Virtualni trucktrial
- DRracer
- Správca diskusného systému
- Dátum registrácie: 31 Máj 2004, 22:23
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 2-603 M68
Tatra 130 1:14 - Bydlisko: CR
- Kontaktovať užívateľa:
panther: ted presne nevim, jaky program mate na mysli.
Pokud se tyka knihovny ODE, je napsana v programovacim jazyce C a k jejimu pouziti je nutno umet v jazyce C/C++ programovat - nejde jen o upraveni existujiciho simulacniho prostredi, kam by se neco naklikalo mysi.
Co se tyka simulatoru T813 samotneho - jde o jednoucelove demo bez moznosti dalsi parametrizace, nebo dokonce simulace vice jinych vozidel.
Pokud se tyka knihovny ODE, je napsana v programovacim jazyce C a k jejimu pouziti je nutno umet v jazyce C/C++ programovat - nejde jen o upraveni existujiciho simulacniho prostredi, kam by se neco naklikalo mysi.
Co se tyka simulatoru T813 samotneho - jde o jednoucelove demo bez moznosti dalsi parametrizace, nebo dokonce simulace vice jinych vozidel.
- DRracer
- Kontaktovať užívateľa:
Vlacek: http://rigsofrods.blogspot.com/
Velmi pozoruhodny simulator - elegantne zvlada "krouceni" nakladaku s obdelnikovym ramem a mnoho dalsiho
Velmi pozoruhodny simulator - elegantne zvlada "krouceni" nakladaku s obdelnikovym ramem a mnoho dalsiho
- jiri.linhart
- Diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2008, 12:09
- Tatry, ktoré vlastním: T-12 1929, zatím nepojízdná
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Virtualni trucktrial
Historický anachronismus? A co má být.. pro mne to je dokonalost sama.
Odkud je takovýto screen? Hádám modely z DRracerovy tvorby.. a ta testovací trať? Že by zárodek modelu testovacího polygonu Tatra?

Odkud je takovýto screen? Hádám modely z DRracerovy tvorby.. a ta testovací trať? Že by zárodek modelu testovacího polygonu Tatra?
- DRracer
- Kontaktovať užívateľa:
Historicke anachronismy v teto podobe me nesmirne bavi - jake by to asi bylo, kdyby se T84 a T130 potkaly na polygonu...
A ohledne screenu hadas velmi spravne
A ohledne screenu hadas velmi spravne

- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
- Kontaktovať užívateľa:
Davide - veľmi pekný obrázok. Tuším by si si mal zohnať nejakú T-128, T-111 a tú 130-ku postaviť 1:1, čo ty na to? 

- DRracer
- Kontaktovať užívateľa:
Diky, Ondreji. O stavbe skutecne T130 jsem kdysi take uvazoval, ale zatim jsem plne spokojen s tou modelovou v meritku 1:14. Je velmi zajimave, ze virtualni T130 vykazuje velice podobne problemy pri jizde terenem jako ta modelova.ondrej napísal:Davide - veľmi pekný obrázok. Tuším by si si mal zohnať nejakú T-128, T-111 a tú 130-ku postaviť 1:1, čo ty na to?
No a ted, temer po 6 letech odmlky, neco, co vsichni dobre znate ... obavam se, ze nekteri ted budou asi ode mne chtit nove gumy

Mimochodem, nema nekdo vykres rizeni na T128? Kolos zataci krasne, kdyz jsem ho nasimuloval presne podle vykresu. O simulovane T130 se to rict neda...
A T84 ... ale to bych chtel asi moc, ze

- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
- Kontaktovať užívateľa:
Načo potrebuješ výkres riadenia? Však sprav model podľa teoretickej Ackermann-ovej geometrie riadenia, ktorej sa v praxi snaží priblížiť každá konštrukcia, a pre model to bude viac, než dobré. A to sa dá predsa spraviť na hociktoré auto.. 

- DRracer
- Kontaktovať užívateľa:
Protoze rizeni simuluju tentokrat uz komplet vcetne patentovaneho tatrovackeho "parozi". Takze se model chova zcela verne a meni geometrii pri perovani. Pred 6 lety jsem to jeste fixloval
.

