Páni, zdá sa že sme sa trochu vzdialili od pôvodnej témy - nechcel som aby sa to zvrhlo do politickej diskusie...
Písal som na krajský dopravný inšpektorát s dotazom, či aj na moju 603 bez dokladov by bolo možné vybaviť biele EČ a prišla mi táto odpoveď:
DI píše:
Nakoľko vlastníte vozidlo Tatra 603 bez Osvedčenia o evidencii príp. Technického preukazu máte možnosť za účelom obdržania týchto dokladov požiadať Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie o schválenie technickej spôsobilosti v zmysle zákona č. 725/2004 Z.z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Po vydaní rozhodnutia Obvodného úradu o schválení technickej spôsobilosti a vydaní Osvedčenia o evidencii vozidlo zaevidujete na príslušnom Dopravnom inšpektoráte. O podmienkach pri schvaľovaní technickej spôsobilosti sa informujte priamo na Obvodnom úrade pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie.
V prípade, že sa rozhodnete vozidlo zaevidovať na Zvláštne evidenčné čísla, postupujete v zmysle zákona 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. V zmysle §- u 127 ods. 8
o tom rozhodne príslušný národný orgán Medzinárodnej organizácie historických vozidiel.
Na základe tohto si myslím, že aj táto cesta by mohla byť schodná, budem sa ešte informovať priamo na Obvodnom úrade pre cestnú dopravu.
Podal som si aj inzerát na kúpu T603 s ŠPZ, aby som zhruba zistil, či by aj táto cesta bola reálna a pár odpovedí som dostal, takže zvažujem tieto dve možnosti, a ako to dopadlo dám vedieť.