK či KrTK dokumenty raději nevydá, že.
6 - veteránská veřejnost, kde každý na nepravosti může poukázat u stupně 3, 4 a 5 - viz T613 zmiňovaná výše (tam s Tebou souhlasím a nevím, proč jsi tuto možnost nevyužil).
Veřejnost může poukazovat na co chce, ovšem nic se nestane.
Výše uvedeným textem v žádném případě nepaušalizuji a nepíši, že všichni dělají jen špatné věci a že nic nefunguje, naopak znám spoustu lidí i lubů, kteří dělají své věci poctivě, dobře a dokonale a v duchu původního odkazu jak kodexu FIVA, tak vlastnímu svědomí. Jejich práce je pak následně pošlapávána zjištěními, že ač se snaží sebevíc, paralelně s jejich zodpovědnou, nehonorovanou prací procházejí systémem věci jako třeba výše zmíněná T613, wartburg, ameriky, cokoli.... a to je výsměch jejich snaze, úsilí i významu veteránství.