-
- Diskusný nováčik
- Dátum registrácie: 23 Aug 2010, 14:15
- Tatry, ktoré vlastním: Není má patří otci T 613/1 rv. 1978 LPG
- Kontaktovať užívateľa:
Dobrý den, kde seženu tu simulaci s tou tatrou dííík 

- DRracer
- Kontaktovať užívateľa:
Zatim je ve fazi vyvoje - nevhodna pro sirsi testovani.
- francomk
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 25 Mar 2008, 18:55
- Kontaktovať užívateľa:
DRracer napísal:Diky, Ondreji. O stavbe skutecne T130 jsem kdysi take uvazoval, ale zatim jsem plne spokojen s tou modelovou v meritku 1:14. Je velmi zajimave, ze virtualni T130 vykazuje velice podobne problemy pri jizde terenem jako ta modelova.ondrej napísal:Davide - veľmi pekný obrázok. Tuším by si si mal zohnať nejakú T-128, T-111 a tú 130-ku postaviť 1:1, čo ty na to?
No a ted, temer po 6 letech odmlky, neco, co vsichni dobre znate ... obavam se, ze nekteri ted budou asi ode mne chtit nove gumy.
Mimochodem, nema nekdo vykres rizeni na T128? Kolos zataci krasne, kdyz jsem ho nasimuloval presne podle vykresu. O simulovane T130 se to rict neda...
A T84 ... ale to bych chtel asi moc, ze?
Krása

- DRracer
- Kontaktovať užívateľa:
Něco pro radost - čerstvě upravená sto-dvacet-osmička na "polygonu"
.

- DRracer
- Kontaktovať užívateľa:
Rád bych využil tohoto vlákna o listových pérech na položení jednoho speciálního dotazu na odborníky strojaře
. Týká se teoretického modelu svazkových listových per. O co mi jde:
Základní teoretická rovnice pružiny (Hookův zákon) je: F = -kx, což vyjadřuje fakt, že síla (F), kterou pružina působí je lineárně úměrná proti výchylce z rovnovážné polohy (x). Konstanta "k" udává tuhost pružiny. A právě "k" mě zajímá v souvislosti se svazkovými listovými pružinami.
Podle této stránky: http://www.mitcalc.com/doc/springs/help ... ngstxt.htm
je pracovní charakteristika listových pružin lineární, jinými slovy "k" je konstanta (samozřejmě v pracovním rozsahu pružiny).
U pružiny tvořené jedním listem bych tomu tak nějak pocitově věřil.
U svazkových pružin tohoto typu:

se mi to ale zdá podezřelé a mám pocit, že by s nárůstem výchylky pružiny měla narůstat i její tuhost - čili "k" by neměla být konstanta. K této doměnce mne vede úvaha, že se postupně "proti výchylce" staví více a více listů pružiny, mezi kterými je navíc tření, které působí jako tlumič.
Prosím nezaměňovat můj dotaz s výslednou silou, kterou pružina působí proti výchylce, skutečně se mi jedná o to, zda "k" je konstanta v celém pracovním rozsahu svazkové listové pružiny, nebo zda např. skokově roste (s přírůstky jednotlivých listů, které se účastní působení proti výchylce).
Proč se na to ptám: když mám "k" konstantu, chová se mi Tatra 128 jako "kačena na torzkách", což mi nepřijde realistické

Základní teoretická rovnice pružiny (Hookův zákon) je: F = -kx, což vyjadřuje fakt, že síla (F), kterou pružina působí je lineárně úměrná proti výchylce z rovnovážné polohy (x). Konstanta "k" udává tuhost pružiny. A právě "k" mě zajímá v souvislosti se svazkovými listovými pružinami.
Podle této stránky: http://www.mitcalc.com/doc/springs/help ... ngstxt.htm
je pracovní charakteristika listových pružin lineární, jinými slovy "k" je konstanta (samozřejmě v pracovním rozsahu pružiny).
U pružiny tvořené jedním listem bych tomu tak nějak pocitově věřil.
U svazkových pružin tohoto typu:

se mi to ale zdá podezřelé a mám pocit, že by s nárůstem výchylky pružiny měla narůstat i její tuhost - čili "k" by neměla být konstanta. K této doměnce mne vede úvaha, že se postupně "proti výchylce" staví více a více listů pružiny, mezi kterými je navíc tření, které působí jako tlumič.
Prosím nezaměňovat můj dotaz s výslednou silou, kterou pružina působí proti výchylce, skutečně se mi jedná o to, zda "k" je konstanta v celém pracovním rozsahu svazkové listové pružiny, nebo zda např. skokově roste (s přírůstky jednotlivých listů, které se účastní působení proti výchylce).
Proč se na to ptám: když mám "k" konstantu, chová se mi Tatra 128 jako "kačena na torzkách", což mi nepřijde realistické

Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní